The Wheel of Time 1×01 (Leavetaking): Επιπλέον πληροφορίες και ιστορία του 1ου επεισοδίου

από Zedikous
0 σχολιο 485 προβολές

Το Wheel of Time είναι σίγουρα ένας μεγάλος κόσμος που για όσους δεν είναι γνώριμοι με τα βιβλία, θα λέγαμε πως το 1ο επεισόδιο με τίτλο Leavetaking μας έδωσε πολλές πληροφορίες! Το Amazon μας έδωσε επιπλέον πληροφορίες για πολλά στοιχεία που είδαμε κατά την διάρκεια των επεισοδίων και εμείς τα συγκεντρώσαμε και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω, σε περίπτωση που θέλετε να γνωρίζετε περισσότερα πράγματα! Μην ξεχάσετε πως επίσης μπορείτε να διαβάσετε το review μας για την πρεμιέρας της σειράς εδώ.

Ο Δράκοντας

Η Moiriane στην αρχή του επεισοδίου κάνει μία αναφορά στον Δράκοντα και στο Τσάκισμα του Χρόνου. Σύμφωνα με την ιστορία ο Λουζ Θέριν Τέλαμον, γνωστός ως και ο Δράκοντας ήταν ένας άντρας με απίστευτη δύναμη, ένας υπέρμαχος της ανθρωπότητας, ο οποίος οδήγησε τον πόλεμο εναντίον του Σκοτεινού. Πάνω στην απόγνωση του να τελειώσει τον πόλεμο και να αιχμαλωτίσει τον Σκοτεινό, ο Δράκοντας οδηγήθηκε στην τρέλα από τον Σκοτεινό, σκοτώνοντας όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα κάτι που οδήγησε στο Τσάκισμα του Χρόνου και την Εποχής της Τρέλας.

Η Μία Δύναμη

Αν και ήταν επιτυχής η προσπάθεια αιχμαλώτισης του Σκοτεινού, αποδείχθηκε πως το τίμημα ήταν πολύ μεγάλο καθώς κατάφερε να μολύνει ένα μέρος της Μίας Δύναμης και πιο συγκεκριμένα το σαïντίν την δύναμη των αντρών. Έτσι όποιος άντρας προσπαθήσει να διοχετεύσει την δύναμη αυτή, στο τέλος θα τρελαθεί και θα βρει φρικτό θάνατο.

Η προφητεία

Έχοντας επίγνωση της προφητέιας του Αναγεννημένου Δράκου, η μοίρα της Moiriane είναι ήδη καθορισμένη. Δεν έχει άλλη επιλογή από το βρεί ποιος είναι ο Αναγεννημένος Δράκος και να τον προστατέψει με κάθε κόστος. Η μοίρα του κόσμου βασίζεται στην επιτυχία της να τον εντοπίσει.

Ο Κύκλος των Γυναικών και η Σοφία

Ο κύκλος των γυναικών είναι μία ομάδα γυναικών που εκλέγονται ως μέρος της τοπικής κυβέρνησης στην περιοχή Two Rivers. Όταν μία γυναίκα είναι αρκετά ώριμη, ο κυκλος την προσκαλεί για να κάνουν πλεξούδα τα μαλλία της. Η πλεξούδα συμβολίζει τον δεσμό της γυναίκας με το χωριό της, τον κύκλο και την κοινότητα της και αντιστρόφως. Η Σοφία (Wisdom) είναι μία γυναίκα η οποία παίζει κεντρικό ρόλο στην ηγεσία του χωριού και βοηθά στην διαχείριση των καθημερινών πραγμάτων. Πέρα από αυτό, οι συγκεκριμένες αυτές γυναίκες είναι θεραπεύτριες και ορισμένες από αυτές έχουν επιπλέον χαρίσματα όπως για παράδειγμα μπορούν να προβλέψουν τον καιρό ή να “ακούσουν” τον άνεμο.

Η πρώτη σκηνή από το βιβλίο!

Ο ερχομός του Rand και του πατέρα του Tam με το κάρο στην αρχή του επεισοδίου είναι η πρώτη σκηνή από το πρώτο κεφάλαιο με τίτλο ‘Ενας άδειος δρόμος’. Μάλιστα το άλογο τους, Bella θεωρείται από πολλούς ως ένα εμβληματικό μέρος της ιστορίας κάποιοι από τους οποίους πιστεύουν πως είναι παντοδύναμο!

Η περιοχή Two Rivers

Το χωριό Emond’s Field είναι ένα από τα τέσσερα χωριά της περιοχής Two Rivers. Τα υπόλοιπα είναι το Watch Hill, το Devon Ride και το Τaren Ferry.

Οι χαρακτήρες της σειράς είναι πιο ώριμοι!

Στα βιβλία οι βασικοί χαρακτήρες μας είναι νεότεροι απ’ ότι στην σειρά και ο Perrin δεν είναι παντρεμένος! Η σειρά αποφάσισε να “μεγαλώσει” τους χαρακτήρες προκειμένου να είναι πιο ώριμοι.

Ποιες είναι οι Aes Sedai;

Οι Aes Sedai είναι άτομα που χειρίζονται την Μία Δύναμη και μετά τον Καιρό της Τρέλας, είναι πάντα γυναίκες. Παρόλο που οι περισσότεροι τις σέβονται αλλά και τις φοβούνται, για κάποιους οι Aes Sedai θεωρούνται ως υπεύθυνες για το Τσάκισμα του Χρόνου. Η Moiraine είναι μία πανίσχυρη γυναίκα που εμπνέει σεβασμό μόνο με την παρουσία της και όπως είδαμε και στην σειρά μπορούμε να τις αναγνωρίσουμε από το δαχτυλίδι τους, το Μέγα Ερπετό, ένα φίδι το οποίο τρώει την ίδια του την ουρά και συμβολίζει τον χρόνο και την αιωνιότητα.

The Wheel of Time T-Shirt
Κούπα The Wheel of Time

Ο φύλακας των Aes Sedai!

Ο warder ή αλλιώς φύλακας είναι ένας πολεμιστής που έχει δεσμευτεί σε μία Aes Sedai. Ο φύλακας είναι αφοσιωμένος στην προστασία της Aes Sedai του. Ο δεσμός αυτός επιτρέπει στον φύλακα να γνωρίζει την σωματική και ψυχική ευημερία της Aes Sedai του αλλά επίσης του δίνει επιπλέον αντοχή και την ικανότητα να ξεπεράσει τραυματισμούς, τους οποίους ένας κανονικός άντρας δεν θα μπορούσε να επίζησει.

Η γιορτή του Bel Tine

Το Bel Tine είναι ένα φεστιβάλ κατά την διάρκεια του οποίου γιορτάζεται το τέλος του χειμώνα και η υποδοχή της άνοιξης. Υπάρχουν πολλές παραδόσεις κατά την διάρκεια των ημερών αυτή της γιορτής όπως για παράδειγμα η κατασκευή των φαναριών, τα οποία χρησιμοποιούνται προκειμένου να φωτίσουν τον δρόμο της επιστροφής για μέλη της οικογένειας, φίλους αλλά και γείτονες.

Η Nynaeve είναι η νεότερη Σοφία της περιοχής!

Η Nynaeve είναι η νεότερη Σοφία που είχε ποτέ το Two Rivers. Παρόλο το νεαρό της ηλικίας της, ειναι αφοσιωμένη στο χωριό και τους ανθρώπους του. H ισχυρογνωμοσύνη είναι ένα χαρακτηριστικό των ανθρώπων της περιοχής και η Nynaeve φροντίζει πάντα να το χρησιμοποιεί προς συμφέρον της. Επίσης το να μπορείς να “ακούσεις” τον άνεμο, είναι ένα χαρίσμα, το οποίο δεν το έχουν όλες οι γυναίκες που έχουν τον τίτλο της Σοφίας. Ακόμη είναι άγνωστο τι ακριβώς είναι αυτό το χάρισμα.

Ο Τροχός του Χρόνου!

Ο Τροχός του Χρόνου τοποθετήθηκε από τον Δημιουργό και αποτελεί το κεντρικό σημείο όλου του χρόνου. Ο τροχός θεωρείται ως ένας “κοσμικός αργαλειός”, ο οποίος χρησιμοποιεί τις ζώες των ανθρώπων ως κλωστές, υφαίνοντας σιγά σιγά το “ύφασμα” του σύμπαντος και ο οποίος περιστρέφεται αιώνια. Ο χρόνος δεν έχει πότε τέλος στον κόσμο αυτό.

Οι υπηρέτες του Σκοτεινού

Τα Shadowspawn είναι υπηρέτες του Σκοτεινού, οι οποίοι δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της εποχής του Πρώτου Δράκοντα. Τα Trollocs δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας ανθρώπους αλλά και ζώα προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ανανεώσιμος στρατός, ο οποίος θα μπορεί να ελεγχθεί αρκέτα εύκολα. Τα όπλα των Trollocs περιέχουν δηλητήριο, το οποίο μπορεί να σκοτώσει κάποιον αν δεν γιατρευτεί επιτυχώς.

Η μαγεία έχει το τίμημα της!

Η διοχέτευση μαγείας μπορεί να εξουθενώσει αυτόν που την χρησιμοποιεί καθώς όσο πιο μεγάλη ενέγεια διοχετεύει τόσο μεγαλύτερη είναι η σωματική εξουθένωση. Για αυτό τον λόγο, οι Aes Sedai πρέπει να παρεμένουν ήρεμοι κατά την διάρκεια δύσκολων καταστάσεων προκειμένουν να χρησιμοποιήσουν την μαγεία επιτυχώς.

Για να γίνει Aes Sedai κάποιος, πρέπει να περάσει ένα τεστ, κατά το οποίο θα πρέπει να διοχετεύσει επιτυχώς 100 “κλωστές” ενώ τίθεται σε διάφορες σωματικές αλλά και ψυχολογικές δοκιμασίες. Παράλληλα η ικανότητα να θεράπευεις κάποιον είναι μία από τις πιο δύσκολες τεχνικές που μαθαίνει μία Aes Sedai όταν ξεκινάει την εκπαίδευση της. Κάποιες Aes Sedai μπορούν να θεραπεύουν περισσότερο από άλλες κάτι το οποίο βασίζεται ξεκάθαρα στην κλίση που έχει η κάθεμια

Ο Τροχός του Χρόνου γυρνά!

Η φράση την οποία μας παραθέτει η Moiraine στο τέλος του επεισοδίου, είναι μία φράση με την οποία ξεκινούν τα βιβλία του Robert Jordan!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα