The Walking Dead: World Beyond- Όσα αποκάλυψε η σειρά για το σύμπαν του TWD

από Chris
0 σχολιο 1,356 προβολές

Μπορεί κανείς να πει πως το TWD: World Beyond δεν το είδε κανείς μας για την εξαιρετική του αφήγηση ή για τους υπέροχους χαρακτήρες του γιατί τίποτα από τα δύο δεν ισχύει. Για την πλειοψηφία των Fans του TWD το World Beyond ήταν μια πηγή πληροφοριών για τον ευρύτερο κόσμο του The Walking Dead και την οργάνωση του CRM που έχει στην κατοχή της τον περίφημο Rick Grimes. Οπότε παρακάτω ακολουθούν όλες οι σημαντικές πληροφορίες που δόθηκαν στο φως από το World Beyond σχετικά με το μέλλον του TWD Universe. Ακολουθούν Spoilers!

Το Spoiler free Review μας για την 2η σεζόν θα βρείτε ΕΔΩ.

spoilers

Η συμμαχία των τριών, η προδοσία του CRM και τα αίτια

Οι τρεις κύκλοι που έχουμε δει σε διάφορα σημεία του TWDU συμβολίζουν την συμμαχία τριών τεράστιων κοινοτήτων.

Omaha

Η Omaha ήταν μια κοινότητα σχεδόν 100.000 κατοίκων και στην σειρά δεν είδαμε πολλά πλάνα της. Βέβαια μια καλή γεύση πήραμε από το παρακλάδι της το Campus Colony το οποίο είδαμε στην 1η σεζόν. Το Campus Colony είχε σχεδόν 10.000 κατοίκους και όπως και η Omaha καταστράφηκαν από το CRM.

Portland

Portland

Τοποθετείτε στην δυτική ακτη στην πολιτεία του Oregon. Το Portland δεν έκανε κάποια εμφάνιση κατά την διάρκεια της σειράς παρά μόνο στο τέλος της είδαμε ένα μακρινό πλάνο όταν η Iris κατέληξε εκεί προκειμένου να τους ενημερώσει για τις δολοπλοκίες του CRM. Η κοινότητα πολύ πιθανόν να παίξει σημαντικό ρόλο στις ταινίες του Rick ή σε κάποιο άλλο μελλοντικό πρότζεκτ του σύμπαντος.

Civil Republic

‘Hidden City’ Philadelphia, Pennsylvania;

Top Secret είναι η τοποθεσία του CR. Μέσα στις 2 σεζόν της σειράς δεν καταφέραμε να μάθουμε που είναι η κρυφή πόλη που φιλοξενεί 200.000 κατοίκους και κρύβονται οι πόροι και ο πολιτισμός που φύλα το CRM. Η 2η σεζόν μας μετέφερε σε μια ερευνητική βάση του CR στην Ithaca της Νέας Υόρκης. Εκεί πήραμε μια μικρή γεύση για την οργάνωση της κοινότητας και τα σχέδια της καθώς προσπαθούν να βρουν θεραπεία για τον ιό. Η σειρά λοιπόν μπορεί να μην αποκάλυψε την τοποθεσία του CR αν ενώσεις όμως κάποια στοιχεία όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Φιλαδέλφεια στην Πενσυλβάνια. Το 2019 ένα Teaser για τις ταινίες είχε κυκλοφορήσει όπου έδειχνε ένα ελικόπτερο να καταφθάνει σε μια πόλη με ουρανοξύστες. Το περίγραμμα φαίνεται να μας κατευθύνει ακριβώς στην τοποθεσία που προαναφέραμε.

Μια μικρή γεύση από την κρυφή πόλη του CRM πήραμε και στο φινάλε του World Beyond που ενώ δεν αναφέρθηκε η τοποθεσία το Background αποκαλύπτει το One Liberty Place. Οπότε αν έπρεπε να κάνουμε μια πρόβλεψη θα λέγαμε πως μετά την εξαφάνιση του ο Rick κατέληξε στην Φιλαδέλφεια. Ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύει την θεωρία ότι το CR βρίσκεται στην Πενσυλβάνια είναι ότι ο Scott Gimple επιβλέπων του TWD Universe είχε ζητήσει από την Angela Kang Showrunner του TWD να τοποθετήσει το Commonwealth σε άλλη πολιτεία καθώς στο Comic τοποθετείται στο Ohio.

Η Προδοσία του CRM

Η συμμαχία όμως έσπασε γρήγορα στην πρεμιέρα της 1ης σεζόν είδαμε την καταστροφή του Campus Colony και στην πρεμιέρα της 2ης είδαμε πως το CRM αφάνισε την Omaha από τον χάρτη. Το Portland είχε σειρά αλλά το παρεάκι του WB έκανε το θαύμα του. Γιατί όμως έγινε αυτό; Οι αιτίες είναι δύο.

Το προφανές

Η Omaha και το Portland είχαν γίνει δύο εξαρτώμενες κοινότητες για το CR. Έτσι αν συνέχιζαν την συμμαχία όλες οι κοινότητες θα είχαν καταστραφεί, οι πόροι θα είχαν εξαντληθεί και το τελευταίο φως ελπίδας θα έσβηνε. Έτσι το CRM επικαλείται το κοινό καλό και εξαφανίζει τις υπόλοιπες κοινότητες λες και ήταν απλά παράσιτα σε μια γλάστρα.

Το παρασκηνιακό

Το σύμπαν του TWD λατρεύει να στήνει ιστορίες στα παρασκήνιο όσων βλέπουμε έτσι εδώ υπάρχει μια μεγαλύτερη ιστορία να ειπωθεί και σίγουρα θα είναι κάτι που θα αποτελέσει σημαντικό ρόλο στις ταινίες οοοταν αυτές κυκλοφορήσουν. Σύμφωνα με μια εφημερίδα λοιπόν που κάνει την εμφάνιση της στην 2η σεζόν του TWD World Beyond μαθαίνουμε κάποιες σημαντικές πληροφορίες. Μπορεί το CRM να κινείται στο σκοτάδι και να κάνει κάποιες πολύ αμφισβητήσιμες ενέργειες ωστόσο οι πολίτες του Civil Republic φαίνεται να μην γνωρίζουν τις κινήσεις του στρατού τους έξω από τα τείχη τους. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που αντλούμε από το δημοσίευμα μαθαίνουμε πως η πολιτεία με τον στρατό έχουν ένα είδος συμφωνίας το οποίο αναφέρει χοντρικά τα έξεις:

 • Ο στρατός έχει την εξουσία του Civil Republic τα πρώτα δέκα χρόνια της αποκάλυψης προκειμένου να εξασφάλιση την ανάπτυξη αλλά και την ασφάλεια της κοινότητας.
 • Με το πέρασμα των 10 χρόνων ο στρατός θα δώσει την εξουσία πίσω στην πολιτεία του Civil Republic.

Και κάπου εδώ ξεκινά η στρατιωτική σκευωρία του στρατηγού Beale (που δεν γνωρίσαμε) και της Kublek που δρα υπό τις διαταγές του πίστη στο όραμα του CRM. Φτάνοντας λοιπόν στα 10 χρόνια αποκάλυψης πως θα κρατήσει ο στρατός την εξουσία μακριά από τα χέρια των πολιτών;

 1. Η Kublek καταστρέφει 2 τεράστιες κοινότητες και προκαλεί την απώλεια 110.000 ζωών.
 2. Όλα δείχνουν πως ένα τεράστιο κοπάδι από Walkers ποδοπάτησαν τις κοινότητες.
 3. Οι πολίτες του Civil Republic γεμάτοι φόβο από την καταστροφή αμφιβάλουν αν μπορούν να αντιμετωπίσουν κάτι τέτοιο.
 4. Ο στρατηγός Beale επικαλούμενος τον κίνδυνο ζητά παράταση της στρατιωτικής εξουσίας και η δύναμη παραμένει στον στρατό.

Το σχέδιο πέτυχε μένει να δούμε αν ο Rick και οι επιζώντες του TWD: World Beyond θα καταφέρουν να αποτρέψουν τον στρατό.

“A” και “B”

Το σύστημα ανταλλαγής ανθρώπων με το CRM που είχε η Jadis όσο ζούσε στην χωματερή ήταν να μαρκάρει τους ανθρώπους ως Α ή Β. Ξεκάθαρη εξήγηση για το τι σήμαινε το καθένα δεν πήραμε ωστόσο αυτό άλλαξε δραστικά με τον ερχομό του World Beyond και το Crossover με την Jadis.

 • Τα A: είναι άτομα που έχουν δαγκωθεί πρόσφατα και κατέληγαν στα εργαστήρια του CRM προκειμένου οι επιστήμονες να έχουν φρέσκα δείγματα νεκροζωντανων ώστε να μπορούν να δουλέψουν πάνω στο Project Votus. Να θυμίσουμε πως ο Gabriel, ο Negan και ο Rick είχαν έρθει πολύ κοντά στο να δαγκωθουν από Walker πριν η Jadis τους δώσει στο CRM ως Α.
*Project Votus ήταν η μελέτη επιστημόνων του CR που έχουν δαγκωθεί από την στιγμή θανάτου μέχρι την επιστροφή στην ζωή.
 • Τα B: Για τα B δεν δόθηκε σαφής απάντηση παρά μόνο ότι πρόκειται για άτομα ικανά για το CRM. Ίσως αρκετά δυνατά άτομα ώστε να ενταχθούν στις στρατιωτικές δυνάμεις του CR. Η Jadis αναφέρθηκε στον Rick ως το εισιτήριο της στην κρυφή πόλη ωστόσο δεν μπορούσε να τον δώσει ως Α και να καταλήξει πειραματόζωο σε κάποιο εργαστήριο. Οπότε ως B είναι κάπου θεωρητικά ασφαλής.

Η Michonne ήδη έχει βρεθεί με χαρακτήρες του World Beyond

Αυτό είναι περισσότερο μια θεωρία αλλά θα μπορούσε κανείς να πει πως έχει γερές βάσεις. Τελευταία φορά που είδαμε την Michonne συνάντησε μια τεράστια μεταναστευτική κοινότητα που φαινόταν καλά οργανωμένη. Έκτοτε δεν είχαμε καμία άλλη πληροφορία αλλά σίγουρα το ότι κάπου θα ξαναδούμε τον χαρακτήρα της είναι δεδομένο. Με την Iris να φτάνει στο Portland ξέρουμε πως οι κάτοικοι αυτής της κοινότητας γνωρίζουν για την απειλή του CRM έτσι πλέον δεν μπορούν να μείνουν εκεί. Η θεωρία λοιπόν λέει πως το γκρουπ που συνάντησε η Michonne είναι το Portland που πλέον βρίσκεται “στον δρόμο” προσπαθώντας να αποφύγει το CRM.

Αν θέλετε να ενισχύσουμε την θεωρία να θυμίσουμε πως η Περίμετρος η κοινότητα της Indira ήταν μια κοινότητα γεμάτη καλλιτέχνες. Θυμάστε τι είχε βρει η Michonne πριν εξαφανιστεί; Ένα σκίτσο δικό της και της Judith. Επιπλέον, ελέγχοντας το επίσημο Timeline των σειρών πάνω από 700 μέρες έχουν περάσει από την στιγμή που η Iris φτάνει στο Portland μέχρι την στιγμή που η Michonne συναντά αυτήν την “νέα” ομάδα. Αρκετός καιρός προκειμένου να έχουν φτάσει στο σημείο που τους βρίσκει η Michonne… Λέτε έτσι να γίνει η μεγάλη επανένωση του αγαπημένου ζευγαριού;

Η αρχή του ιού, νέα ζόμπι και η αποκάλυψη εκτός Αμερικής

Μία σκηνή πέντε λεπτών χρειάστηκε η σειρά προκειμένου να αναγεννήσει το σύμπαν του TWD και να φέρει νέα δεδομένα στην επιφάνεια που μπορούν να φέρουν ιστορίες ικανές για αλλά 10 χρόνια ιστοριών με άρωμα TWD. Αφού η σειρά ολοκληρώνεται μετά τα Credits της παίζει μια σκηνή που αλλάζει τα δεδομένα για τα καλά. Μεταφερόμαστε σε ένα εργαστήριο στην Γαλλία όπου εκεί βλέπουμε την διαμάχη δύο αγνώστων χαρακτήρων. Πληροφορίες που αντλούμε από την συγκλονιστική σκηνή:

 • Από την πρώτη σεζόν της μητρικής σειράς γνωρίζαμε ότι η Γαλλία είχε έρθει κοντά στο να βρει θεραπεία για τον ιό. Αυτό που μαθαίνουμε τώρα είναι ότι σε αυτήν τους την προσπάθεια έκαναν τα πράγματα χειρότερα.
 • Μια μετάλλαξη του ιού φαίνεται πως έχει δημιουργήσει ένα νέο είδος Walker που είναι πιο γρήγοροι, πιο επιθετικοί και σίγουρα πιο έξυπνοι.
 • Ο ιός φαίνεται να ξεκίνησε από τους Γάλλους και να είναι ανθρώπινο παρασκεύασμα καθώς η μετάφραση του γκράφιτι στον τοίχο λέει “οι νεκροί γεννήθηκαν εδώ”.
 • Η εμφάνιση του Dr. Edwin Jenner επιβεβαιώνει πως η συγκεκριμένη μετάλλαξη δεν έχει εξαπλωθεί εκτός ευρωπαϊκών συνόρων οπότε αμέσως καταλαβαίνουμε πως τα πράγματα μπορεί να είναι χάλια στην Αμερική αλλά σίγουρα οι Walkers είναι μεγαλύτεροι απειλή στην Ευρώπη.

Mένει να δούμε πού και υπό ποιες συνθήκες αυτή η ιστορία θα έρθει στις οθόνες μας. Δείτε την επίμαχη σκηνή παρακάτω:

Το μέλλον των χαρακτήρων της σειράς

Όσων αφορά τους χαρακτήρες της η σειρά έδωσε ένα ανοιχτό τέλος σχεδόν σε όλους και είναι εύλογο να υποθέσουμε πως ενώ η σειρά τελείωσε η ιστορίες τους θα συνεχιστούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Η Iris οργανώνει κάτι σαν αντίσταση ενώ η Hope ερευνά σχετικά με τον ιό. Παράλληλα ο Silas και η προδομένη Elisabeth Kublek θα μπορούσαν να γίνουν σύμμαχοι του Rick στις ταινίες. Η επιστροφή των συγκεκριμένων χαρακτήρων θα μπορούσε λοιπόν να γίνει είτε στις ταινίες ή σε κάποιο από τα επεισόδια του Tales of The Walking Dead. Μια ανθολογικη σειρά στον κόσμο του TWD που θα εστιάσει σε γνώριμους και μη χαρακτήρες και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2022.

Την άποψη μας για την 2η και τελευταία σεζόν της σειράς θα βρείτε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Δείτε το νέο μας Podcast στο Youtube ή ακούστε το στο Spotify