The Mind Explained : Review 2ης Season

από Frini
0 σχολιο 49 προβολές

Πάντα μου προκαλούσε δέος όσα ήδη ξέρουμε για τον ανθρώπινο εγκέφαλο και η αλήθεια είναι πως στο σύνολο τους οι γνώσεις που έχουμε δεν είναι σίγουρα όσες και οι δυνατότητες του ανθρώπινου μυαλού . Το ντοκιμαντέρ αυτό έρχεται και δίνεις απαντήσεις σε ερωτήματα στις λειτουργίες του εγκεφάλου . Νέες έρευνες συχνά παρουσιάζονται που αλλάζουν εξολοκλήρου νόμους όπως για παράδειγμα τα LSD που είδαμε στην προηγούμενη σεζόν .

spoilers

Ένα από τα μεγάλα θέματα που απασχολεί πολύ κόσμο και είναι σα μάστιγα της εποχής μας είναι η συγκέντρωση …πως καταφέρνουμε να συγκεντρωθούμε όταν οι αιτίες για απόσπαση ειδικά στην εποχή μας είναι τόσο πολλές ? Είναι εφικτό να το επιτύχουμε χωρίς φάρμακο ? Η απάντηση είναι πως ναι έχουμε την δύναμη να το κάνουμε και μας αποκαλύπτουν τον τρόπο , ένα μικρό πείραμα που κάνουν ακόμα και σε εμάς τους θεατές μας αποκαλύπτει πως στην πραγματικότητα συγκεντρωνόμαστε πλήρως αρκεί να το θελουμε πραγματικά .

Εφηβικό εγκέφαλος και ορμόνες …. Οι έφηβοι ξέρουμε πως συχνά γίνονται στόχος για την απρόβλεπτη συμπεριφορά τους και την ανευθυνότητα τους . Οφείλεται αποκλείστηκα στις ορμόνες ? Όλοι περάσαμε από την εφηβεία και θυμόμαστε πως είμασταν … αδρεναλίνη σε κάθε γωνία του εγκεφάλου και ελάχιστη λογική . Η αλήθεια είναι πως ένα μέρος οφείλεται στις ορμόνες … το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης για αυτή την συμπεριφορά οφείλεται στον εγκέφαλο οποίος δεν έχει τελειώσει την εξέλιξη του … συγκεκριμένοι νευρώνες του εγκεφάλου που πραγματικά δεν έχουν αναπτύξει την λειτουργία τους πριν από το 25ο έτος της ζωής μας καθιστούν αδύνατη την ολοκληρωμένη σκέψη των εφήβων . Ουσιαστικά η ενηλικίωση του ανθρώπινου μυαλού συμβαίνει στα 25 και όχι στα 18 που αποκτάς δικαιώματα .

Η προσωπικότητα μας επίσης είναι κάτι που καθορίζεται από τον εγκέφαλο μας . Όταν λέμε προσωπικότητα συνήθως σκεφτόμαστε συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων , έτσι μας χωρίζουν και οι επιστήμονες μόνο που το φάσμα της κατηγορίας είναι τεράστιο και αλήθεια εμείς δεν μπορούμε να σκεφτούμε ούτε το 20% από αυτό . Μπορεί να βάλεις 3 ανθρώπους να δούνε την ίδια εικόνα με 3D γυαλιά και ο καθένας τους να δει κάτι διαφορετικό . Όλα είναι σωστά με βάση πάντα τι κατηγορίας άνθρωπος είναι εννοείται και ποιοι νευρώνες λειτουργούν και επικοινωνούν στον εγκέφαλο του .

Δημιουργικότητα …. Είναι μια δεξιότητα ορισμένων ανθρώπων ? Είναι συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων ? Όχι η δημιουργικότητα είναι στην πραγματικότητα κάτι που όλοι μπορούμε να αναπτύξουμε, μοιάζει περισσότερο με μυ που μπορούμε να εξασκήσουμε . Υπάρχει λοιπόν εκεί και είναι καθαρά επιλογή μας αν θα κάνουμε κάτι με αυτό ή όχι . Σίγουρα μας δείχνουν κάποιες απλές τεχνικές να μπορέσουμε να αναπτύξουμε αυτό τον μυ .

Τέλος έχουμε κρατήσει ένα επίκαιρο θέμα την πλύση εγκεφάλου και κατά ποσό αυτή μπορεί να συμβεί . Την δεκαετία του 80 μεγάλο θέμα και τρόμο έσπερνε ο σατανισμός , σίγουρα όσοι είστε γεννημένοι το 80 θυμάστε αυτη τη μάστιγα . Ανά δεκαετία έχουν περάσει πολλά τέτοια θέματα που αποτέλεσμα έχουν πάντα να παρασύρουν μαζί τους ανθρώπους οι οποίοι χάνονται μέσα σε αυτή την δίνη . Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι σχεδιασμένος να βλέπει παντού μοτίβα προκειμένου να αναγνωρίζει τον κίνδυνο ή γενικά να συλλέγει πληροφορίες . Αυτό πολλές φορές και ανάλογα τις εμπειρίες μας , μας οδηγεί σε συμπεράσματα …. Δεν σημαίνει ότι πάντα είναι και σωστά .. η πλύση εγκεφάλου λοιπόν δεν είναι όπως ακριβώς εμείς πιστεύουμε , μοιάζει περισσότερο με παραπλάνηση που προκαλούμε εμείς στον εαυτό μας ακολουθώντας ομάδες ανθρώπων .

Ναι εμένα προσωπικά όλα αυτά με συναρπάζουν σε μεγάλο βαθμό , αλλά πέρα από την προσωπική μου άποψη θα ήταν αρκετά αντικειμενικό να πω πως εφόσον εμείς είμαστε ο εγκέφαλος μας οφείλουμε να ξέρουμε πως λειτουργεί έστω και στο ελάχιστο , οι ειδικοί σε αυτό το θέμα λοιπόν και στην συγκεκριμένη σειρά μας δίνουν και ελάχιστα εργαλεία να βελτιώσουμε ή να αναπτύξουμε κάποια κομμάτια του μυαλού μας . Μόνο θετικό μπορεί να το πει κάποιο αυτό άρα αυτόματα θα την βάλω αυτή τη σειρά στις αγαπημένες μου .

Ο δικός σας βαθμός
[Ψήφοι: 0 Μέσος όρος: 0]
Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα