Το μέλλον των Watchmen χωρίς τον δημιουργό της σειράς, Damon Lindelof…

από Catherine
0 σχολιο 504 προβολές

Το post- apocalyptic μέλλον των ‘Watchmen‘ του HBO έγινε πιο ζοφερό, καθώς ο υπεύθυνος προγράμματος του HBO, Casey Bloys, λέει ότι αυτός και το δίκτυο δεν ενδιαφέρονται για άλλη μια σεζόν, χωρίς το δημιουργό της, Damon Lindelof. Και ο Lindeloff έχει δηλώσει ότι είναι απίθανο να αναλάβει τη συνέχεια της σειράς.

Πριν από την προβολή του Watchmen, πολλοί δεν ήταν σίγουροι για την έκβαση της σειράς. Θεωρούνταν ρίσκο η δοκιμή μιας live action σειράς εμπνευσμένης από – αλλά όχι πιστής αντιγραφής – του σημαντικότερου comic των Alan Moore & Dave Gibbon. Κάποιοι σκληροπυρηνικοί fans του γραφικού μυθιστορήματος σκέφτηκαν ότι μπορεί να είναι μια ατίμωση για το κόμικ. Πολλοί άλλοι αναρωτήθηκαν τι άλλο έχει να πει αυτή η κλασική ιστορία. Αλλά ευτυχώς, αυτή η σειρά, υπό την επίβλεψη του Damon Lindelof, ήταν ταυτόχρονα μια επιτυχία στις βαθμολογίες και στις καρδιές των κριτών. Μάλιστα, το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κιν/φου (AFI) τη συμπεριέλαβε στο τοπ 10 τηλεοπτικών προγραμμάτων της Χρονιάς. Επίσης τη Κυριακή 12/01, η Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου βράβευσε τις Regina King και Jean Smart με τα βραβεία για την καλύτερη ηθοποιό Α’ και Β’ Ρόλου σε Δραματική Σειρά, αντίστοιχα.

Αλλά ο Lindeloff ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά την έλλειψη επιθυμίας του να συνεχίσει τη σειρά. Έχει δηλώσει ότι δεν ήταν βέβαιος για τη βιωσιμότητα των Watchmen ως συνεχιζόμενη σειρά, έτσι σε μια προληπτική κίνηση, την ανέπτυξε ως μια μίνι σειρά.

Σε συνέντευξή του o Βloys δήλωσε:

Στο σημείο που το αφήσαμε με τον Damon, σκεφτόταν τι θέλει να κάνει και ανέλαβα την ευθύνη γι’αυτό. Αν έχει μια ιδέα που τον ενθουσιάζει, τότε είμαι και εγώ ενθουσιασμένος. Αν θέλει να κάνει κάτι άλλο, τότε αυτό θέλω και εγώ. ”

Αλλά μετά τη προβολή της πρώτης σεζόν, ο Lindelof κατηγορηματικά δήλωσε:

“Δεν νομίζω ότι με ενδιαφέρει, ούτε το κοινό νομίζω ενδιαφέρεται: “Ας γυρίσουμε περισσότερα από τα ίδια πράγματα. Γιατί τότε δεν θα ήταν οι Watchmen. Xρειάζεται μια νέα ιδέα. Ίσως αυτή η ιδέα να προέλθει από κάποιον άλλο. Κάτι τέτοιο θα ήταν ευπρόσδεκτο από μένα 100%. ”

Αλλά φαίνεται πως το ΗΒΟ δεν ενδιαφέρεται στην ανάληψη καθηκόντων με βάρδιες. Ο Bloys δήλωσε:

“Νομίζω ότι ο Damon έκανε μια εξαιρετική δουλειά. Χρησιμοποίησε πάρα πολύ το μυαλό του. Η επαναδημιουργία της ιστορίας και η ανάπτυξη του τηλεοπτικού σύμπαντος είναι δημιουργήματα του δικού του μυαλού τόσο πολύ, ώστε είναι δύσκολο να φανταστούμε κάποιον άλλο στη θέση του. Δε λέω ότι είναι ανέφικτο, αλλά προς το παρόν ο Damon έχει χρόνο να σκεφτεί πώς θέλει να συνεχίσει, δημιουργικά, στη συνέχεια. ”

Επομένως η ιδέα να συνεχίσει κάποιο άλλο άτομο τη σειρά δεν έχει απορριφθεί ολοκληρωτικά. Εξάλλου υπάρχει πάντα η πιθανότητα ο Lindeloff να επιστρέψει με μια ευφυέστατη ιδέα για περαιτέρω εξερεύνηση του Watchmen σύμπαντος.

Τι λέτε? Η σειρά να μην συνεχιστεί αφού δεν ψήνεται ο Lindeloff ή να συνεχιστεί με διαφορετικούς δημιουργούς?

Πηγή

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ