The Nevers: 1×02 Recap- Μία μεγάλη ομοιότητα με το GOT αποκαλύφθηκε!

από Zedikous
298 προβολές

Ύστερα από μία αρκετά ικανοποιητική πρεμιέρα, το 2ο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε εχθές και μας έδωσε αρκετές ενδιαφέρουσες στιγμές: έναν προδότη, μια κρυφή σχέση δύο χαρακτήρων, περισσότερους Touched και ίσως και την αρχή μίας ιστορίας αγάπης. Το 2ο επεισόδιο είχε τον τίτλο Exposure και όπως θα αναλύσουμε και παρακάτω, έχει πολλαπλές σημασίες.

spoilers

Το πρώτο μέρος του επεισοδίου επικεντρώνεται στην προσπάθεια του ντετέκτιβ Mundi να εντοπίσει την Maladie, ύστερα από τα γεγονότα που συνέβησαν στην όπερα. Μετά την επίσκεψη του στο ορφανοτροφείο, η Amalia συνειδητοποιεί πως πρέπει να χρησιμοποιήσει τις δικές της μεθόδους για να εντοπίσει την Maladie και την Mary. Χρησιμοποιώντας παράλληλα μία από τους touched, η οποία έχει την δύναμη να κάνει τους άλλους να που την αλήθεια, ανακαλύπτουμε πως ο Mundi είχε σχέση με την Mary και τον παράτησε λίγο πριν τα σκαλιά της εκκλησίας (άραγε γιατί!).

Η Lavinia παράλληλα οργανώνει μία εκδήλωση στο σπίτι της, όπου προσκαλεί μέλη της φιλανθρωπικής της οργάνωσης, καθώς θέλει να συστήσει τους touched στον έξω κόσμο και να τους δείξει ότι δεν αποτελούν απειλή. Μέσα από την εκδήλωση βλέπουμε πως οι touched χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους ή αλλιώς turns όπως τις αποκαλούν στην σειρά, προκειμένου να ψυχαγωγήσουν τους καλεσμένους κάτι το οποίο όμως θυμίζει αρκετά τσίρκο με freak shows όπου οι καλεσμένοι ουσιαστικά τους χρησιμοποιούν για την δική τους ψυχαγωγία. Σε μία σκηνή που μας έφερε μία μεγάλη αποκάλυψη και ομοιότητα με το GOT, μαθαίνουμε πως ο αδερφός της Lavinia, Αugie, είναι touched και έχει την ικανότητα να κυριεύει πουλιά και να τα ελέγχει, κάτι που θύμισε αρκετά τις δυνάμεις του Bran στο Game of thrones.

Η Amalia καταφέρνει και εντοπίζει την Maladie, η οποία την αναγκάζει να επιλέξει ανάμεσα στην Mary και την Penance, την οποία απήγαγε η Maladie. Σε άλλη μία μεγάλη αποκάλυψη, μαθαίνουμε πως το αληθινό όνομα της Maladie είναι Sarah και πως ήταν φίλες με την Amalia, η οποία απ’ ότι φαίνεται δεν της φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο και την πρόδωσε. Προς το τέλος του επεισοδίου έρχεται και άλλη μία μεγάλη αποκάλυψη πως o μυστηριώδης χειρούργος που προσπαθεί να ανακαλύψει από που προέρχεται η δύναμη των touched, δουλεύει για την Lavinia σε ένα ορυχείο όπου έχει εντοπιστεί το περίεργο ‘διαστημόπλοιο’ που τους έδωσε τις δυνάμεις.

Όπως προαναφέρθηκε ο τίτλος του επεισοδίου Exposure έχει διάφορες σημασίες στο συγκεκριμένο επεισόδιο. Αρχικά αποκαλύπτεται η κρυφή σχέση του Mundi και της Mary αλλά και της Amalia με την Maladie. Στο επεισόδιο επίσης βλέπουμε την έκθεση των touched στο πάρτι της Lavinia αλλά και την αποκάλυψη ότι ο Augie είναι touched ενώ παράλληλα βλέπουμε και τις απειλές, στις οποίες εκτίθενται οι touched στην κοινωνία του Λονδίνου (δες εισαγωγική σκηνή με την Ιταλίδα). Τέλος δεν θα μπορούσαμε να μην συνδέσουμε τον τίτλο με την αποκάλυψη ότι η Lavinia μπορεί να είναι η κακιά της υπόθεσης καθώς την ακούμε στο τέλος να λέει “This is war”, κάτι το οποίο όμως δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί και ποια είναι τα πραγματικά της κίνητρα.

Το επεισόδιο ήταν αρκετά απολαυστικό και μας βοήθησε να μάθουμε αρκετές πληροφορίες για το παρελθόν βασικών χαρακτήρων, που σίγουρα θα είναι χρήσιμες για την συνέχεια της σειράς. Μου άρεσε που παρόλο τις αποκάλυψες που είχαμε, δεν είναι ακόμη σαφές τα κίνητρα πολλών χαρακτήρων, κάτι το οποίο είμαι σίγουρος πως η σειρά θα χρησιμοποιήσει στην συνέχεια για να μας δείξει ότι όλα δεν είναι όπως φαίνονται. Θα ήθελα όμως παράλληλα η σειρά να το πάει λίγο πιο αργά, καθώς για ένα ακόμη επεισόδιο συνέβησαν πολλά!

Από την άλλη πλευρά καταλαβαίνω και την ανάγκη της σειράς αλλά και του HBO να χτίσουν ένα fanbase και ποιος καλύτερος τρόπος, από ένα επεισόδιο γεμάτο με ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ορισμένοι από τους οποίους δεν καταφέρουν να λάμψουν εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι πολλοί και δεν υπάρχει αρκετός τηλεοπτικός χρόνος. Παρόλο αυτά συνεχίστε να το βλέπετε γιατί είμαι σίγουρος πως η σειρά έχει πολλά ακόμη να προσφέρει.

0 σχολιο
0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα