The Walking Dead-Review 10×12: Η μάχη στο Hilltop συνεχίζεται και ο Negan λυτρώνεται σε ένα απίθανο επεισόδιο!

από nikos vel
0 σχολιο 592 προβολές

Walk with Us

Ε-Π-Ε-Ι-Σ-Ο-Δ-Ι-Α-Ρ-Α απλά! Είχα καιρό να μείνω με το στόμα ανοιχτό μετά το τέλος ενός επεισοδίου του TWD αλλά η Angela Kang και η ομάδα της το κατάφεραν και αυτό. Το Walk with Us είναι από τα κορυφαία επεισόδια της σειράς και στα μάτια μου άγγιξε το τέλειο για τους εξής λόγους: ο μεγάλος θάνατος της Alpha και ο τρόπος που φτάσαμε εκεί, η -επιπέδου Game of Thrones- αρχική μάχη (αν και να πω το παράπονο μου, ήθελα περισσότερο) και οι θλιβεροί θάνατοι των Gamma και Earl. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα απίθανο επεισόδιο, στο οποία τα πάντα φυσικά επισκιάζει ο θάνατος της Alpha.

Η επική μάχη

Το επεισόδιο ξεκινάει με ένα απίθανο πεντάλεπτο, στο οποίο το Hilltop φλέγεται.Walkers και Whisperers έχουν εισβάλει μέσα στο Hilltop και επικρατεί πολεμικό σκηνικό. Η Carol είναι στα τείχη και εξουδετερώνει με τα βέλη της όποιον βρει, ο Daryl και η Rosita αξιοποιούν στο έπακρο τα νέα τους όπλα ενώ οι καταπέλτες βρίσκονται σε δράση.

Η Lydia ξεκαθαρίζει στη Mary πως δεν θα βαδίσει ποτέ μαζί με την Alpha. Ο Ezekiel έχει όλα τα παιδιά υπό την επίβλεψη του πλην της Judith, που σκοτώνει για πρώτη φορά έναν άνθρωπο θεωρώντας τον για walker! Την ώρα που οι εκρήξεις διαδέχονται η μία την άλλη, ο Eugene βλέπει την σοφίτα του να έχει αρπάξει φωτιά και τρέχει προς τα εκεί.

Η Yumiko ετοιμάζεται να εξοντώσει τους εχθρούς αλλά ξαφνικά αντικρίζει την αγαπημένη της, Magna, να υποδύεται τον walker!

Η δουλειά του Negan

Το επόμενο πρωινό ο Negan σκοτώνει με την νέα του Lucille ένα στρατιώτη του Hilltop, χωρίς να του δώσει την ευκαιρία να γίνει walker στο στρατό της Alpha. Εκείνη τον βλέπει και δυσανασχετεί μ’αυτό. Δεν μπορεί να χαρεί τη “νίκη” της διότι δεν έχει αυτό που πραγματικά θέλει: την κόρη της!

Κάπου εκεί ο Beta της υπόσχεται πως θα της την φέρει πίσω ενώ δίνει εντολή στον Negan να συγκεντρώσει τους walkers. Η δουλειά του δεν είναι και τόσο εύκολη καθώς ένας από δαύτους δεν λέει να τον ακολουθήσει και έτσι παίρνει μια γεύση από την Lucille! Ο Negan εντοπίζει την Lydia στο δάσος, την ώρα που εκεί κοντά ο Aaron κουβαλάει σε λαμαρίνες τον τραυματισμένο Luke.

Εκείνος καταλαβαίνει αμέσως τον Negan και είναι τόσος εκνευρισμένος μαζί του, που βγάζει το σπαθί του για να τον σκοτώσει. Ο Negan προσπαθεί να του εξηγήσει τι πραγματικά συμβαίνει αλλά δεν τα καταφέρνει και απλά αποχωρεί, την ώρα που τα ζόμπι βαδίζουν επιθετικά προς το μέρος του Aaron και του Luke. Ο Aaron κάνει πίσω και εξοντώνει τους walkers…

Ο Negan εντοπίζει την Lydia και πριν αυτή καταλάβει τι συνέβη, εκείνος την έχει αφοπλίσει!

Ο λυπηρός θάνατος της Gamma/Mary

Ο Alden και η Kelly έχουν το ανιψάκι της Mary μαζί τους, με την ίδια να βρίσκεται πιο πίσω, και πηγαίνουν για το ραντεβού τους με τους υπόλοιπους. Ο Adam αρχίζει να κλαψουρίζει και ο Alden προσπαθεί να τον ηρεμήσει, δίχως να θέλει να ακούσει τις συμβουλές της Mary, ούτε καν να τη θέλει κοντά τους. Τελικά, η Mary τον πείθει να της το δώσει και ξαφνικά το μωράκι ηρεμεί…

Στο δάσος βρίσκουν ένα σημείο να ξαποστάσουν για λίγο και η Mary τους αποκαλύπτει το όνομα της αδερφή της, που είναι Francis, και ότι κανονικά η ίδια θα έπρεπε να είναι νεκρή και όχι η αδερφή της. Η Mary διαισθάνεται πως οι Whisperers πλησιάζουν και οι τέσσερις τους σηκώνονται να φύγουν κακήν-κακώς!

Μπαίνουν σε ένα βανάκι στο δάσος, χωρίς όμως την Mary, που αυτοθυσιάζεται και παρασύρει μακριά τους walkers! Αφού τους ξεπαστρεύει όλους, ρίχνει επιτέλους ένα χαμόγελο! Το χαμόγελο όμως γρήγορα σβήνει, όταν ο Beta την μαχαιρώνει από το πουθενά και της δίνει στη συνέχεια το τελειωτικό χτύπημα…

Η Mary όμως έχει καταφέρει να του αφαιρέσει ένα κομμάτι της μάσκας του και έτσι ένας Whisperer λέει πως τον αναγνωρίζει, υπονοώντας πως ήταν διάσημος τραγουδιστής! Πριν προλάβει να πει κάτι παραπάνω, ο Beta τον έχει ήδη σκοτώσει… Λίγα λεπτά μετά, η Mary γίνεται walker αλλά ο Alden της δίνει τη χαριστική βολή με το τόξο του, την ώρα που ο Beta τρέχει να σωθεί!

Ο χωρισμός (;) Yumiko-Magna και η ανακάλυψη της Carol

Σε ένα άλλο σημείο του δάσους, η Carol παρατηρεί τον Eugene να ψάχνει τα συντρίμμια του ραδίου του και τη Magna να εξηγεί στην Yumiko τον τρόπο με τον οποίο η Connie χάθηκε από την ορδή στην οποία χώθηκαν…

Η Carol παρακολουθεί τη συζήτηση και ετοιμάζεται να αποχωρήσει για το ραντεβού με τους υπόλοιπους, κάτι που εκνευρίζει την Yumiko. Εκείνη της λέει πως κανονικά θα πρέπει να ζητάει συγγνώμη από τη Magna και της τραβάει μια μπουνιά! Αργότερα, η Magna παραδέχεται πως Yumiko έχει δίκιο που την έδιωξε από κοντά της, λέγοντας της πως “δεν πάει άλλο” με τις δυο τους.

Λίγο πιο πέρα, η Carol λέει τον πόνο της στον Eugene, για το πως είναι να θες κάτι τόσο πολύ και έτσι να εκνευρίζεις τους πάντες, οδηγώντας μερικούς άθελα σου και στο θάνατο! Ο Eugene της λέει για το ραντεβού του με τη Stephanie αλλά παρουσιάζει δεύτερες σκέψεις για τον αν πρέπει να πάει, μετά από όλα όσα συνέβησαν στο Hilltop. Εκείνος της εύχεται να πάρει αυτό που θέλει, εκείνη τον προτρέπει να πάει στο ραντεβού του και λίγες στιγμές αργότερα εντοπίζει το ραβδί της Lydia!

Ο θλιβερός θάνατος του Earl

Ο Daryl, η Rosita και οι υπόλοιποι επιζήσαντες πηγαίνουν στο σημείο του ραντεβού, όπου δεν υπάρχει ψυχή. Ο Ezekiel είναι άφαντος και τελικά βρίσκεται στα συντρίμμια του Hilltop, από που τον παίρνουν σώο και αβλαβή ο Daryl με τον Jerry.
Ο Earl έχει υπό την επίβλεψη του τα παιδιά σε ένα σπιτάκι και τα καθησυχάζει λέγοντας τους πως οι δικοί τους θα έρθουν πολύ σύντομα. Δυστυχώς όμως ένας walker έχει κατάφερε να τον δαγκώσει και για να μην θέσει τα παιδιά σε κίνδυνο, καρφώνει ένα σίδερο στο τραπέζι και ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει…

Η Judith τον βλέπει και εκείνος της λέει πως το κάνει για να προστατέψει τα παιδιά ενώ την επαινεί για τη γενναιότητα της. Ελάχιστες στιγμές αργότερα, ο Earl αυτοκτονεί, δίνοντας μας ένα από τους πιο θλιβερούς θανάτους της σειράς…

Ο Daryl και οι υπόλοιποι βρίσκουν τα παιδάκια στο σπιτάκι ενώ η Judith κάθεται στο πάτωμα, δίπλα από το πτώμα του Earl. Ο Daryl την πλησιάζει και την παίρνει μια αγκαλιά.

Ο αναπόφευκτος θάνατος

Ο Negan κρατάει δεμένη την Lydia σε έναν αχυρώνα και ενημερώνει σχετικά την Alpha. Βαδίζοντας προς τα εκεί, η Alpha βλέπει την αγνότητα πάνω σε έναν walker, την ώρα που ο Negan βλέπει “μια σακούλα με οστά και επικίνδυνα δόντια”. Η Alpha του υπόσχεται πως θα τον συναντήσει όταν οι δυο τους γίνουν walkers, αλλά εκείνος δεν βιάζεται τόσο να πεθάνει…

Κάπου εκεί ξεκινάει τα παλαβά της, πως δηλαδή θέλει να την διαδεχθεί ο ίδιος ως ο ηγέτης των Whisperers και ο Negan εύλογα αναρωτιέται τι θα γίνει με την Lydia… Η Alpha αρκείται σε ένα “περπάτα”. Την ίδια ώρα η Lydia προσπαθεί να λύσει τα δεσμά της.

Ο Negan διηγείται στην Alpha τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη γυναίκα του από καρκίνο στο πάγκρεας. Το γεγονός αυτό έδωσε μια νέα προοπτική στα πράγματα για τον ίδιο και έκτοτε είναι ουσιαστικά νεκρός, χωρίς να αισθάνεται τίποτα και για κανέναν, σε αντίθεση με την Alpha, που σύμφωνα με εκείνον, απλά υποδύεται!

Της λέει πόσο βλακείες είναι όλα αυτά που πιστεύει, πως είναι όλοι τους ζώα και πως πρέπει να σκοτώσει την ίδια την κόρη της επειδή…είναι το πεπρωμένο της! Εκείνη συνεχίζει τα ίδια και λέει πως η Φύση πήρε από κοντά του τη γυναίκα του και η Lydia γεννήθηκε ώστε να είναι ελεύθερη μαζί με την ίδια!

Η Lydia ετοιμάζεται να αποδράσει από τον αχυρώνα την ώρα που ο Negan προσπαθεί να μεταπείσει την αμετάπειστη Alpha για να μην σκοτώσει την ίδια της την κόρη! Η Alpha τον φιλάει  και κατευθύνεται προς το σπιτάκι… Η Lydia ανοίγει την πόρτα και βλέπει ένα συννεφιασμένο λιβάδι, την ώρα που η Alpha ανοίγει και εκείνη την πόρτα και βλέπει έναν άδειο αχυρώνα! Όλα είναι μια καλοστημένη παγίδα του Negan, που μαχαιρώνει την Alpha στο λαιμό και τη σκοτώνει…

Το επεισόδιο ολοκληρώνεται με το κεφάλι της Alpha να προσγειώνεται στα πόδια της Carol από το Negan και εκείνη να του λέει “καθυστέρησες”!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα