Το “Obi-Wan Kenobi” παραλίγο να γίνει τριλογία ταινιών-Διαβάστε τι λέει ο σεναριογράφος τους

από nikos vel
0 σχολιο 307 προβολές

Μπορεί το Obi-Wan Kenobi να κυκλοφόρησε στο Dinsey+ ως μία mini σειρά (με ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία 2η σεζόν), όμως δεν ήταν πάντα έτσι το σχέδιο. Ένας εκ των σεναριογράφων της σειράς, ο Stuart Beattie, αποκάλυψε στο The Direct πως το Obi-Wan Kenobi ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στη μεγάλη οθόνη ως τριλογία ταινιών.

Οι μέτριες εντυπώσεις που προκάλεσε η ταινία Solo για τον Han Solo αλλά και η στόχευση σε τηλεοπτικό Star Wars περιεχόμενο στο Disney+, ώθησαν την ιστορία του Obi-Wan στη μικρή οθόνη.

113351

Έγραψα το σενάριο της ταινίας στην οποία βασίστηκε η σειρά. Στη συνέχεια ήρθε ο Joby Harold (σεναριογράφος της σειράς) και μετέτρεψε το σενάριο δύο ωρών σε σενάριο έξι ωρών. Δεν δούλεψα καθόλου με την ομάδα, αλλά πήρα το credit για τα επεισόδιο διότι ήταν και δικό μου σενάριο.

Το ενδιαφέρον με την ταινία του Beattie είναι πως δεν θα ήταν μεμονωμένη, αλλά η πρώτη μίας τριλογίας.

Όταν έριξα την ιδέα της ιστορίας μου για τον Obi-Wan στη Lucasfilm, τους είπα, “Υπάρχουν τρεις ιστορίες. Διότι υπάρχουν τρία διαφορετικά στάδια που πρέπει να περάσει ο χαρακτήρας ώστε από Obi-Wan να γίνει Ben. Το πρώτο στάδιο ήταν η πρώτη ταινία, που πρακτικά ήταν και η σειρά. Το μήνυμα της είναι, “Παραδώσου στη θέληση της Δύναμης. Άσε το παιδί μόνο του.”

obi wan kenobi part i

Όταν λέει παιδί, εννοεί τον Luke, που ουσιαστικά θα τον εμπιστευόταν στην Δύναμη ώστε να τον καθοδηγήσει. Το επόμενο βήμα το Obi-Wan θα ήταν να αποδεχτεί την θνησιμότητα του:

Μία από τις πιο δυνατές στιγμές στην ιστορία του είναι αυτή που θυσιάζεται στο A New Hope. Αλλά αν το σκεφτείς, είναι αρκετά στενάχωρο, να πολεμάς έναν τύπο, να βλέπεις τον Luke και να λες “Θα πεθάνω.” Για μένα, αυτή η εξέλιξη χρειαζόταν περαιτέρω εξέταση. Χρειαζόταν μία προ-αποδοχή από τον χαρακτήρα γι’ αυτό. Για μένα αυτό είναι το δεύτερο στάδιο της εξέλιξης του, όπου ο Obi-Wan θα πρέπει να συμβιβαστεί με τη θνησιμότητα του.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ