Τhe Witcher: Γιατί η 1η season είχε μόνο 8 επεισόδια?

από Catherine
0 σχολιο 1,059 προβολές

Η πρώτη season του πολυαναμενόμενου ΤΗΕ WITCHER ήταν αρκετά δημοφιλής και ευχάριστη. Παρ’όλα αυτά, αρκετοί θεατές αναρωτήθηκαν γιατί είχε μόνο 8 επεισόδια. Όπως αποδείχθηκε, η απόφαση αυτή δεν σχετιζόταν με επιλογές της πλατφόρμας , Netflix, αλλά με την απόφαση της δημιουργού της σειράς, Lauren S. Hissrich, για το περιεχόμενο της πλοκής. Κυρίως όμως λόγω του πλαισίου τηλεοπτικής μεταφοράς του έργο του Andrzej Sapkowski, το οποίο αποτελείται από μικρές και μεγάλες ιστορίες.

Η Hissrich σε πρόσφατη AMA στο Reddit δήλωσε:

“Ο αριθμός των επεισοδίων βασίστηκε στην πλοκή της σεζόν, στην αντίληψη μας για τις προσδοκίες του κοινού και στο budget. Όταν ξεκινάς τη δημιουργία μιας νέας σειράς και δεν ξέρεις αν θα πετύχει ή όχι, περισσότερα επεισόδια σημαίνουν μικρότερο budget για κάθε επεισόδιο. Ξέραμε ότι δεν θέλαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Και το 8 μοιάζει σαν ένας “μαγικός” αριθμός.

“Θα φτιάξουμε τη 2η season με παρόμοιο τρόπο. Ποιες είναι οι ιστορίες του Sapkowski και γιατί? Πώς πρέπει να τη στήσουμε για να εξελιχθεί η πλοκή μελλοντικά? Υπάρχει κάτι που ξεχάσαμε στη 1η σεζόν και πρέπει να συμπεριληφθεί στη 2η? Θα μπορεί να εφαρμοστεί στα τηλεοπτικά δεδομένα? Για παράδειγμα κανείς δε θα ήθελε να δει τη διάρροια της Triss σε 3 επεισόδια. Οπότε τι θα σταχυολογήσουμε από τα βιβλία και πώς θα τα μεταφέρουμε στην μικρή οθόνη?

Αυτό σημαίνει ότι τα κομμάτια της ιστορίας που θα δούμε τηλεοπτικά θα διαμορφώσουν τον αριθμό των επεισοδίων. Καθώς στη 2η season δε θα δούμε περίεργο χρονικό πλαίσιο, η συγγραφική ομάδα σεναρίου θα έχει περισσότερο χρόνο να εστιάσει στην πλοκή και να αποδώσει τις -χρονικά διαφορετικές- ιστορίες των 3 πρωταγωνιστών σε ένα πλαίσιο.Πιστεύετε ότι η 1η σεζόν ήθελε παραπάνω επεισόδια ή ότι 8 ήταν αρκετά για αρχή?

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.


guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα