The Order – Το Τάγμα – Review 1-2 Season (Χωρίς Spoilers)

από Frini
0 σχολιο 1.809 προβολές

Το Netflix έχει μπει στην ζωή μας πια για τα καλά , έτσι σε μια αναζήτησή για νέα σειρά είπα να ρίξω μια μάτια στο top 10 και εκεί βρήκα την 4 θέση την σειρά το Τάγμα ή αλλιώς The Order .
Υψηλή θέση sifi σειρά what can go wrong ? Πολλά όπως αποδείχτηκε . Έχω δει σειρές και σειρές και τελευταία σειρές που άξιζαν για Top 10 και όμως δεν είναι καν στα popular (Glitch ,The Haunting of Hill House) . Σκέφτηκα πως ίσως αυτή να αξίζει τελικά περισσότερο ,για να έχει τόσο κοινό Ε ναι θα είναι τρομερή ……ΝΟΤ .

Ένα εφηβικό δράμα όπως τόσες άλλες σειρές με κακή σκηνοθεσία και μέτρια εφέ ως και κακά σε κάποιες σκηνές . Όπως απότομα ξεκίνησε έτσι απότομα κλείνει κάθε υπόθεση που ανοίγει . Ομολογώ πως η 1 σεζόν της ήταν καλύτερη από την 2 .

Από τη μία πλευρά, το Τάγμα μετά έχουμε μια παρέα λυκανθρώπων και φυσικά όσους πειραματίζονται μόνοι τους . Ο Jack Morton (Jake Manley του iZombie) και ο παππούς του (Matt Frewer από το Orphan Black) έχουν σαφώς κάποιο κίνητρο πίσω από την επιλογή του πανεπιστημίου που προτίμησαν , αλλά το κοινό πρέπει να καταλάβει από μόνο του και τις λεπτομέρειες που ξεδιπλώνεται πως καταλήγουν την υπόθεση από απλή σε πολύπλοκη αρκετά γρήγορα.

Οι υποψήφιοι για το τάγμα περνούν δοκιμασίες για να μπουν αλλά πέρα των καθιερωμένων ο Jack ένα βαθμό δυσκολίας παραπάνω μιας και κάποια πλούσια αγοράκια θα φροντίσουν να μην μπει.
Δεδομένης της βιασύνης να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα της πανεπιστημιούπολης, είναι αξιοσημείωτο το πόσο γρήγορα σχηματίζεται η χημεία μεταξύ του Τζέικ και της ξεναγού – φοιτήτριας Alyssa Drake (Sarah Gray of Legends of Tomorrow). Παρά τις στιγμές φλερτ εκ μέρους του Τζέικ και ακόμη πιο σύντομης αμοιβαίας έλξης, το The Order δεν βιάζεται να φέρει αυτά τα δύο παιδιά μαζί ή να δημιουργήσει περίεργα ερωτικά τρίγωνα. Ένα επίπεδο σεβασμού χτίζεται μεταξύ τους .

Όσοι ίδρυσαν το Τάγμα φαίνονται σαν απλοί καθημερινοί άνθρωποι , όπως η καγκελάριος του κολεγίου Βέρα Στόουν (Katharine Isabelle of The Arrangement) και οι φοιτητές ανώτερου επιπέδου όπως η Alyssa, αλλά και σελέμπριτι από το σινεμά κλπ. Εμφανίζονται με μάσκες ζώων και μακριές κάπες .

Η θέση του Τζέικ στο Τάγμα μπορεί να έχει μεγάλη σχέση με την αποστολή που του επιβλήθηκε από τον Παππού Πετ, αλλά από το τρίτο επεισόδιο, γίνεται πολύ περισσότερο από αυτό.
Και πάλι, οι φιλίες που κάνει ο Τζέικ στην πορεία (μερικές από τις οποίες βρίσκονται σε άμεση αντίθεση μεταξύ τους) είναι λίγο βιαστικές, παραδέχομαι όμως ότι βγάζουν αρκετό γέλιο κάποιες φορές.

Η πρώτη σεζόν τελειώνει με τον αναμενόμενο τρόπο που όλοι καταλάβαμε από την αρχή χωρίς μεγάλες εκπλήξεις .

Να περάσουμε στην δεύτερη σεζόν λοιπόν όπου εκεί πραγματικά δεν ήξερα τι βλέπω γιατί το βλέπω και γιατί κάποιος να θέλει να καταστρέψει μια ιστορία σε μόνο δέκα επεισόδια . Δυστυχώς ο δεύτερος κακός της τωρινής σεζόν δεν ξέρω ακριβώς ποιος ήταν και βασικά δεν ήταν ένας , αναλώθηκαν τόσο πολύ στο να δημιουργούν εχθρούς συμμαχίες και ερωτικες σχέσεις για να μην παίξουν εντελώς κανένα λόγο εν τελεί .

Καθώς τα επεισόδια περνούσαν και ενώ πλέον ο Jack έχει διαλέξει πλευρά τελικά η απόφαση του δεν έπαιξε ρόλο γιατί απλά οι δυο πλευρές ενώνονται . Κυνηγούν τώρα ελεύθερους μάγους που κάνουν χρήση της μαγείας κατά την άποψη τους ενώ οι ίδιοι πχ συμβάλουν σε αυτή την κακή χρήση αλλά δεν βαριέσαι αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές . Για άλλη μια φορά έρχεται κοντά με την Alyssa για να απομακρυνθεί ξανά και να ξανά έρθει λίγο αργότερα κοντά της . Πραγματικά με κούρασε πολύ αυτό δεν κατάλαβα ποτέ γιατί τόσα πέρα δώθε μεταξύ τους .

Το τέλος της σεζόν ίσως να ήταν το πιο ενδιαφέρον πράγμα όλης της σεζόν άφησε ανοιχτά πολλά μέτωπα και επιτέλους έδωσε μάλλον ένα τέλος στην αρχαία τραγωδία μεταξύ Jack και Alyssa .

Γενικά δεν είναι μια σειρά που θα την έβαζα στην 10 με τις καλύτερες σειρές για κανένα λόγο . Μια απλή σειρά που σε κουράζει εύκολα γρήγορα και με κακά εφέ σε πολλές στιγμές .

Δεν έχει καμία διαφορά από τα τηλεοπτικά εφηβικά δράματα τύπου σαπουνόπερας που βλέπουμε και πραγματικά δεν ξέρω γιατί να είναι τόσο ψηλά .

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ