The Mandalorian Season 2: Easter eggs 6oυ επεισοδίου

από Catherine
442 προβολές

Το προ-προτελευταίο επεισόδιο της 2ης σεζόν του Mandalorian είναι εδώ. Όπως αναφέρει και ο τίτλος του επεισοδίου “Τhe Tragedy”, τρομερά συμβάντα γίνονται στο επεισόδιο. Μπορείτε να διαβάσετε τη γνώμη μας για το επεισόδιο εδώ.

Στο παρόν άρθρο αναφέρουμε τα easters eggs του συγκεκριμένου επεισοδίου.

spoilers

Eνας νέος πλανήτης: Typhon

Χωρίς καθόλου αναμονή, ο Μando και το Παιδί φτάνουν στον Πλανήτη Τyphon, ακολουθώντας τη συμβουλή της Ashoka Tano. Ιστορικά, ο πλανήτης ήταν τόπος προέλευσης των Jedi, καθώς φιλοξενεί τον αρχαιότερο Jedi ναό.
Aν και σε προηγούμενες αναφορές ο Tython περιλαμβάνει εντυπωσιακά βουνά και μωβ αποχρώσεις στον ουρανό, η έκδοση στο The Mandalorian είναι λίγο πιο μίνιμαλ, και το μόνο κτίσμα που βλέπουμε είναι ο Jedi Nαός.

Μια ωραία πεταλούδα

Οι πεταλούδες, ειδικά οι γαλάζιες, όπως αυτές που βλέπει ο Grogu στο Tython, έχουν εμφανιστεί σε διάφορες ιστορίες του Star Wars, όπως στο Endor στο Battlefront και στο The Clone Wars και στη παιδική σειρά Star Wars Roll Out.

Jeditation: Jedi Meditation

Δεδομένου ότι οι Jedi είναι ουσιαστικά μια θρησκευτική αίρεση στο σύμπαν του Star Wars, δεν είναι ασυνήθιστο για τους Jedis να διαλογίζονται, φέρνοντάς τους πιο κοντά στη Δύναμη. Ο Υoda συχνά διαλογιζόταν κατά τη διάρκεια των 6 πρώτων ταινιών Star Wars , αλλά στη ταινία The Last Jedi, ο Luke Skywalker φαίνεται να διαλογίζεται σκαρφαλώνει πάνω στα βράχια του Ahch-To. Στη σεζόν 2η του Mandalorian, είναι η σειρά του Grogu για διαλογισμό. Ο Mando τοποθετεί τον νεαρό Jedi στην ειδική πέτρα του ναού και ο Baby Yoda μπαίνει σε μια γαλήνια κατάσταση διαλογισμού. Δυστυχώς, το παιδί συλλαμβάνεται πριν αποκαλυφθούν τα αποτελέσματα του διαλογισμού του.

Εμβληματικά Διαστημόπλοια:

The Slave I

Ένα διαστημοπλοιο γνωστό στους οπαδούς του Star Wars είναι το Slave I, το σκάφος του Jango Fett, που ο Boba Fett ανέκτησε μετά το θάνατο του πατέρα του. Πιστεύαμε ότι το σκάφος εξαφανίστηκε ταυτόχρονα με τον τελευταίο του ιδιοκτήτη, αλλά όντως επέστρεψε. Αυτό το εμβληματικό σκάφος σε σχήμα παπουτσιού έκανε μια ευπρόσδεκτη επιστροφή στο επεισόδιο “The Tragedy”, με τους Boba και Fennec Shand να φθάνουν στο Tython .
Το Slave I εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη ταινία The Empire Strikes Back και έγινε ένα εμβληματικό κομμάτι της τρομαχτικής φήμης του Boba Fett, τόσο στο σύμπαν των Star Wars όσο και στους fans. To Slave I ήταν παρκαρισμένο στο Tatooine όταν τον Boba Fett τον κατάπιε το Sarlacc στη ταινία Return of the Jedi. Ο Boba ήταν προφανώς ικανός να ανακτήσει το σκάφος μετά τη διαφυγή του. Ο Mandalorian δείχνει λίγο το Slave I σε δράση – από τη κατάβαση στον Tython, μέχρι την καταδίωξη των Dark Troopers του Gideon.

Ένα γνωστό μεταγωγικό

Προτού ο Boba και ο Μando συμφωνήσουν, τα γεμάτα με Stormtroopers μεταγωγικά, προσγειώνονται στην επιφάνεια του Tython και αρχίζουν να επιτίθενται στη τριάδα. Εάν αυτοί οι αερομεταφορείς σας φαίνονται γνωστοί, αυτό συμβαίνει επειδή τους είδαμε στην πρώτη σκηνή της ταινίας The Force Awakens

Αυτοκρατορικό Αεροσκάφος

 Όταν ο Boba καταδιώκει του Dark Troopers με το Slave I, βλέπουμε λίγο καλύτερα το σκάφος του Moff Gideon. Eίναι ένα καταδρομικό τύπου Arquitens. Λεπτότερο και κομψότερο από το Αυτοκρατορικό Star Destroyer, η Galactic Republic αρχικά το χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια των Clone Wars.

Η απώλεια

Το διάσημο σκάφος του Din Djarin στο επεισόδιο 6 έζησε τις τελευταίες στιγμές του. Ένα σκάφος, που έχει ξεπεράσει πολλές δυσκολίες από την αρχή της 1ης σεζόν, αλλά το οποίο δεν άντεξε τα αυτοκρατορικά πυρά. Μένει να δούμε ποιο θα είναι το νέο όχημα του πρωταγωνιστή μας. Μέχρι τότε, ενός λεπτού σιγή για το Razor Crest.

Άλλη μια τραγωδία στο επεισόδιο

Boba Fett

“I’m a simple man making his way through the galaxy, like my father before me.” Απαντά ο Boba στον Din, όταν τον ρωτάει αν είναι Mandalorian. Αυτή η φράση συνδυάζει τις παρακάτω εμβληματικές φράσεις:

-Οι εκτοξευτές πυραύλων στο γόνατο του Boba Fett αποτελούν μέρος του οπλοστασίου του χαρακτήρα. Στο Legends, είχαν τοξικά βελάκια.

-Μετά τις δυσκολίες του στο Tatooine, ο Fett πήρε μερικά από τα όπλα των ιθαγενών στη θέση του χαμένου οπλοστασίου του. Κουβαλάει ένα μακρύ τουφέκι και ένα ραβδί gaffi, χαρακτηριστικό των Tuskens.

-Το «spice dream» που αναφέρει ο Fett είναι ένα μίγμα ναρκωτικών από μπαχαρικά, που χρησιμοποιείται για ψυχαγωγία στο Star Wars. Ο Han Solo ανέφερε ότι διακινούσε τέτοια μπαχαρικά στη ταινία A New Hope και πιο πρόσφατα έχουμε δει ορυχεία μπαχαρικών στα έργα Solo: A Star Wars Story and Rebels. Το μπαχαρικό είναι ένα μέταλλο που μπορεί να έχει φαρμακευτικές ιδιότητες.

– Ο κωδικός αλυσίδας του Boba Fett φαίνεται να είναι γραμμένος στη μανταλοριανή γλώσσα.

– Ο Boba αναφέρει ότι ο Jango Fett πολέμησε σε έναν εμφύλιο πόλεμο των Mandalorians. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχουν διεξαχθεί πολλοί εμφύλιοι πόλεμοι στο Mandalore. Έχουμε δει ακόμη και μερικούς από αυτούς τους εμφύλιους πολέμους στις animated σειρές The Clone Wars και Rebels.

-Fennec Shand

Κατά τη σεζόν 1 του The Mandalorian, την θεωρήσαμε νεκρή στην έρημο του Tatoine. Όμως η Fennec Shand επέστρεψε σε αυτό το επεισόδιο. Σώθηκε από το Boba Fett και τώρα τον συνοδεύει καθώς του είναι υπόχρεη. Την έσωσε προσθέτοντας της μηχανικά μέρη. Η προσθήκη μηχανικών μερών είναι γνωστή μέθοδος στο σύμπαν, λαμβάνοντας υπ’όψιν το χέρι του Luke Skywalker και το μηχανικό σώμα του Darth Vader.

Τακτικές των Ewok

Αφού ένα χτύπημα blaster χτυπάει έναν λίθο, η Fennec Shand σπρώχνει το βράχο κάτω, συνθλίβοντας πολλούς Stormtroopers και το blaster. Aυτή η σκηνή θύμισε την σκηνή στη ταινία Return of the Jedi, όπου η Rebel Alliance, συμμαχεί με τα Ewoks του πλανήτη- δορυφόρου Endor. Αυτά τα συμπαθή (αλλά θανατηφόρα) αρκουδάκια χρησιμοποίησαν κορμούς και πέτρες για να εξολοθρεύσουν τους Scout Troopers, που περιπολούσαν τα δάση τους.

H Αυτοκρατορία

-Στη μεγάλη σκηνή της μάχης διακρίνουμε διαφορετικούς βαθμοφόρους stormtroopers, συμπεριλαμβανομένων των αξιωματικών (πορτοκαλί κάλυμμα στον ώμο)

 – Αφού τους είδαμε λίγο στο τέλος του 4ου επεισοδίου, τελικά καταφέραμε να δούμε τους Dark Troopers σε δράση. Είναι πράγματι ρομπότ και τα παλαιότερα πειράματα του Dr. Pershing δεν τους αφορούν. Λογικά θα δούμε όλες τις δυνάμεις τους στα επόμενα επεισόδια. Οι Dark Trooper έκανα το ντεμπούτο τους στο βιντεοπαιχνίδι  Star Wars: Dark Forces, αν και αυτοί του Moff Gideon είναι διαφορετικοί.

H Nέα Republic

Τα χωράφια Karthon είναι το μέρος όπου ο πρώην μισθοφόρος Migs Mayfeld καταδικάστηκε για τη συμμετοχή του στην απόδραση στην 1η σεζόν. Αυτή είναι μια ολοκαίνουργια τοποθεσία, η ύπαρξη της οποίας συνεπάγεται ότι η Νέα Republic στέλνει τους κρατουμένους να κάνουν καταναγκαστικά έργα.

-Στο τέλος του επεισοδίου μαθαίνουμε ότι η Cara Dune αποδέχτηκε τη πρόσκληση να ενταχθεί στη New Republic. Άρα πλέον δρα, ακολουθώντας του νόμους.

 Ο Grogu και η Δύναμη

Είχαμε ήδη δει το Παιδί να χρησιμοποιεί τη Δύναμη, εδώ τη χρησιμοποιεί για να απωθήσει τους Stormtroopers. Το Παιδί δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τεχνικές που θα μπορούσαν να μας θυμίσουν αυτές τωνς Sith, ειδικότερα την τεχνική του στραγγαλισμού. Η εκπαίδευσή του δεν είναι ακόμη πλήρης, οπότε δεν μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ της φωτεινής πλευράς και της σκοτεινής πλευράς της Δύναμης.

Laser παράλυσης

Ο Moff Gideon ακινητοποιεί το Παιδί χρησιμοποιώντας ένα laser σαν αυτό που χρησιμοποίησε ο Darth Vader εναντίον της Leia στη ταινία Star Wars: A New Hope. Πρόσφατα το ξαναείδαμε στη ταινία Star Wars: The Last Jedi στη σκηνή που ο Poe επαναστατεί εναντίον της Admiral Holdo.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σας easter egg; Εσείς πόσα βρήκατε;

Μέχρι το επόμενο επεισόδιο The Mandalorian την επόμενη Παρασκευή, μείνετε συντονισμένοι/ες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα