The Walking Dead Review Season 10 Επεισόδιο 01

από Chris
0 σχολιο 432 προβολές

Lines we cross

Επιτέλους ξεκίνησε η 10η σεζόν! Ούτε που κατάλαβα πως πέρασε ο καιρός… Η 10η σεζόν είναι εδώ με την θετική αύρα της 9ης σεζόν να την περιβάλλει και με ένα ενδιαφέρον εισαγωγικό επεισόδιο που βρίσκει του γνωστούς μας χαρακτήρες πάνω-κάτω εκεί που τους αφήσαμε. Φοβισμένους από τους Whisperers αλλά, κυρίως, ενωμένους! Πάμε να το αναλύσουμε.

Ο μυστήριος δορυφόρος

Το επεισόδιο ξεκινάει με έναν μυστήριο δορυφόρο με την σημαία της Σοβιετικής Ένωσης πάνω του να έχει πάρει πορεία προς την Γη!

Η εκπαίδευση

Η εκπαίδευση του γκρουπ ξεκινάει στο εξωτικό Oceanside. Οπλισμένοι με κάθε λογής όπλο (δόρυα, τόξα, μεταλλικές ασπίδες) οι χαρακτήρες εξασκούνται στις οργανωμένες επιθέσεις στους walkers, που βγαίνουν μαζικά από ένα ναυάγιο. Ο Ντάρυλ, η Μισόν, ο Έζεκιελ, ο Άαρον και οι υπόλοιποι επιστρέφουν στη δράση δυναμικά!

Η συνέχεια φέρνει τον Λουκ και μια κοπέλα από το Oceanside να αλληλοφλερτάρονται, τον Ντάρυλ και την Μισόν να συμφωνούν πως η ιδέα της εκπαίδευσης ήταν σωστή αλλά βασικότερα, την Τζούντιθ μαζί με τον RJ και τα άλλα παιδάκια να βρίσκουν μια μάσκα Whisperer!

Η μάσκα

Ο Άαρον ενημερώνει την Alexandria μέσω ραδίου για την εμφάνιση της μάσκας και αποφασίζουν όλοι τους να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα, δίχως πανικό. Φυσικά η αναστάτωση υπάρχει, και έτσι αναγκάζονται να βγουν στα δάση και να ψάξουν για κάποιες ενδείξεις/στοιχεία για τους Whisperers! Κατά τη διάρκεια της αποστολής τους, ο Άαρον εκφράζει μια απορία που και εμείς έχουμε: είναι η ομάδα τους η κακή της υπόθεσης από μια άλλη οπτική γωνία; Η απάντηση της, που έρχεται αργότερα, είναι πως είναι και πρέπει να είναι οι καλοί της υπόθεσης και οφείλουν να μην το αμφισβητούν αυτό!

Στη συνέχεια ο Άαρον της εκμυστηρεύεται πως δεν αντέχει να είναι άλλο ο καλός της υπόθεσης, έχει χάσει τον Έρικ και τον Τζίζους όντας τέτοιος. Αλλά η Μισόν του απαντάει λέγοντας πως αυτό που μετράει είναι να είσαι έξυπνος και να κρατάς τους αγαπημένους ασφαλείς. Το έχει το δίκιο της!


Λίγο αργότερα κατευθύνονται στο σημείο που βρίσκεται η Μάγκνα και οι υπόλοιποι, εκεί όπου προηγουμένως είχαν προφανώς κατασκηνώσει οι Whisperers και εκεί όπου υπήρχαν πτώματα ανθρώπων. Πίσω στο Oceanside, η Μισόν ακούει την Τζούντιθ να διηγείται στον RJ πως ο Ρικ “πέθανε” και πριν προλάβει να χαρεί την αγκαλιά και των δύο τους ο μυστήριος αυτός δορυφόρος πέφτει λίγο πιο έξω από την περιοχή!

Η σοφία του Νίγκαν

Σε μια από τις ελάχιστες σκηνές στην σειρά που σε κάνουν να χαμογελάς, βλέπουμε τον Γιουτζίν να φροντίζει το νεογέννητο μωρό της Ροζίτα, την ώρα που εκείνη εκτονώνεται στον σάκο του μποξ και στη συνέχεια να μαθαίνει τα πατρικά κόλπα στον μπαμπά Σιντίκ.

Την ίδια ώρα, η Λύντια ζορίζεται με τα γράμματα και λίγο αργότερα ενημερώνει τον Νίγκαν πως υπάρχει αναστάτωση λόγω της εμφάνισης της μάσκας των Whisperers. Έναν Νίγκαν που έχει την αντιμετώπιση τύπου “από μακρυά και αγαπημένοι” και βρίσκεται υπό επιτήρηση.

Παράλληλα, στο μυαλό του Σιντίκ επιστρέφουν οι θλιβερές στιγμές των θανάτων της Τάρα, του Χένρυ και των υπολοίπων από τα χέρια της Άλφα. την ώρα που ένας νέος χαρακτήρας, ο γιατρός της παρέας, ο Ντάντε, τον διακόπτει.

Πίσω στο κελί του Νίγκαν, ο πρώην δημόσιος κίνδυνος νούμερο 1, όπως αυτοχαρακτηρίζεται, παροτρύνει τον Γκάμπριελ να κάνει τους ανθρώπους της κοινότητας να νιώσουν ασφαλείς, ακόμη κι’αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Γιατί αυτό κρατάει τους ανθρώπους ζωντανούς! Λίγο αργότερα βλέπουμε ξανά τον δορυφόρο να κατηφορίζει προς το Oceanside.

Η επιστροφή της Κάρολ

Ξανά στo Oceanside, η Κέλυ δείχνει σημάδια κώφωσης αλλά η αγαπημένη της αδερφή, η Κόνι, την στηρίζει, λέγοντας της πως όλα θα πάνε καλά. Ο Ντάρυλ μας δείχνει τις ικανότητες του στη νοηματική ενώ ο Έζεκιελ αποκαλύπτει πως φοβάται τα πτηνά και όχι βέβαια τις τίγρεις!

Η Κάρολ, που έχει κάνει στροφή στην αλιευτική καριέρα, φτάνει και χαιρετάει πρώτα τον Έζεκιελ (άβολο) και πιάνει μια γεμάτη αγκαλιά τον Ντάρυλ. Οι αγάπες δεν κρύβονται! Στη συνέχεια του περιγράφει πως περνάνε οι μέρες της και πως προσπάθησε να βρει σημάδια από το καράβι που φέρνει τα γράμματα της Μάγκι στο Oceanside, αλλά τελικά δεν βρήκε.

Αυτό που θέλει η Κάρολ είναι μια βόλτα με την μηχανή του Ντάρυλ στα δάση του Oceanside. Και το παίρνει. Αυτό που θέλουμε εμείς, και το παίρνουμε επίσης, είναι να τους βλέπουμε να μιλάνε περί ανέμων και υδάτων, να αναρωτιούνται αν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι εκεί έξω σαν κι’αυτούς και να δείχνουν την τρομερή χημεία που έχουν μεταξύ τους! Μεταξύ σοβαρού και αστείου συζητάνε να φύγουν στο Νέο Μεξικό, μακριά απ’όλους και όλα, αλλά η πτώση του δορυφόρου τους επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Καταπάτηση συνόρων

Η ομάδα καλείται άμεσα να πάρει μια τολμηρή απόφαση. Να σβήσει τη φωτιά που έχει αρπάξει στο δάσος και στην πλευρά των συνόρων των Whisperers. Πρέπει όμως να την σβήσουν γιατί αλλιώς μπορεί να κάψει και το Oceanside! Αφού μετά κόπων και βασάνων τα καταφέρνουν, τους την πέφτουν δεκάδες walkers, τους οποίους τους ξεκάνουν με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Γιουτζίν όμως, στον σχεδόν διαλυμένο δορυφόρο και τα κομμάτια του βλέπει μια ευκαιρία να ενισχύσει τεχνολογικά τις κοινότητες μ’αυτά. Γι’αυτό και η Μισόν του δίνει λίγο διαθέσιμο χρόνο, καθώς φυσικά δεν θέλει να ρισκάρει με την καταπάτηση των συνόρων!

Τον φόβο αυτό δεν τον έχουν ο Ντάρυλ και η Κάρολ, που έχοντας καταπατήσει τα σύνορα, βρίσκονται πλέον στην κορυφή του γκρεμού, όπου είχε κάνει ξενάγηση η Άλφα τον Ντάρυλ στην περασμένη σεζόν. Λίγο αφότου ο Ντάρυλ σχεδόν απειλεί την Κάρολ να μην φύγει με την βάρκα, η Άλφα βγαίνει από την φωλιά της και δίνει ένα δολοφονικό βλέμμα στην Κάρολ!

Αυτό ήταν λοιπόν! Το επεισόδιο μπορεί να μην είχε τρομερή δράση αλλά είχε δύο σημαντικότατα γεγονότα: την πτώση του δορυφόρου, για το οποίο θα μάθουμε σίγουρα περισσότερα πράγματα στα επόμενα επεισόδια και την καταπάτηση των συνόρων από την ομάδα μας, που προφανώς θα προκαλέσει την αντίδραση των Whisperers!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα