The Search: μια τρομακτική ιστορία ενός αληθινού εγκλήματος – Review (χωρίς spoilers)

από Catherine
0 σχολιο 1,140 προβολές

Υπάρχουν μερικές ιστορίες που προσελκύουν την προσοχή του κοινού, και αυτή που περιγράφεται λεπτομερώς στη σειρά The Search (Η Έρευνα), τη νέα δραματική σειρά 6 επεισοδίων του Netflix, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Αφηγείται την αληθινή ιστορία της Paulette Gebara Farah, ενός τετράχρονου κοριτσιού του Μεξικού με μαθησιακές δυσκολίες, που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και βρέθηκε νεκρή στην κρεβατοκάμαρά της εννέα ημέρες αργότερα, κάτω από τα σκεπάσματα στο τέλος του κρεβατιού της.

Μια δραματοποιημένη εξιστόρηση αυτής της εξαιρετικά περίεργης και ύποπτης υπόθεσης, το The Search εστιάζει περισσότερο στις πιθανότητες παρά στα γεγονότα – ή τουλάχιστον για τις πιθανότητες που δημιουργούν τα γεγονότα. Παρά την ακούραστη συλλογική προσπάθεια, η Paulette δεν βρέθηκε έγκαιρα. Η μητέρα της, Lizette Farah, ισχυρίστηκε ότι την έβαλε για ύπνο κανονικά και η νταντά της, Ericka, ισχυρίστηκε ότι μπήκε στο δωμάτιο το επόμενο πρωί και δεν την βρήκε. Δεν υπήρχαν σημάδια παραβίασης εισόδου ή πάλης. Η Paulette, λόγω των μαθησιακών δυσκολιών της, δεν μπορούσε να φύγει από το σπίτι μόνη της. Τα σκυλιά της οικογένειας δεν γάβγισαν. Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του σπιτιού δεν κατέγραψε καμία κίνηση.

Οι γονείς της μικρής: Οι πραγματικοί & οι ηθοποιοί της σειράς.

Πώς λοιπόν συνέβη αυτή η τραγωδία; Αυτή είναι η κεντρική δραματική ερώτηση του The Search, που θα κρατήσει τους θεατές, ειδικά τους λάτρεις αληθινών εγκλημάτων, καθηλωμένους στα έξι επεισόδιά της. Τα συνηθισμένα στοιχεία δημοσίου ενδιαφέροντος και αναπάντητων ερωτημάτων γίνονται αισθητά παντού, αφήνοντας την αίσθηση ενός ανεξιχνίαστου εγκλήματος.

Εκτός από την ενδιαφέρουσα υπόθεση, η σειρά έχει μια ποικιλία χαρακτήρων και ερμηνειών, αντιπροσωπεύοντας όλους τους εμπλεκόμενους τομείς στην υπόθεση (δημοσιογράφους, δικαιοσύνη, οικογένεια). Όπως αναφέρεται στο τέλος κάθε επεισοδίου, ορισμένα στοιχεία και πρόσωπα έχουν παραποιηθεί για τις ανάγκες της σειράς για ευνόητους λόγους.

Τελική Ετυμηγορία

Αυτού του είδους σειρές, βασισμένες σε αληθινά εγκλήματα δεν είναι κάτι νέο για το Netflix, μια πλατφόρμα που μπορεί να υπερηφανεύεται για την πλουσιότερη βιβλιοθήκη τέτοιων σειρών και ταινιών. To The Search συγκαταλέγεται σε αυτή τη κατηγορία, ως άλλο ένα παράδειγμα τέτοιων τραγωδιών – ή ίσως τρομερά φρικτών ενεργειών – που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα τα λάθη, που μπορούν πολύ συχνά επίσης να οδηγήσουν στην αλήθεια, θάβονται μαζί με τα αθώα παιδιά -θύματα αυτών των υποθέσεων…

To trailer της σειράς:

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ