Titans: Review 2ης season

από Catherine
0 σχολιο 706 προβολές

Η 2η σεζόν Titans είναι ένα περίεργο μείγμα ιδεών. Μερικές από αυτές πάνε καλά και άλλες που -πραγματικά- αποτυγχάνουν. Με ένα αξιοπρεπή κεντρικό αντίπαλο, τον Deathstroke, και μερικές ωραίες αρχικά ιστορίες,η ναυαρχίδα superhero σειρά της DC κατά το δεύτερο μισό της κάπου το χάνει, εισάγοντας πολλές διαφορετικές κακοσχεδιασμένες παράλληλες ιστορίες. Ολοκληρώνεται δε με ένα αμφισβητήσιμο φινάλε, αφήνοντας ελλιπή συμπεράσματα στις ιστορίες της και ακυρώνοντας σε αρκετά σημεία την όποια δουλειά είχε επιτευχθεί μέχρι τώρα. Ενώ υπάρχει καλό υλικό εδώ, οι Titans χαραμίζουν την αρχική προοπτική τους με μια άτονη συνέχεια, που αποτυγχάνει να αξιοποιήσει βασικά σημεία.

Λαμβάνοντας υπόψη το αγωνιώδες τέλος της πρώτης σεζόν, η 2η σεζόν των Titans ξεκινά με ένα επεισόδιο που ουσιαστικά λειτουργεί ως το φινάλε της προηγούμενης ιστορίας. Το τέλος αυτού του επεισοδίου εισάγει στη συνέχεια τον Slade Wilson aka Deathstroke, τον τρομερό αντίπαλο των Titans στα κόμιξ. Με το σκηνικό να προϊδεάζει για μια δραματική σύγκρουση, μια ρήξη στην ομάδα Titans βρίσκει την ομάδα να παλεύει με τα δικά της φαντάσματα από το παρελθόν καθώς το μυστικό του Dick, απειλεί να καταστρέψει τα πάντα. Καθώς η σεζόν εξελίσσεται, η ιστορία εισάγει έναν νέο ήρωα,τον Conner, και μαζί του την άφιξη μίας μυστικής οργάνωσης, που ονομάζεται CADMUS.

Όσον αφορά τους χαρακτήρες…

Στη συνέχεια της σεζόν βλέπουμε να εμφανίζονται διάφορες ατομικές ιστορίες χαρακτήρων, όπως των Kory, Hawk και Dove, οι οποίες εκτυλίσσονται μέχρι το φινάλε. Εκεί όλα ολοκληρώνονται στο πρώτο μισό του επεισοδίου, αφήνοντας ανοικτό το μέτωπο για άλλη μία σύγκρουση στη 3η σεζόν.

Οι χαρακτήρες φέτος πραγματικά ποικίλουν αρκετά. Κυμαίνονται από καλογραμμένα μέχρι αμφισβητήσιμα cameos έως και διακοσμητικούς χαρακτήρες. Ο χαρακτήρας του Gar δεν κάνει πολλά σε αρκετά σημεία της ιστορίας. Παράλληλα, η ιστορία της Donna έχει ένα αρκετά κακό κλείσιμο προς το τέλος, δεδομένης δε της απουσίας της στη μέση της σεζόν. Και η Kory είναι άλλη μια απώλεια εδώ. Τα οράματα της Raven και η μετέπειτα αυξανόμενη δύναμη της οδηγούν σε μια τελείως μη ικανοποιητική λύση.

Οι Dick Grayson και Slade Wilson οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες της σεζόν, έχουν αρκετά αξιοπρεπείς ιστορίες για να φτάσουν μέχρι το φινάλε. Αλλά, συνολικά, δεδομένων μερικών συναρπαστικών επεισοδίων κατά τη διάρκεια της σεζόν, μοιάζει σαν χάσιμο χρόνου όταν δείτε πως και που αυτές τις ιστορίες καταλήγουν.

Όσον αφορά τη πλοκή….

Σε αντίθεση με την πρώτη σεζόν, η πλοκή κατά τη διάρκεια της 2η σεζόν Titans ήταν αμφισβητήσιμη στην καλύτερη περίπτωση. Σπάνια στη τηλεοπτική ιστορία συναντάς σειρά που ταυτόχρονα και σέρνεται και βιάζεται να φτάσει στο φινάλε με τέτοιο τρόπο. Συχνά, η σεζόν προχωράει την κύρια ιστορία και τελειώνει ένα επεισόδιο με ένα φοβερό cliffhanger. Αλλά ξαφνικά γυρίζει την εξέλιξη με μια αναδρομή την επόμενη εβδομάδα. Το αποτέλεσμα είναι μια “παράφωνη” σειρά, που δεν μπορεί να αποφασίσει σε ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί και τι να κάνει με όλους τους χαρακτήρες της.

Το πρόβλημα με αυτή την προσέγγιση είναι ότι η δυναμική της ποτέ δεν φτάνει στα επίπεδα των πρώτων επεισοδίων. Στο τέλος η δυναμική αυτή μειώνεται και σκοντάφτει σ’ ένα από τα πιο απογοητευτικά φινάλε της χρονιάς. Δεν θα το αποκαλύψουμε εδώ, αλλά αρκεί να πούμε ότι είναι το λιγότερο αγαπημένο επεισόδιο σε 2 seasons. ‘Eτσι όπως τελειώνει χαλάει όλα όσα προηγήθηκαν πριν από αυτό.

Είναι κρίμα γιατί υπάρχει καλό υλικό εδώ, συμπεριλαμβανομένης της αυξανόμενης απειλής του Deathstroke. Σε ένα από τα καλύτερα επεισόδια flashback, βλέπουμε πόσο επικίνδυνος και ανελέητος είναι πραγματικά ο Slade Wilson και πώς όλα αυτά διαμορφώνουν τη ψυχρή συμπεριφορά του Deathstroke, καθώς καταφέρνει να αντιμετωπίσει μόνος του πολλούς Titans έναν- έναν. Θα περίμενε κανείς ότι αυτό θα οδηγήσει ωραία σε έναν επικό αγώνα στο τέλος αλλά ο τρόπος που αυτή η ιστορία ολοκληρώνεται στο τελικό επεισόδιο, είναι σαν χαστούκι στο πρόσωπο, υπονομεύοντας όλα όσα προηγήθηκαν.

Τελική Ετυμηγορία

Σε σύγκριση με άλλες σειρές υπερήρωων φέτος, οι Titans συγκριτικά ωχριούν. Είναι επίσης ντροπιαστικό, γιατί υπήρχαν εδώ μεγάλες πιθανότητες για μια καλή δεύτερη σεζόν, αλλά το δεύτερο μισό της -και ιδιαίτερα το φινάλε- χάλασε όλη την εμπειρία. Εάν είστε οπαδός αυτών των ηρώων, αναμφίβολα θα παρακολουθήσετε για να δείτε πού καταλήγει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία όμως, ότι η σειρά δεν φτάνει ποτέ στα ίδια υψηλά επίπεδα της πρώτης σεζόν. Δεν είναι η χειρότερη σειρά του έτους, αλλά απέχει αρκετά από το επίπεδο που θα μπορούσε να φτάσει και αυτό δύσκολα το δέχεσαι.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ