The Wheel of Time: Τα 7 διαφορετικά γκρουπ των Aes Sedai(Αjah) και η σημασία τους!

από Zedikous
0 σχολιο 550 προβολές

Μέσα από την 1η σεζόν της σειράς αρχίσαμε σιγά σιγά να γνωρίζουμε τις Aes Sedai και ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τα διαφορετικά γκρουπ των Aes Sedai, τα οποία υπάρχουν και ονομάζονται Άτζα (Ajah).

Κάθε Ajah ακολουθεί την δική του φιλοσοφία και υπηρετεί έναν συγκεκριμένο σκοπό. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές βασικές πληροφορίες για τα 7 διαφορερικά Ajah:

1. Το Κόκκινο Ajah

Το Κόκκινο Ajah αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για να βρει και περιορίσει άτομα τα οποία κάνουν κατάχρηση της Μίας Δύναμης, κυρίως άνδρες, οι οποίοι θα οδηγηθούν στην τρέλα αν συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την Δύναμη, καθιστώντας τους αρκετά επικίνδυνους. Ένα καλό παράδειγμα στην σειρά είναι η πρώτη σκηνή του 1ου επεισοδίου, όπου βλέπουμε την Liandrin και τις αδερφές της να κυνηγούν έναν άνδρα που κατάφερε να αγγίξει την Μία Δύναμη και τον ειρηνεύουν. Οι Κόκκινες αδελφές στην πλειοψηφία τους δεν έχουν πρόμαχο όπως για παράδειγμα έχει η Moiraine τον Lan.

2. To Κίτρινο Ajah

Το Κίτρινο Ajah, είναι το γκρουπ των Aes Sedai που επικεντρώνεται στο γιατρειά και επομένως για να γίνει κάποιος μέρος αυτής την ομάδας πρέπει να έχει επιδείξει μεγάλες ικανότητες σε αυτόν τον τομέα. Στην σειρά παρόλο που δεν γνωρίσαμε προσωπικά μία Κίτρινη, είδαμε στο 2ο επεισόδιο τον Valda, ένα από τα Παιδιά του Φωτός να καίει ζωντανή μία Κίτρινη. Επιπλέον, η Moiraine έκανε συχνές αναφορές για το πόσο καλές θεραπεύτριες είναι οι Κίτρινες αδελφές της και επίσης ανέφερε πως αν η Nynaeve έρθει στον Πύργο για εκπαίδευση, οι Κίτρινες θα την διεκδικήσουν, καθώς έχει επιδείξει μεγάλες ικανότητες σε αυτό τον τομέα.

3. Το Πράσινο Ajah

Το Πράσινο Ajah ή αλλιώς το πολεμικό Ajah είναι οι αδερφές που προετοιμάζονται για την Τελευταία Μάχη. Οι Πράσινες αδερφές έχουν περισσότερο από έναν πρόμαχο καθώς αυτό τους βοηθάει περισσότερο κατά την διάρκεια των μαχών. Είναι πάντα ετοιμοπόλεμες όπως βλέπουμε και στην σειρά όταν η Alanna και οι υπόλοιπες πράσινες αδερφές της βοηθούν στην μάχη εναντίον του στρατού του Logain.

4. Το Μπλε Ajah

Το Μπλε Ajah είναι ίσως το γκρουπ το οποίο μας είναι περισσότερο οικείο στην σειρά καθώς η Moiraine ανήκει σε αυτό. Οι Μπλε επικεντρώνονται κυρίως στην ηθική και την δικαιοσύνη και έχουν το μεγαλύτερο κύκλωμα πληροφοριοδοτών. Προσπαθούν πάντα να σώσουν τον κόσμο και οι προθέσεις τους τις περισσότερες φορές είναι καλές. Στην σειρά βλέπουμε πως η Moiraine κάνει τα πάντα για να σώσει τον κόσμο, ψάχνοντας για τον Δράκοντα, προκειμένου να τον βοηθήσει να καταστρέψει τον Σκοτεινό.

5. Το Γκρι Ajah

Μπορεί η σειρά να μην μας έδωσε πληροφορίες για το Γκρι Ajah όμως σίγουρα θα το αναφέρουν σε μελλοντικές σεζόν και θα ήταν καλό να ξέρετε ορισμένα πράγματα για τον σκοπό τους. Το Γκρι Ajah επικεντρώνεται στην διπλωματία και στις παρεμβάσεις στον πολιτικό τομέα. Πολλές φορές οι Γκρι αδελφές μπορεί να λειτουργούν ως σύμβουλοι βασιλέων βοηθώντας τους σε διάφορες αποφάσεις που πρέπει να πάρουν για το καλό του βασιλείου τους.

6. Το Λευκό Ajah

Το Λευκό Ajah αφοσιώνεται στην λογική και την φιλοσοφία, είναι θα λέγαμε κάτι σαν φιλόσοφοι. Συνήθως δεν έχουν πρόμαχο και επίσης δεν έχουν κύκλωμα με πληροφοριοδότες.

7. Το Καφέ Ajah

Οι Kαφέ Ajah είναι θα λέγαμε οι ερευνήτριες αυτού του κόσμου. Επικεντρώνονται στην συλλογή εγκυκλοπαιδικών γνώσεων και είναι υπεύθυνες για την διατήρηση της. Οι περισσότεροι βιβλιοθηκάριοι στον Λευκό Πύργος προέρχονται από αυτό το Ajah.

Αν δεν θέλετε να διαβάσετε πιθανά spoilers για την σειρά σταματήστε την ανάγνωση του άρθρου εδώ.

spoilers

Υπάρχουν φημολογίες πως υπάρχει και ένα 8ο Αjah, το Μαύρο Ajah, το οποίο υπηρετεί τον Σκοτεινό. Τα μέλη του κρατούν μυστική την ταυτότητα τους, όντας μέλη των υπολοίπων Ajah. Οι αδελφές αυτού του Ajah έχουν καταφέρει με κάποιά τρόπο να΄πατήσουν τους 3 όρκους τους και αυτό σημαίνει πως μπορούν να πουν ψέμματα αλλά και να σκοτώσουν για οποιοδήποτε συμφέρον.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Δείτε το νέο μας Podcast στο Youtube ή ακούστε το στο Spotify