Transformers: War for Cybertron (Earthrise)- Part 2 Review (Χωρίς Spoilers)

από Chris
162 προβολές

Το Transformers: War for Cybertron Earthrise είναι το δεύτερο μέρος της animated τριλογίας του Netflix το οποίο είναι διαθέσιμο στη πλατφόρμα από τις 30 Δεκεμβρίου. Η νέα σεζόν αποτελείται από 6 απολαυστικά επεισόδια και το μόνο της πρόβλημα είναι ο μικρός αριθμός επεισοδίων.

Στο Earthrise βλέπουμε την συνέχεια του Siege, η σεζόν μπορούμε να πούμε πως εστιάζει σε τρείς ομάδες ή αποστολές. Αυτήν του Optimus Prime που βρίσκεται εκτός Cybertron σε μια αναζήτηση για το Allspark. Στην Elita και τα εναπομείναντα Otobots του Cybertron και τον Megatron που λόγο της εξαθλίωσης του Cybertron δεν διστάζει να στραφεί και ενάντια στα ίδια τα Decepticons.

Το Story της Elita ήταν απρόσμενα καλό καθώς ήταν ο πλοηγός μας στον Cybertron μετά τα γεγονότα της 1ης σεζόν. Η ίδια έχει εξελιχθεί σε μια ηγετική φιγούρα που αναγκάζεται να πάρει δύσκολες αποφάσεις για τον λαό της. Ακόμα και με τον Megatron απέναντι της δύσκολα το βάζει κάτω.

Μιλώντας για τον Megatron εκείνος σε αυτήν την σεζόν είναι ακόμα πιο αδίστακτος. Κατά κάποιο τρόπο έχει μια εμμονή με τον Optimus Prime και δεν θα ησυχάσει αν δεν πάρει την εκδίκηση του. Ο Cybertron είναι ένας πλανήτης που αργοπεθαίνει και ο Megatron ρίχνει τις ευθύνες στον Prime που απομάκρυνε το Allspark από τον πλανήτη τους. Ο μεγάλος κακός παίρνει πολύ σκληρές αποφάσεις για να επιβιώσει.

Από την άλλη ο Optimus Prime είναι εκτός πλανήτη σε μια αποστολή εξερεύνησης του ίδιου του του εαυτού. Γεμάτος ενοχές για την μοίρα του Cybertron και την ομάδα της Elita που έμεινε πίσω προσπαθεί να βρει το Allspark και να επανορθώσει. Στον δρόμο του βέβαια θα βρει νέους εχθρούς. Ωραίο στοιχείο της σεζόν ήταν και η εξέλιξη του Bumblebee που είχε καλύτερο ρόλο.

Αυτό που μου άρεσε σε αυτήν την σεζόν είναι ότι παρά τον μικρό αριθμό επεισοδίων η σειρά καταφέρνει να αξιοποιήσει τον χρόνο της πολύ καλύτερα. Σε αυτό ρόλο παίζει και το πρώτο μέρος που έθεσε τις βάσεις για την ιστορία. Έτσι οι χαρακτήρες πλέον γνώριμοι εξελίσσονται καλύτερα σε ένα μεταπολεμικό περιβάλλον στο οποίο κανείς δεν είναι νικητής. Η κάθε μεριά κουβαλάει το δικό της φορτίο και αυτό παρουσιάζεται πολύ όμορφα. Επίσης βλέπουμε νέα πράγματα για την ιστορία των Transformers που μας αποκαλύπτουν παραπάνω από το Lore και την προϊστορία του Franchise. Το κάθε επεισόδιο έχει γρήγορη ροή και προσθέτει κάτι νέο στην πλοκή γεμάτο δράση και ωραίες μάχες.

Το Earthrise πήρε όλα τα καλά στοιχεία του Siege και τα πήγε ένα βήμα παραπάνω. Με βελτιώσεις στο Animation και επεισόδια γεμάτα δράση προσφέρει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα που σε κάνει να θες παραπάνω. Οι δύο ηγετικές φιγούρες Optimus και Megatron παρουσιάζονται ως δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και ως θύματα των πράξεών τους κάνοντας την ιστορία τους απολαυστική και με παραπάνω νόημα. Δεν είναι ένας απλός πόλεμος είναι μια αιώνια διαμάχη με επιπτώσεις και αυτό προσθέτει στοιχεία ρεαλισμού και καλής γραφής στην σειρά.

Την σειρά θα βρείτε στο Netflix ως Transformers: War for Cybertron Earthrise και όχι σαν συνέχεια του Siege. Να θυμίσουμε πως έρχεται και το τρίτο μέρος της ιστορίας με τίτλο Kingdom . Άγνωστο για την ώρα το πότε.

0 σχολιο
0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα