The Mandalorian Season 2: Easter eggs 8ου επεισοδίου.

από Catherine
0 σχολιο 441 προβολές

Ήταν το φινάλε της 2ης σεζόν Μandalorian ένα από τα λιγοστά ευχάριστα συμβάντα φέτος; Πολύ πιθανό!
Η 2η σεζόν της σειράς The Mandalorian ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα. Μπορείτε να διαβάσετε την άποψή μας εδώ.

Στο παρόν άρθρο θα αναφέρουμε τα easter eggs του επεισοδίου, τα οποία παραπέμπουν έντονα στην 1η κιν/κη τριλογία Star Wars.

spoilers

Luke Skywalker

-O Mark Hamill επέστρεψε στον εμβληματικό χαρακτήρα του από την πρώτη Τριλογία. Βέβαια ο Hamill μόνο δίνει τη φωνή του και ορισμένα χαρακτηριστικά του για τα αναγκαία εφέ προσώπου. Ο Βρετανός ηθοποιός Max Lloyd-Jones φοράει την κατάμαυρη στολή στην εμβληματική σκηνή.

Ο Max- Lioyd Jones

-Tο πράσινο φωτόσπαθο που είδαμε, είναι αυτό που έφτιαξε σε μια διαγραμμένη σκηνή στη ταινία  Return of the Jedi. Η Rey θα επιστρέψει στον Luke το πρώτο του φωτόσπαθο -και όπλο του Anakin Skywalker- στη ταινία The Force Awakens.

-Παρά την υψηλή θέση του ως ηγετικό μέλος της Επαναστατικής Συμμαχίας, ο Luke δεν πήρε ποτέ το δικό του σκάφος, προτιμώντας να πετάξει το παλιό X-wing, το οποίο χρησιμοποίησε ως Red Five στην πρώτη μάχη του Death Star στη ταινία A New Hope.

-Πέραν του Luke είδαμε όμως και το γνωστό droid R2-D2, που συνόδευσε τον Jedi σ’ όλες τις περιπέτειες του στη πρώτη τριλογία και μετά τη ταινία Return of the Jedi.Ο Luke χωρίστηκε με τον R2, όταν επέλεξε να αυτοεξοριστεί στο Ahch-To, πριν τα συμβάντα της 3ης τριλογίας.

-Η ανάδυση του Luke μέσα από τους καπνούς στη σκηνή στη γέφυρα, θυμίζει πολύ μια σκηνή του πατέρα του, Darth Vader, στη ταινία Rogue One.

Mανταλοριανή Ιστορία

–H Bo-Katan επαναλαμβάνει την ιστορία της: είναι η εκθρονισμένη ηγέτιδα του Mandalore και χρειάζεται το Darksaber για να πάρει πίσω τον πλανήτη. Δεν αναφέρει όμως κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου που έπαιξε στην ανατροπή της αδερφής της, της Duchess Satine, από την εξουσία και τη παρελθούσα σχέση της με τη βίαιη εξτρεμιστική ομάδα Mandalorian, Death Watch.

-Το σκάφος της Bo- Katan με τα φτερά που διπλώνουν στο πλάι κατά τη προσγείωση, είναι ένα πολεμικό τύπου Kom’rk, που είδαμε και στην animated σειρά The Clone Wars.

-Η ιστορία του Darksaber, που αναφέρουν οι Moff Gideon και Bo-Katan στο επεισόδιο, παρεκκλίνει κάπως από την υπάρχουσα πλοκή. Ο Gideon αναφέρει ότι για να πάρει το μαύρο φωτόσπαθο πίσω, η Mandalorian πρέπει να κερδίσε το σπαθί σε μια μάχη. Όμως η Bo-Katan το πήρε από τη Sabine Wren χωρίς να μονομαχήσουν, όπως είδαμε στην animated σειρά Star Wars Rebels.

H Αυτοκρατορία

-Είδαμε τους dark troopers εν δράσει επιτέλους! Βέβαια κρίνοντας από την έκβαση της σύγκρουσης (Δύναμη- Dark Troopers: 1-0) δεν απορούμε γιατί ήταν βραχύβια η εμφάνισή τους!

-Στο ρόλο της Αυτοκρατορικής αξιωματικού είδαμε την ηθοποιό και αθλήτρια πολεμικών τεχνών, Katy O-Brian.

To παλάτι τοu Jabba

-Άλλη μια αναφορά από τη ταινία Return of the Jedi, εμφανίζεται στην post-credit σκηνή του επεισοδίου: Το παλάτι του Jabba. Να σημειωθεί ότι σε εκείνο το μέρος είδαμε πρώτη φορά το Luke ντυμένο στα μαύρα.

-Οι χορεύτριες Twi’lek συναντώνται συχνά στο σύμπαν του Star Wars. Η τελευταία χορεύτρια που είδαμε αλυσοδεμένη στο θρόνο του Jabba, δυστυχώς, ήταν άτυχη. Η Fennec Shand εδώ όμως σώζει τη χορεύτρια: πυροβολεί την αλυσίδα της, απελευθερώνοντάς την από τα δεσμά της.

-‘Όλα τα εξωγήινα είδη που εμφανίζονται στη σκήνη στο παλάτι του Jabba, λίγο πολύ έχουν εμφανιστεί στη σειρά The Mandalorian. Aξίζει να σημειωθεί η διακόσμηση rancor στη κύρια αίθουσα του παλατιού. Το rancor είναι το τέρας που αντιμετώπισε ο Luke στα μπουντρούμια του παλατιού στη ταινία Return of the Jedi.

Bib Fortuna

-Ο Twi’lek που κάθετα στο θρόνο του Jabba the Hutt, είναι ο τέως former αρχιυπηρέτης, ο Bib Fortuna, ο οποίος φαίνεται πως κατέλαβε το θρόνο του αφεντικού του 5 χρόνια μετά το θάνατό του. Τον υποδύεται ο Matthew Wood, ένας γνωστός sound designer και μοντέρ της Lucasfilm. Έχει ξαναδώσει τη φωνή του στο Star Wars σύμπαν σε χαρακτήρες που απαιτούν special εφέ. Έχει δώσει τη φωνή του στον General Grievous στην ταινία Revenge of the Sith και στο animation The Clone Wars. Eπίσης υποδύθηκε τον Bib Fortuna στη ταινία The Phantom Menace (ρόλος χωρίς credit)

Ο Μatthew Wood

Σας ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας και για τα easter eggs της 2ης σεζόν! Το ραντεβού μας ανανεώνεται στη 3η σεζόν του The Mandalorian. Μέχρι τότε, μείνετε συντονισμένοι/ες για νεότερα εδώ και May the Force be with you!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ