The Walking Dead Review Season 10 Επεισόδιο 08

από Chris
0 σχολιο 152 προβολές

The World Before/mid-season finale

Mid-Season Finale λοιπόν! Το επεισόδιο, που κυμάνθηκε στα ίδια υψηλά επίπεδα με το προηγούμενο, μας άφησε ικανοποιημένους με τις εξελίξεις του αλλά και σε αναμμένα κάρβουνα με το κλείσιμο του! Ο Dante παίρνει αυτό που του αξίζει, ένας νέος χαρακτήρας, ο Virgil, υποστηρίζει πως έχει στο νησί του όπλα, τα οποία θα τα πάρει η Michonne ενώ η Carol, ο Daryl και οι υπόλοιποι πέφτουν στην παγίδα της Alpha και στέκονται περικυκλωμένοι γύρω από δεκάδες walkers! 
Τι θα γίνει με τον Negan και τους Whisperers; Με τον Ezekiel και την αρρώστια του; Ποιο είναι το πλάνο της Gamma; Πόσο σημαντικός θα είναι για την εξέλιξη της σεζόν ο Virgil; Θα πρέπει να κάνουμε τρεις μήνες υπομονή για να μας απαντηθούν κάποια από αυτά!

Τα απόνερα του θανάτου του Siddiq

Ο Dante στέκεται πάνω από το άψυχο σώμα του Siddiq και θυμάται τον τρόπο που έφτασε στην Alexandria, ακολουθώντας τις οδηγίες της Alpha. Εκείνη του εξηγεί πως τον στέλνει ως κατάσκοπο διότι είναι έξυπνος και δεν τον γνωρίζει η Lydia ενώ αν τα καταφέρει θα έχει μια ξεχωριστή θέση στους Whisperers! Εκείνος φτάνει στην Alexandria με μια ομάδα που προηγουμένως τον είχε σώσει από τους walkers. Ο Dante ήταν που έγραψε τα συνθήματα Silence The Wishpers, που “πείραξε” τις αντλίες νερού προκαλώντας την ασθένεια στην Alexandria (μαζί με την μόλυνση του νερού από την Gamma), που έπνιξε την ηλικιωμένη κυρία, η οποία θεωρούσαμε πως πέθανε από την αρρώστια! Παράλληλα, φρόντιζε να ενημερώνει με γραπτά μηνύματα την ομάδα του.
Στο παρόν, η Rosita επισκέπτεται το δωμάτιο του Siddiq και φαίνεται πως ανησυχεί για εκείνον. Ο Dante της λέει πως τον φώναξαν στο ιατρείο αλλά γρήγορα ετοιμάζεται να της επιτεθεί! Εκείνη αφήνει την κόρη της στην μπανιέρα και αποκρούει όλες τις επιθέσεις του Dante, ρίχνοντας τον κάτω και χτυπώντας τον αλύπητα. Την ίδια ώρα, ο walker Siddiq ετοιμάζεται να γευτεί την Coco αλλά η Rosita τον σκοτώνει σοκαρισμένη!
Αργότερα, ο Dante δέχεται τις γροθιές του Daryl ενώ κάνει κήρυγμα για το ότι η ζωή τους είναι λάθος και των Whisperers σωστή. Τους αποκαλύπτει πως το σχέδιο της Alpha ήταν ο ίδιος να ενισχύσει την παράνοια της Alexandria για τους Whisperers, με τον θάνατο του Siddiq να μην ήταν όμως προγραμματισμένος. Η Rosita δεν κρατιέται και τον κλωτσάει στην πλάτη!

Λίγο αργότερα, ο Aaron, που προηγουμένως είχε μάθει από την Gamma ή Mary (αυτό είναι το πραγματικό της όνομα) την τοποθεσία που βρίσκεται η ορδή της Alpha και πως θέλει να δει τον ανιψιό της που παραλίγο να θυσιαστεί στο Hilltop, νιώθει τύψεις που εμπιστεύτηκε τον Dante. Το πλάνο είναι εκείνος με την Carol, τον Daryl και με μια ομάδα από το Hilltop να εξακριβώσουν αν είναι στην τοποθεσία εκείνη η ορδή και στη συνέχεια να αναζητήσουν την Lydia. Ο Daryl αφού λέει στην Carol πόσο χρήσιμη είναι η Lydia για την κοινότητα, της προτείνει να μείνει στην Alexandria. Οι κάτοικοι της Alexandria κηδεύουν τον Siddiq και εκεί βρίσκεται και ο Ezekiel, που στη σύντομη και αμήχανη συζήτηση του με την Carol της λέει πως δεν πίστευε πως θα πεθάνει ποτέ ο Siddiq ενώ προσφέρεται να βοηθήσει στην εύρεση της ορδής. Η απογοητευμένη, θλιμμένη ό’τι θέλετε εσείς, Rosita δέχεται τη βοήθεια του Eugene στην εξόντωση μερικών walkers έξω από την Alexandria και εκείνος της εκφράζει τα συλλυπητήρια του ενώ ετοιμάζεται να επιστρέψει στο σπίτι του πλέον, το Hilltop!

Ο Gabriel βλέπει το βίντεο που ο Dante συστήνεται και που μιλάει για το γιο του που πέθανε. Η Rosita φοβάται για την πιθανότητα του θανάτου της και του να αφήσει ορφανή την κόρη της αλλά ο Gabriel την καθησυχάζει υπενθυμίζοντας τα προβλήματα της Alexandria. Εκείνη όμως δεν ηρεμεί και αρχίζει να πιστεύει πως ίσως να μην είναι όσο δυνατοί θεωρούν!
Ο Aaron παίζει με την Gracie ένα παιχνίδι με τις πρωτεύουσες πολιτειών των ΗΠΑ ενώ της διηγείται μια ιστορία από την Eureka της California: εκεί μαζί με τον αγαπημένο του βρήκαν ερείπια ενός χωριού Ιθαγενών, που είχαν τις δικές τους σκέψεις για το μέλλον του χωριού. Κάτι που του θυμίζει την κατάσταση των κατοίκων της Alexandria, πριν φτάσει εκεί η ομάδα μας.

Παράλληλα, ο Gabriel πηγαίνει στο κελί του Dante και αναρωτιέται αν όντως είχε γιο. Όταν η συζήτηση πάει σε δεύτερες ευκαιρίες και αν τις αξίζουν ή όχι, ο Gabriel δεν θεωρεί πως αξίζει μια τέτοια στον Dante και τον μαχαιρώνει αλλεπάλληλα! Το βράδυ, μαζί με τον Rosita καίνε το πτώμα του.


Ο νέος χαρακτήρας που ίσως αποδειχθεί σημαντικός

Στο δρόμο για το Oceanside, η Michonne, η Judith και η παρέα τους βρίσκουν πατημασιές ανθρώπου και υποθέτουν πως είναι ένας ανιχνευτής των Whisperers. Ο Luke μιλάει στην Judith για το αγαπημένο του μουσικό κομμάτι ενώ εκείνη γράφει στο τετράδιο της τις ιστορίες τους ώστε να τις κρατήσει για το μέλλον! Αφού και οι δύο θέλουν να επισκεφτούν μια βιβλιοθήκη που είναι στο δρόμο τους, η Michonne τους κάνει τη χάρη.Εκεί, ο Luke παίρνει ένα Ρωσο-αγγλικό λεξικό για τον Eugene και στη συνέχεια πηγαίνει στο τμήμα των μουσικών βιβλίων ενώ την ίδια ώρα η Michonne και η Judith ενημερώνονται για το θάνατο του Siddiq! Ο Luke όμως εγκλωβίζεται σ’ένα διάδρομο, καθώς τον κρατάνε δύο walkers αλλά με τη βοήθεια ενός αγνώστου, που ξεχνάει την τσάντα του και απομακρύνεται αμέσως, καταφέρνει να τους εξοντώσει! Η Michonne τους ανακοινώνει το θάνατο του Siddiq και πως πρέπει να επιστρέψουν στην Alexandria μετά το Oceanside.

Εκεί η Michonne λόγω Dante συμβουλεύει τις αρχηγούς να αυστηροποιήσουν τη διαδικασία αποδοχής των νεοφερμένων ενώ ένας τέτοιος μπήκε στην κοινότητα παραβιάζοντας την ασφάλεια της! Ο άντρας αυτός, που στη συνέχεια συστήνεται ως Virgil, είναι εκείνος που έσωσε τον Luke στη βιβλιοθήκη όμως αυτό δεν εμποδίζει την Michonne να τον θεωρεί Whisperer! Την ώρα που εκείνος λέει πως απλά θέλει να επιστρέψει στην οικογένεια του και δεν θέλει μπελάδες, δεκάδες walkers έχουν μπει στην κοινότητα!

Ο Virgil επιχειρεί να το σκάσει αλλά η μικρή Michonne, η Judith, τον ακινητοποιεί μαχαιρώνοντας τον στο πόδι! Το βράδυ, και αφού έχουν εξοντωθεί οι walkers, ο Virgil ξυπνάει και απαιτεί από την Judith να βάλει πίσω το βιβλίο που βρήκε στην τσάντα του, καθώς λέει πως ανήκει στην κόρη του. Η Michonne τους διακόπτει και ζητάει περαιτέρω πληροφορίες από εκείνον. Ο Virgil λέει στην δύσπιστη Michonne πως έφυγε από το σπίτι του και την οικογένεια του, σ’ένα νησί πιο μακριά από το Oceanside, για να βρει προμήθειες και το μόνο που ήθελε ήταν μια βάρκα για να επιστρέψει εκεί. Στη συνέχεια λέγοντας πως το έλεος δεν υπάρχει πλέον στις μέρες τους, θυμίζει στη Michonne τα αντίστοιχα λόγια του Rick και τη συγκινεί. Της προτείνει μια συνεργασία, να τους προμηθεύσει με όπλα που έχει στο νησί του ώστε να επικρατήσουν της Alpha και σε αντάλλαγμα να κερδίσει την επιστροφή του εκεί!

Στη συνέχεια λέγοντας πως το έλεος δεν υπάρχει πλέον στις μέρες τους, θυμίζει στη Michonne τα αντίστοιχα λόγια του Rick και τη συγκινεί. Της προτείνει μια συνεργασία, να τους προμηθεύσει με όπλα που έχει στο νησί του ώστε να επικρατήσουν της Alpha και σε αντάλλαγμα να κερδίσει την επιστροφή του εκεί!

Η Michonne εξηγεί στην Judith πως πρέπει να πάρει μόνη της αυτό το ρίσκο και να πάει εκείνη στο νησί. Η στεναχωρημένη Judith συμφωνεί μαζί της, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο. Το επόμενο πρωινό η Michonne λέει στον Virgil πως η συμφωνία είναι να τον επιστρέψει στο νησί του και εκείνος δεν θα χρειαστεί να πληρώσει κάποια τίμημα για τις ζημιές που έκανε στο Oceanside. Λίγο μετά, ενημερώνει την ομάδα της πως μπορούν να την καλούν στον ασύρματο, όπως φυσικά και η Judith. Στη συνέχεια βάζει πλώρη μαζί με το Virgil για το νησί του!

Η παγίδα της Alpha

Ο Daryl, η Carol και ο Aaron συναντιούνται με τον Jerry, την Magna, την Kelly και την Connie. Ο Jerry ρωτάει για την κατάσταση της Rosita, η Magna σαν επικήδειο στο Siddiq λέει να διαλύσουν τα φρικιά και η Connie γράφει στον Daryl πως θα έκανε τα πάντα για εκείνους! Το βράδυ περνάνε το σύνορο και ο Daryl παρατηρεί πως η Carol δεν προσέχει τον εαυτό της καθώς παραλίγο να πατήσει μια παγίδα! Της λέει πως δεν είναι η ίδια αφότου κατέβηκε από εκείνη τη βάρκα στο 1ο επεισόδιο και αγκαλιάζοντας την της τονίζει πως η Alpha είναι μια νεκρή γυναίκα και δεν πρέπει να της επιτρέψει να της πάρει το μέλλον!

Το πρωί πηγαίνουν στην τοποθεσία που υποτίθεται πως βρίσκεται η ορδή αλλά δεν υπάρχει ψυχή εκεί! Ο Daryl εκνευρίζεται όμως ο Aaron πιστεύει πως βρισκόταν εκεί κάποια στιγμή διότι το μέρος ήταν φυλαγμένο με παγίδες. Την ίδια ώρα λίγο πιο πέρα κάποιος τους παρακολουθεί!

Στη συνέχεια αποφασίζουν να κινηθούν κατά μήκος του ποταμιού, δρόμο που ενδεχομένως να πήρε και η Lydia. Η Carol όμως παρατηρεί από μακριά την Alpha και ξεκινάει το κυνηγητό! Η Alpha έχει το χρονικό προβάδισμα και μπαίνει σε μια σπηλιά στην οποία κατευθύνονται και οι υπόλοιποι.

Τελευταίος μπαίνει ο Daryl και λίγες στιγμές μετά πέφτει σ’έναν γκρεμό και προσγειώνεται μαζί με τους υπόλοιπους στο εσωτερικό της σπηλιάς και σε ένα ύψωμα με δεκάδες walkers από κάτω τους! Το πως θα τα καταφέρουν να αποδράσουν, αν τα καταφέρουν όλοι, θα το έχουμε για απορία μέχρι τον Φεβρουάριο και την επανέναρξη της σεζόν…

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα