The Vampire Diaries – Review

από Frini
0 σχολιο 3,781 προβολές

Το The Vampire Diaries φάνηκε αρχικά να είναι ένα αντίγραφο του Twilight με “παλαιότερο βαμπίρ να ερωτεύεται το κορίτσι απο το γυμνάσιο”. Ενώ οι δύο ιστορίες μοιράζονται το ίδιο σχεδόν κοινό, σιγά σιγά ανακάλυπτεις ότι το vampire diaries ήταν στην πραγματικότητα πολύ περισσότερο από μια μόνο ιστορία. Ήταν μια εβδομαδιαία δόση εντυπωσιακών χαρακτήρων και γρήγορων ανατροπών.

spoilers

Σεζόν 1

Το πρώτο πράγμα που έκανε η σειρά ήταν να ρίξει τους Ian Somerhalder ( του Lost), Paul Wesley και Nina Dobrev ως πρωταγωνιστές που ήταν το βασικό ερωτικό τρίγωνο της σειράς . Οι Wesley και Dobrev ως Stefan και Elena είναι ένα ελκυστικό ζευγάρι. Όχι μόνο είναι μια ισχυρή συνεργασία όταν είναι μαζί, αλλά είναι πλήρως συνειδητοποιημένοι χαρακτήρες όταν διαχωρίζονται. Ο Somerhalder προσθέτει τη σπίθα στο σόου με τον κακό, flirty, snarky Damon, αδελφό του Stefan. Συχνά όταν μια σειρά παρουσιάζει ένα ερωτικό τρίγωνο, μοιάζει με επιρροή να κρατήσει το “πραγματικό” ζευγάρι χωριστά ή καταλήγει απλώς να αποσπά την προσοχή από τη δράση. Η σχέση Stefan / Elena / Damon είναι μια από τις σπάνιες στιγμές που η ιδέα του τριγώνου λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα, αρκετά δύσκολο να μην διαλέξετε μια πλευρά.

Ανταμείβοντας τους θεατές με γρήγορες αναλύσεις και νέες ανατροπές κάθε εβδομάδα, το Vampire Diaries αποθεώθηκε στις πρώτες σεζόν. Τα επεισόδια συνήθως καταλήγουν σε cliffhanger, το οποίο θα αντιμετωπιστεί γρήγορα στο επόμενο επεισόδιο. Κάποια πράγματα φαινόταν να καθυστερούν πολύ, όπως ο εορτασμός της Ημέρας των Ιδρυτών . Κάποια πράγματα έπεσαν γρήγορα, όπως οι σκηνές του Στέφαν και της Έλενας που κάθονταν γράφοντας σε πραγματικά ημερολόγια.

Ένα άλλο ισχυρό στοιχείο της σειρας είναι ότι η πλειοψηφία των χαρακτήρων είναι τόσο συμπαθητική. Όσο γρήγορα έτρεξαν κάποιες ιστορίες άλλο τόσο γρήγορη και η ανάπτυξη χαρακτήρων. Η Bonnie πέρασε γρήγορα από τον ρόλο της καλύτερης φίλης του sidekick, σε μια ισχυρή μάγισσα με την ικανότητα να σώσει ή να καταστρέψει τους αδελφούς Stefan ,Damon . Η Caroline αποδείχθηκε τόσο γλυκός χαρακτήρας και όχι το στερεότυπο δημοφιλές ( κακομαθημένο )κορίτσι στο σχολείο ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

Ο αδερφός της Έλενα Τζέρεμι μπορεί να ξεκίνησε ως ένα παιδί στην εφηβεία σχεδόν με σκοτεινό χαρακτήρα και κάπως απόμακρο . Δεν είχε πολλά να δείξει εκτός από την σχέση του με την Vicky και την κακή επιρροή που είχε πάνω του .

Η καλύτερη προσθήκη στη μέση της σεζόν ήταν ο Alaric Saltzmann . Ευτυχώς για όλους μας, ένα μαγικό δαχτυλίδι εμπόδισε τον Ντέιμον να σκοτώσει τον Άλαρικ νωρίς και παραμένει ζωντανός για να ενοχλήσει τον Ντέμον για πολλές ακόμη μέρες . Ο ίδιος και η θεία της Έλενα έρχονται κοντά , η αποκάλυψη ότι είναι κυνηγός vampire ήταν μια από τις καλύτερες ανατροπές της σεζόν.

Μέσα στην σεζόν αναγκάζεται να συνεργαστεί με τον Damon. Η περίεργη σχέση ζευγαριού τους είναι πολύ αστεία, θεϊκές ατάκες και τρελές σκηνές …. Ενώ η πόλη του Mystic Falls του Vampire Diaries είναι προφανώς καταραμένη και με πολλά μυστικά που προκαλούν πολλά προβλήματα .Όχι μόνο οι χαρακτήρες είναι βαθιά συνδεδεμένοι μεταξύ τους, αλλά συνδέονται και με την ιστορία της πόλης.

Η ιστορική πτυχή της σειράς έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα των αναδρομών. Βλέπουμε συχνά τους αδελφούς Salvatore πίσω όταν ήταν απλοί θνητοί, και οι δύο ερωτευμένοι με το ίδιο κορίτσι, την Katherine, το βαμπίρ που μετέτρεψε και τους δύο αδελφούς. Με αρκετά cliffhanger τελειώνει η πρώτη σεζόν της σειράς αφήνοντας όλους να περιμένουν ένα χρόνο να λυθούν τα ερωτήματα .

Σεζόν 2

Μετά από μια εκπληκτικά απολαυστική πρώτη σεζόν, το The Vampire Diaries ξεκίνησε τη δεύτερη χρονιά του δυνατά .

Η σειρά δεν αποφεύγει να κάνει δραστικές αλλαγές στους χαρακτήρες, το μεγαλύτερο και το καλύτερο παράδειγμα στη σεζόν 2 ήταν η Caroline που έγινε βαμπίρ. Σε μια πολύ λιγότερο συγκλονιστική εξέλιξη, ο Tyler Lockwood έγινε τελικά λυκάνθρωπος, κάτι που είχε υπονοηθεί τόσο συχνά στην πρώτη σεζόν που φαινόταν πως ήταν αναπόφευκτο .

Μια νέα οικογένεια εμφανίζεται και ένα μυστήριο τους ακολουθεί . Μιλούν για μια κατάρα που προσπαθούν να λύσουν και ένα ανελέητο κυνηγητό ξεκινά . Ξετυλίγοντας το κουβάρι σιγά σιγά ανακαλύπτουμε πως η οικογένεια αυτή είναι μια αρχέγονη originals ) οικογένεια . Οι πρώτοι άνθρωποι στην ουσία που έγιναν βαμπίρ στην γη .Φαινομενικά άτρωτοι όλοι τους με βαρύ ιστορικό που τους ακολουθούσε 1000 ετών .

O klaus, O Elijah , O Fin , O Kol και η Rebekah Maklson . Όλοι τους αδέρφια

The Vampire Diaries Season 2

Συγκεντρώνοντας όλες τις ιστορίες ήταν η κατάρα του Ήλιου και της Σελήνης, με το τελετουργικό της που απαιτούσε τη θυσία ενός βαμπίρ, ενός λυκανθρώπου και της Έλενας. Σε μια τολμηρή κίνηση, η μακροχρόνια σύγκρουση έφτασε στο αποκορύφωμά της στο “The Sun also Rises” όταν ο Κλάους κατάφερε πραγματικά να σκοτώσει τα τρία του θύματα και να σπάσει την κατάρα που θα τον μετατρέψει στο πρώτο υβρίδιο ,το γεγονός ότι τα καταφέρνει τελικά να νικήσει ο κακός σκοτώνοντας τους χαρακτήρες μας είναι σοκαριστικό. Φυσικά, αυτό είναι το The Vampire Diaries, οπότε τουλάχιστον ένας από τους θανάτους δεν θα εμένα νεκρός .

Παρόλο που ο Stefan και η Έλενα δεν ταλαντεύτηκαν ως ζευγάρι καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν.Σε μια από τις καλύτερες σκηνές της σεζόν, και που φαίνεται να στοχεύει στην διαφοροποίηση του The Vampire Diaries από το Twilight, η Έλενα δήλωσε ότι δεν είχε καμία επιθυμία να γίνει βαμπίρ και να χάσει την ανθρωπιά της. Το ερωτικό τρίγωνο μεταξύ των Stefan, Elena και Damon παρέμεινε κινητήρια δύναμη κατά τη δεύτερη σεζόν. Και τα δύο αδέρφια είχαν τις δικές τους ιδέες για το πώς να βοηθήσουν καλύτερα την Έλενα, με τον Στέφαν να προσπαθεί να σεβαστεί τις επιθυμίες της Έλενα, ενώ ο Ντάμον συνήθως έπαιζε βιαστικά και εγωιστικά.

Η σεζόν τελειώνει με σημαντικές απώλειες χαρακτήρων και τον Klaus κυρίαρχο του παιχνιδιού να κυνηγά όσους εμπόδισαν ανεπιτυχώς αυτόν και τα αδέρφια του να ολοκληρώσει τον σκοπό του .

Σεζόν 3

Η μάχη με τον Alaric κατέληξε να είναι το επίκεντρο καθώς συνέχισε την προσπάθειά του να πάρει τον Μυστικό Φολς υπό έλεγχο του .Ο Ματ έκανε καλή δουλειά με τη σκοτεινή πλευρά του Alaric καταδιώκοντας τα θύματά του χωρίς τύψεις.

Ο Stefan και ο Damon είχαν μία από τις αστρικές αδελφικές στιγμές τους

Τα αδέρφια έπρεπε να χωριστούν ξανά όπως φαίνεται μιας και ο μεγαλύτερος αδερφός Stefan κλείνει τον διακόπτη του ( που είναι η ανθρώπινη πλευρά τους ) για να ακολουθήσει τον Klaus . Αυτό έγινε για να σώσει την Έλενα η οποία ήταν και ο στόχος τους μεγάλου κακού Klaus. Όλη η πόλη δείχνει να χορεύει στους ρυθμούς του και αυτή ίσως ήταν η ευκαιρία να τους αφήσει όλους ήσυχους . Στην ουσία ήθελε απλά πίσω τον φίλο του . Όπως αποκαλύπτεται παρακάτω οι δυο τους είχαν παρελθόν καθώς και ο Stefan με την Rebekah.

Ένας νέος όρος αποκαλύπτεται σε αυτή τη σεζόν και ονομάζεται δεσμός με τον δημιουργό , ο Tyler που γίνεται υβρίδιο από τον Klaus δείχνει να τον ακολουθεί χωρίς να μπορεί να ελέγξει την βούληση του . Ένα σοβαρό θέμα που μας αποκαλύπτει πως αυτό δημιουργεί ένα γενεαλογικό δέντρο αν μπορούμε να το πούμε έτσι .

Tyler και Caroline λένε αντίο μεταξύ τους μιας και ο πρώτος προσπαθεί να σπάσει τον δεσμό ανάμεσα σε αυτόν και τον Klaus και τα καταφέρνει . Αυτό λοιπόν τον οδηγεί στο να φύγει μακρυά από το Mystic falls .

Σε όλη σχεδόν την σεζόν το θέμα που επικρατεί είναι να σώσει η Έλενα τον Stefan μαζί με τον Damon . Στον βωμό αυτό η Έλενα πολλές φορές προσπαθεί να θυσιάσει τον εαυτό της προκειμένου να πετύχει τον στόχο της και φυσικά ο Damon μόνιμα επεμβαίνει και της το χαλάει λέγοντας της πως πρέπει να τον αφήσουν . Οι δυο τους όμως έχουν μια πολύ τριήμερη και ερωτική σκηνή . Για πρώτη φορά η Έλενα ανταποκρίνεται στον Damon και η πιο ερωτική σκηνή ακολουθεί στον διάδρομο ενός motel .

Ένα φονικό όπλο θα βρεθεί για τους αθάνατους originals . Ένα παλούκι από μια βελανίδια που μπορεί να τους σκοτώσει . Η αποκάλυψη έρχεται όμως με την γνώση πως οποίος από τους αρχέγονους και αν πεθάνει μαζί του θα πεθάνει και όλη η σειρά που έχει δημιουργηθεί από αυτόν .Η Bonnie έχει γίνει μια από τις πιο δυνατές μάγισσες με σκοτεινή πλευρά .Στόχος της και σκοπός της να εξοντώσει τον Klaus .

Όλοι συνεργάζονται με αυτόν τον σκοπό και ξέρουν κάποιος η και όλοι ίσως χαθούν μαζί με τον Klaus . Έτσι η απίστευτη αυτή χαρακτήρας Bonnie βρίσκει ένα παράθυρο που όμως δεν ξέρει αν θα λειτουργήσει σίγουρα η όχι .

Η σεζόν τελειώνει με την Έλενα να πρέπει να διαλέξει σε ποιο από τα αδέρφια θα πρέπει να πει αντίο λίγο πριν βάλουν τον Klaus για ύπνο . Σαν φυσική επιλογή επιλέγει τον Stefan εκεί όμως που προσπαθεί να τον φτάσει και να του πει το αντίο σε ενδεχόμενο θάνατο του καταλήγει στην ίδια ακριβώς γέφυρα με το ατύχημα των γονιών της . Βρίσκεται στον βυθό με τον Mat και το αμάξι του ίδιου ποταμού που στέρησε την ζωή των δικών της . Η Έλενα ξυπνά στο νεκροτομείο και το μυστήριο μένει να λυθεί στην επόμενη σεζόν

Σεζόν 4-5

Η τέταρτη σεζόν είναι καλύτερη απ’την τρίτη, μιας και τα περισσότερα επεισόδια είναι πολύ διασκεδαστικά και υπάρχουν πολλές εξελίξεις!

Μου άρεσε πολύ ο χαρακτήρας της Elena και οι εξελίξεις που πρόσφερε σε αυτή τη σεζόν,τόσο στα πρώτα επεισόδια όπου προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα ότι πλέον είναι αυτό που ήθελε να αποφύγει . Δείχνει να προσπαθεί να το αποφύγει να το παρακάμψει όμως δεν γίνεται . Τα αδέρφια έχουν πέσει στην μάχη να σώσουν την Έλενα από την μοίρα της ,τουλάχιστον ο Stefan γιατί ο Damon δείχνει να θέλει να της μάθει να το ελέγχει .

Στην μέση της σεζόν δείχνει να ένα δυνατό ξέσπασμα ο χαρακτήρας της Έλενα . Και όσο ο Stefan κοιτά την Έλενα σαν να έχει σπάσει κάτι μέσα της ο Damon την βλέπει πιο ζωντανή από ποτέ .Οι δυο τους δείχνουν να περνούν καλά απομακρύνοντας την Έλενα από τον Stefan . Βοnnie και Caroline βλέπουν τι συμβαίνει και προσπαθούν να το αποτρέψουν.

Ο Klaus αποχωρεί μιας και ο κλώνος Έλενα πλέον είναι άχρηστος για αυτόν εφόσον δεν είναι άνθρωπος πια . Δημιουργούν μια νέα σειρά ένα spin-off που το ονομάζουν. Originals και το βλέπουμε να μας συστήνεται μέσα από τα επεισόδια . Γενικά χωρίς να θέλω να κάνω τρομερά σπόιλερ η σεζόν έχει δυνατές σκηνές και ανατροπές .Επίσης κάποιες δυνατές στιγμές χαρίζει και η Bonnie,ιδιαίτερα στο φινάλε! Το οποίο φινάλε είναι για άλλη μια φορά πολύ καλό και κλείνει δημιουργώντας αγωνία για την συνέχεια!

Η Πέμπτη σεζόν ξεκίνησε αρκετά καλά χαρίζοντας συγκινητικές στιγμές χάρη στην ιστορία της Bonnie αλλά προσφέρει και εξελίξεις για τον χαρακτήρα της Catherine! Από κει κι έπειτα όμως το δεύτερο μισό με τους ταξιδιώτες δεν το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και επίσης με χάλασαν οι εξελίξεις που ακύρωσαν τις συγκινητικές στιγμές που είχαν προηγηθεί ανάμεσα σε Έλενα και Damon που πλέον ήταν μαζί .

Το θεματάκι με τους σωσίες δεν μου άρεσε κι επίσης δεν μου αρέσουν καθόλου οι συνεχείς νεκραναστάσεις ηρώων που έχουν καθιερωθεί στη σειρά! Γενικά πάντως βρήκα και αυτή τη σεζόν διασκεδαστική στο μεγαλύτερο μέρος της κι επίσης για άλλη μια φορά δίνει ένα πολύ καλό φινάλε.

Season 6 -7

Η σεζόν μου άρεσε αρκετά, βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορία της Bonnie με τους παράλληλους κόσμους και επίσης μου άρεσε και η Caroline για ακόμα μια φορά που φαίνεται να έχει πλέον ωριμάσει εντελώς και να παίρνει την τροπή στον χαρακτήρα της που θα έκανε την μαμά της περιφανή .

Η σειρά έχει αλλάξει πλέον ύφος και από το ερωτικό τρίγωνο που ξέραμε γενικά σαν κυρίαρχο θέμα εστιάζει πλέον στις ζωές όλως των χαρακτήρων

Η 7η σεζόν είχε την δύσκολη δουλειά να καταφέρει να αντεπεξέλθει χωρίς την βασική πρωταγωνίστρια της σειράς και θεωρώ πως τα κατάφερε αρκετά καλά!Παρότι για άλλη μια φορά σε κάποιες στιγμές θυμίζει έντονα σαπουνόπερα ,την βρήκα πολύ διασκεδαστική και όλοι οι χαρακτήρες είχαν κάτι να προσφέρουν!

Στα θετικά θα έβαζα: την σχέση του Damon με την μητέρα του, το ζευγάρι Nora και Mary Louise, την Bonnie που έχει αρκετό ενδιαφέρον στο δεύτερο μισό και επίσης βρήκα το ειδύλλιο του Stefan με την Valerie περισσότερο ταιριαστό απ’ότι με την Caroline και ας καταλήγουν μαζί .

Όσον αφορά τους κακούς στο πρώτο μισό ο Julian ήταν κάπως απογοητευτικός,όμως η huntress στο δεύτερο μισό μου άρεσε αρκετά! Θύμισε κάτι από θρίλερ ίσως που είχαν οι σεζόν με τον Klaus . Κάπου στο τέλος της σεζόν ανακοινώθηκε πως η επόμενη θα ήταν και η τελευταία και όσοι βλέπαμε την σειρά φανατικά νομίζω είχαμε επικεντρωθεί στο ένα και μοναδικό θέμα Damon Helena …..

Γενικά δεν θα γκρινιάξω πολύ αλλά από την 5 και μετά η σειρά χάλασε αρκετά και επαναλαμβανόταν αρκετά .

Season 8

Η 8η και τελευταία σεζόν έχει τις ενοχλητικές νεκραναστάσεις που υπήρχαν σε όλες τις σεζόν αλλά αυτή τη φορά μιας και μιλάμε για το φινάλε της σειράς έχει ευτυχώς και κάποιους οριστικούς θανάτους που κάνουν αίσθηση!

Γενικά όλα τα επεισόδια είχαν ενδιαφέρον,τόσο όσον αφορά τους νέους κακούς,τις σειρήνες και τον διάβολο αλλά και όσον αφορά τις εξελίξεις των ιστοριών των κεντρικών ηρώων!Το τελευταίο επεισόδιο το βρήκα το καλύτερο της σειράς μιας και είναι ιδιαίτερα συναισθηματικό και καταφέρνει να βγάλει μια αισιοδοξία παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει happy end για κάποιους ήρωες!

Θεωρώ λοιπόν τη σεζόν αυτή ένα πολύ ικανοποιητικό κλείσιμο μιας σειράς που αγαπήθηκε πολύ και ένα δίκαιο τέλος στους περισσότερους χαρακτήρες της . Για μένα προσωπικά πήραν όλοι αυτό ήθελαν και ένα παράπονο μένει μόνο ……γιατί οι στιγμές της Helena δεν κράτησαν παραπάνω …..σαν να μην έφτανε ο χρόνος να αναπληρώσει το κενό των δυο ετών απουσίας .

Η σειρά ήταν από τις αγαπημένες μου γενικά αν και με κούρασε σε κάποιες σεζόν αρκετά . Έμεινα μέχρι το τέλος και δικαιώθηκα ευτυχώς. Δεν ήταν μια σειρά που θα άξιζε να καταστραφεί με ένα φρικτό τέλος για όλα όσα νιώσαμε βλέποντας της .

Για εκείνο το απέραντο και χαμόγελο της Helena , για εκείνα ύπτια γεμάτα λύπη μάτια του Stefan και φυσικά το γεμάτο ζωή (αν και νεκρός για ποσά χρόνια )βλέμμα του Damon . Μια σειρά που αξίζει να δεις μόνο και μόνο για τα συναισθήματα που θα σου προσφέρει .

Πλέον όλοι οι κύκλοι της σειράς είναι διαθέσιμοι και στο Netflix.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ