The Walking Dead-Review 10×15: The Tower

από nikos vel
0 σχολιο 397 προβολές

Το θεωρητικό finale της 10ης σεζόν, μιας και το 16ο και τελευταίο επεισόδιο θα προβληθεί κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μας αφήνει με ένα μεγάλο cliffhanger και ανοίγει την πόρτα για μια μελλοντική ιστορία της σειράς! Ο Beta και οι Whisperers φτάνουν στο νοσοκομείο όπου κρύβεται η παρέα μας ενώ η Princess και οι νέοι της φίλοι ξεκινάνε το ταξίδι για το ραντεβού με τη Stephanie. Λίγη υπομονή ακόμα για το μεγάλο finale!

Η Princess και η νέα παρέα της

Η Princess ή Juanita Sanchez συστήνεται στον Ezekiel, την Yumiko και τον Eugene αλλά έχει τις αμφιβολίες της για το αν είναι αληθινοί ή απλά βρίσκονται στη φαντασία της. Για ένα χρόνο δεν είχε δει άνθρωπο και έτσι είναι φυσικό να αμφιβάλλει για τα πάντα.

Τους προσκαλεί στον χώρο της για μπάνιο, βαφή μαλλιών και φαγητό αλλά εκείνοι βιάζονται για το ραντεβού τους με τη Stephanie. Για να τους πείσει πόσο βοηθητική μπορεί να γίνει, σκοτώνει μερικούς walkers που πλησιάζουν αλλά έτσι τρομάζει και διώχνει μακρυά τα άλογα των υπόλοιπων…

Λίγο παρακάτω, αφού παίρνουν μερικές προμήθειες, ψηφίζουν για το αν θα πάρουν μαζί τους την Princess. Η Yumiko την θεωρεί εγωίστρια και τρελή αλλά ο Eugene και ο Ezekiel, δεδομένου πως εκείνη έχει πρόσβαση σε οχήματα, τη δέχονται στην ομάδα τους.

Της ζητάνε το όπλο της και εκείνη μετά από έναν γρήγορα μονόλογο για το αν τους εμπιστεύεται και για το ότι θα τους σκοτώσει, τους το δίνει και ξεκινάνε την πορεία τους!

Τους οδηγεί σε ένα πεδίο γεμάτο νάρκες, από όπου περνάει καθημερινά, και εκεί βρίσκουν νεκρό ένα από τα άλογα τους. Εντωμεταξύ η Princess έχει ξεκινήσει να μετράει τα βήματα της για να οδηγήσει από το σωστό μονοπάτι τους υπόλοιπους. Φυσικά χάνει το μέτρημα και όλοι τους μένουν μέσα στη βροχή να την περιμένουν να θυμηθεί! Κάνει λοιπόν “α μπε μπα μπλομ” και τους οδηγεί, ευτυχώς, στο σωστό μονοπάτι…

Η Yumiko της “την λέει” και με το δίκιο της και γρήγορα καταλαβαίνουν πως τόση ώρα έκαναν ένα κύκλο! Εκείνη δικαιολογείται λέγοντας πως το έκανε για να έχουν μια διασκεδαστική εμπειρία αλλά κάπου εκεί “σπάει” και τους λέει πως τόσο καιρό που ήταν μόνη και κατηγορούσε τον εαυτό της γι’αυτό. Ο Eugene της συμπαραστέκεται λέγοντας πως και ο ίδιος πήρε λάθος αποφάσεις μόνο και μόνο για να μην μείνει μόνος του.

Στο γκαράζ το μόνο μεταφορικό μέσο που βρίσκουν είναι τα ποδήλατα και αναγκάζονται να βολευτούν με αυτά. Η Yumiko αποφασίζει να συγχωρέσει την Princess και να τη δεχτεί στην ομάδα. Εκείνη συγκινείται και απολογείται για τους “άγαρμπους” τρόπους της.

Το κεφάλαιο “Princess και η νέα της παρέα” κλείνει με εκείνη να ρωτάει αν γίνεται να πάρει από την κρυψώνα ρούχα, τη λόγχη της και μερικά γλυκά, που μόνο στο άκουσμα ενθουσιάζουν τον Eugene!

Στο νοσοκομείο

Η ομάδα έχει αποχωρήσει από την Alexandria και βρίσκεται πλέον σε ένα νοσοκομείο. Βλέπουμε τον Negan να μαγειρεύει ένα πόσουμ, την Lydia μόνη της με μια γατούλα, την Kelly να μαθαίνει νοηματική στον Gabe, τη Magna και την Carol να λένε πως ο σκύλος του Daryl κρατάει τις γάτες μακρυά και τον Luke να δουλεύει με τους ασύρματους.

Όταν εκείνος ζητάει κάποιος να του φέρει μερικά καλώδια, η Carol και η Kelly προθυμοποιούνται αμέσως. Την ίδια ώρα, η Judith λέει στην Lydia πως λυπάται για τον θάνατο της μαμάς της και εκείνη της απαντάει πως δεν έχουν όλοι την τύχη να έχουν μια μαμά σαν τη δική της.

Η Kelly βγάζει μερικά καλώδια από ένα αυτοκίνητο και η Carol την ευχαριστεί που ήρθε μαζί της και της απολογείται για την Connie. Εκείνη παραμένει αισιόδοξη για την αδερφή της και εκτιμάει τον λόγο που τα έκανε όλα η Carol. Της λέει πως ξέρει τις ιστορίες από το παρελθόν της και πως δεν πρέπει να νιώθει άσχημα για την “υπερδύναμη” που έχει, αυτή του να είναι μοναχικός λύκος.

Ο Negan ρωτάει την Lydia αν την αποφεύγει και εκείνη απαντάει καταφατικά! Της λέει πως συμπαθούσε την μαμά της αλλά έπρεπε να κάνει ό’τι έκανε ενώ εκείνη απομακρύνεται λέγοντας του πως οι περισσότεροι τον θέλουν νεκρό…

Λίγο αργότερα του κάνει επίθεση, καθώς δεν μπορεί να της λέει τι πρέπει να κάνει, ούτε να της λέει πως συμπαθούσε την μαμά της! Ο Negan της λέει πως έχει δίκιο και την παρακαλάει να τον χτυπήσει ώστε να νιώσει καλύτερα. Εκείνη τον βρίζει, τον χτυπάει και εντέλει κάθεται στην στοργική αγκαλιά του…

Daryl και Little Ass Kicker

Ο Daryl βρίσκεται στο δάσος έξω από το νοσοκομείο και μιλάει με το κανάλι επικοινωνίας της Michonne. Της λέει να μην γυρίσει στην Alexandria και για το σχέδιο τους ενώ όλα αυτά του θυμίζουν την παλιοπαρέα… Εκείνη φυσικά, δεν απαντάει.

Λίγο αργότερα, εντοπίζει την Judith στο δάσος και της δίνει εντολή να γυρίσει στο νοσοκομείο. Εκείνη δεν θέλει να μείνει εκεί, επειδή “μυρίζει κάτουρο γάτας” και θέλει να είναι δίπλα του ώστε να βλέπει τι κάνει για να τους κρατάει ασφαλείς. Ο Daryl το δέχεται και της λέει να κάνει αυτό ακριβώς που της λέει.

Της τονίζει πως ένας κυνηγός πρέπει να βλέπει γύρω του και να προσπαθεί να βρει κάτι που δεν του φαίνεται σωστό. Βλέπουν λοιπόν ένα “αποτύπωμα” walker και βρίσκονται σε επιφυλακή. Μία ομάδα από walkers, της οποίας ηγείται μια Whisperer, εμφανίζεται και ο Daryl με την Judith κάνουν την επίθεση τους.

Λίγο παραπέρα την βρίσκουν τραυματισμένη από το βέλος του Daryl. Τους λέει πως ο Beta τα έχει χαμένα και πως κατευθύνεται προς το Oceanside και στη συνέχεια παρακαλάει τον Daryl να μην τη σκοτώσει ώστε εκείνη να βαδίσει ως walker. Εκείνος όμως δεν της κάνει τη χάρη… Η Judith ζητάει από τον Daryl να μην την αφήσουν πίσω αλλά εκείνος της θυμίζει πως πρέπει να βιαστούν!

Η Judith σκέφτεται αν θα γινόταν κάτι παρόμοιο στον Daryl, στον RJ ή στη Michonne και στεναχωρείται. Λέει στον Daryl πως θέλει να βρεθούν όλοι πίσω στο σπίτι και φοβάται πως αυτό δεν θα γίνει ενώ του αποκαλύπτει πως η μαμά της έφυγε για να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους, χωρίς να λέει τίποτα για τον Rick. Ο Daryl της λέει πως ένα είναι το σίγουρο: πως δεν θα την αφήσει ποτέ και πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που την νοιάζονται και την αγαπάνε πραγματικά!

Την πιάνει μια αγκαλιά και της λέει πως τίποτα δεν θα φέρει πίσω το παρελθόν, όμως το μέλλον δεν σημαίνει πως θα είναι γεμάτο απογοητεύσεις για εκείνη. Μόλις ετοιμάζονται να φύγουν, ο Gabe ακούγεται να λέει στον ασύρματο πως τους έχουν περικυκλώσει οι Whisperers!

Ο σαλεμένος Beta

Οι Whisperers και η τεράστια ορδή τους με μπροστάρη τον Beta εισβάλλουν στην άδεια Alexnadria. Επειδή ο Beta έχει σαλέψει τελείως, ρωτάει την φωνή στο κεφάλι του για το που μπορεί να βρίσκονται οι κάτοικοι, με τη φωνή να του απαντάει πως το έχουν σκάσει. Εκείνος υποθέτει πως βρίσκονται στο Oceanside!

Μέσα στον ανεμόμυλο βρίσκονται κρυμμένοι ο Aaron με τον Alden και παραλίγο ο Beta να δει τον τελευταίο. Ευτυχώς όμως δεν τον βλέπει και ενημερώνει τους Whisperers να ξεκινήσουν να βαδίζουν.

Ο Beta δεν περνάει για χαζούς τους ανθρώπους της Alexandria ενώ μια Whisperer δίπλα του του λέει πως πιστεύουν στη σοφία του ως Alpha. Εκείνος ετοιμάζεται να την μαχαιρώσει αλλά ακούει τις φωνές μέσα στο κεφάλι του που του λένε να βαδίσει και να έχει υπομονή. Η τεράστια ορδή από walkers αποχωρεί από την Alexandria. 

Ο Aaron ενημερώνει τους υπόλοιπους πως οι Whisperers βαδίζουν, όπως αναμενόταν, για το Oceanside. Οι φωνές στο κεφάλι του Beta του λένε να κοιτάξει γύρω του και εκείνος βλέπει μια γάτα και αποφασίζει να την ακολουθήσει. Οι φωνές του του λένε πως η πίστη του θα επιβραβευθεί…

Aaron και Alden βρίσκονται λίγο πιο πίσω τους και τους παρακολουθούν. Ο Alden λέει πως πίστευε πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα μετά το θάνατο της Alpha και ο Aaron τονίζει πως είναι έτοιμος να παλέψει εκεί ώστε να χάσουν ξανά τίποτα από τις ζωές του! Γρήγορα αντιλαμβάνονται πως η ορδή έχει αλλάξει την κατεύθυνση της προς τον πύργο και ετοιμάζονται να φύγουν. Δεν προλαβαίνουν όμως γιατί ήδη οι Whisperers τους έχουν περικυκλώσει…

Ο Beta και η τεράστια ορδή του έχει φτάσει έξω από το νοσοκομείο και ψιθυρίζει “ανταμοιβή”!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα