The Witcher: Εξηγώντας το Timeline

από Chris
0 σχολιο 3,841 προβολές

Και αυτός είναι ο κόσμος του Witcher! Τέρατα, μαχες και παιχνίδια με τον χρόνο που ίσως μπέρδεψαν μερικούς. Στην ουσία όμως με λίγη παραπάνω προσοχή όλα βγάζουν νόημα, το Witcher όπως αναφέραμε και στο Review μας είναι ευχάριστο και για τους Fans του παιχνιδιού και των βιβλίων αλλά και για τους νέους Fans αυτού του κόσμου που κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε αυτήν την φανταστική ιστορία.

Βέβαια ένα πιο εξοικειωμένο μάτι με λίγη παραπάνω προσοχή καταλαβαίνει πιο εύκολα πως εξελίσσονται τα Timelines της 1ης Season αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι και πολύ δύσκολο αρκεί να μην σας μπερδέψει το γεγονός ότι περνάνε ολόκληρα χρόνια χωρίς οι βασικοί πρωταγωνιστες να γερνάνε . Η 1η Season είχε τρία διαφορετικά Timelines τα οποία μέχρι το τέλος της Season ενώθηκαν σε ένα, ο λόγος που έγινε αυτό είναι ότι για τις ανάγκες της σειράς οι σεναριογράφοι πήραν στοιχεία από διαφορά βιβλία του Sapkowski τα οποία περιγράφουν διαφορετικές περιόδους της ζωής του Geralt . Σύμφωνα με την Lauren Schmidt showrunner της σειράς ακόμα ένας λόγος για τα παιχνίδια με τον χρόνο είναι ότι ήθελαν να παρουσιάσουν βασικούς χαρακτήρες όπως η Yennefer και η Ciri από την αρχή της σειράς, με αυτόν τον τρόπο οι θεατές γνώρισαν τις δυο γυναίκες καλυτερα καθώς στα βιβλία όλα περιγράφονται από την οπτική του Geralt . Η σειρά σωστά έπραξε καθώς έτσι έδωσε και νέα στοιχεία για τους χαρακτήρες όπως έγινε και με την Yennefer που μας δόθηκε η ευκαιρία να την γνωρίσουμε πριν συναντηθεί με τον Geralt .

Αρκετά όμως με όλα αυτά πάμε να αναλύσουμε πως ακριβώς εξελίχθηκε το Timeline της 1ης Season το οποίο κάλυψε γύρω στα 40 χρόνια !

Το παρόν

Ο πιο εύκολος τρόπος για να μην μπερδέψετε τις χρονικές στιγμές είναι να θυμάστε ότι η ιστορία της Ciri με την πτώση της Cintra μετά την επίθεση του Nilfgaard είναι το παρόν. Στο 7ο επεισόδιο μάθαμε ότι ο Geralt ήταν αιχμάλωτος στο κάστρο όταν η Cintra έπεσε και κάπως έτσι όλα τα Timelines ήρθαν στα ίσα τους. Η μάχη στο Sodden Hill με την Yennefer στο προσκήνιο που είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο της Season είναι εξίσου στο παρόν με τους τρεις χαρακτήρες πλέον να βρίσκονται στην ίδια σελίδα!

Πάνω από 30 χρόνια πριν την πτώση της Cintra

Τα παλαιότερα γεγονότα που εξελίσσονται στην σειρά είναι το Origin της Yennefer όταν εκπαιδεύεται για να γίνει μάγισσα. Είναι δύσκολο να το τοποθετήσεις ακριβώς χρονικά κάπου καθώς όπως και με τον Geralt έτσι και με την Yennefer τα χρόνια δεν τους επηρεάζουν με γεράματα κτλπ. Αλλά σε κάποια φάση η Yennefer αναφέρει πως έζησε τρεις δεκαετίες υπηρετώντας βασιλιάδες πριν χαράξει την μοναχική της πορεία. Δεν ξέρουμε για ποσό δρούσε ως μοναχικός λύκος αλλά σίγουρα ξέρουμε ότι η εκπαίδευση της έγινε τουλάχιστον 30 χρόνια πριν τα γεγονότα του παρόντος.

Κάπου ανάμεσα στην εκπαίδευση της Yennefer και την πτώση της Cintra

Ή αλλιώς οι περιπέτειες του Geralt πριν καταλήξει αιχμάλωτος στο κάστρο. Μέσα σε αυτήν την περίοδο ο Geralt γνωρίζει την Yennefer και δένετε με την Ciri με τον “νόμο της έκπληξης”. Επίσης βλέπουμε και την βασίλισσα Calanthe σε νεαρότερη ηλικία καθώς από την πρεμιέρα είδαμε ότι πεθαίνει στην πτώση της Cintra. Όλα αυτά φαίνεται να γίνονται παράλληλα μέχρι το σημείο που εμφανίζεται η Calanthe από το πουθενά ενώ την είχαμε δει να πεθαίνει από εκεί και ύστερα όλα είναι πιο ξεκάθαρα.

Η 2η Season θα ακολουθήσει μια πιο ομαλή ιστορία χωρίς παιχνίδια με τον χρόνο καθώς οι βασικοί μας χαρακτήρες πλέον βρίσκονται στο ίδιο χρονικό σημείο για πρώτη φορά!

Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει ακριβώς πως εξελίσσονται τα επεισόδια για τον κάθε χαρακτήρα μέχρι και το σημείο που έρχονται όλοι στο παρόν.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.


guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα