Trapped – Review 1ης season

από Shadow
585 προβολές

Αρκετές παραγωγές από Σκανδιναβικές χώρες έχουν “εισβάλει” για τα καλά στον χώρο των τηλεοπτικών σειρών και με μεγάλη επιτυχία μάλιστα. Μία από αυτές είναι και το αστυνομικό noir “Trapped(Ófærð)” που είναι παράγωγή Ισλανδική, Δανική και Αγγλική και προβλήθηκε το 2015-2016 από το BBC.

Όπως σε κάθε μας review με spoilers μπορείτε να μεταβείτε στο τέλος του και να διαβάσετε μόνο την άποψή μας!

spoilers

Η ιστορία μας ξεκινά όταν σε μία μικρή πόλη της Ισλανδίας βρίσκετε ένα πτώμα με κομμένο κεφάλι και τα άκρα του. Το πτώμα πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων μετά από κάτι απόνερα που δημιούργησε το πλοίο της γραμμής. Στην περιοχή το αστυνομικό τμήμα που αναλαμβάνει την υπόθεση αποτελείται από μόλις τρεις αστυνομικούς με αρχηγό τον Andri Ólafsson που είναι και ο πρωταγωνιστής μας ουσιαστικά. Βοηθοί του είναι οι Hinrika και ο Ásgeir.

Αμέσως οι έρευνες στρέφονται στο πλοίο καθώς υποθέτουν πως κάποιος πέταξε το πτώμα από εκεί, οπότε και διατάζουν να μείνει το καράβι στην περιοχή όσο χρειαστεί καθώς ο Andri καταλαβαίνει πως ο καπετάνιος κάτι κρύβει. Στο ίδιο πλοίο καταφέρνουν και πιάνουν κι έναν ύποπτο για εμπόριο λευκής σαρκός που κάνει πιο έντονες τις υποψίες τους για το τί μπορεί να έχει συμβεί στο πλοίο.

Βέβαια καθώς η έρευνα προχωρά καταφέρνουν να γίνει ταυτοποίηση στο θύμα και βλέπουν πως τελικά πρέπει να στραφούν προς την πόλη για τον ένοχο και όχι στο πλοίο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως ξεχνούν την ύποπτη συμπεριφορά του καπετάνιου.

Παράλληλα με την υπόθεση ο Andri πρέπει να διαχειριστεί και την προσωπική του ζωή καθώς η πρώην σύζυγός του έρχεται στην πόλη με έναν νέο σύντροφο κάτι που τον ρίχνει ψυχολογικά. Καθώς οι έρευνες προχωρούν γίνετε ακόμη μία δολοφονία και συγκεκριμένα του δημάρχου όπου κάηκε στην αποθήκη του που τον είχαν κλειδώσει. Η αστυνομία πιστεύει πως πρόκειται για τον ίδιο δολοφόνο και πρέπει να βιαστεί για την σύλληψή του.

Στο παρελθόν είχε ξεσπάσει μία φωτιά στο εργοστάσιο αλιείας όπου είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο μίας νέας κοπέλας και να κατηγορηθεί όπως φάνηκε άδικα το τότε αγόρι της ο Hjörtur που έχει επιστρέψει και αυτός στην περιοχή.

Μετά από δεκάδες ανακρίσεις και έρευνες ο Andri καταφέρνει να βρει τον δολοφόνο του δημάρχου “πέφτοντας” σε μεγάλο δίλλημα αν πρέπει να τον συλλάβει ή όχι με την τροπή που πήραν τα γεγονότα. Με την εξέλιξη αυτή όμως καταφέρνει να εξιχνιάσει και την υπόθεση με το ακρωτηριασμένο πτώμα που όπως φάνηκε κρύβονταν πολλά από πίσω.

Η 1η season της σειράς “Trapped” ήταν πολύ καλή με πολύ καλές υποκριτικές και καλό σενάριο αλλά και με πολύ βαριά ατμόσφαιρα που αρμόζει τέλεια στο Ισλανδικό τοπίο.

Πιο συγκεκριμένα σεναριακά δεν παύει να είναι ένα αστυνομικό noir χωρίς τις τρομερές αλλαγές σε σειρές του είδους του και με το καλό μυστήριο και την καλή ανατροπή που χρειάζεται. Σκηνοθετικά δεν είχε κάτι τρομερό καθώς μόνο οι ομορφιές της “παγωμένης” Ισλανδικής χώρας φτάνουν για αξιόλογα πλάνα.

Το δυνατό κομμάτι της σειράς είναι η υποκριτική και συγκεκριμένα ο Ólafur Darri Ólafsson και η Ilmur Kristjánsdóttir που υποδύονται τον Andri και την Hinrika αντίστοιχα. Και τους δύο τους βρήκα εξαιρετικούς στους χαρακτήρες που έπρεπε να αποδώσουν.

Η 2η season της σειράς έχει προβληθεί ήδη το 2019 (Δείτε το review της 2ης season), με την 3η season όπως όλα δείχνουν να προβάλλεται μέσα στο 2021 και ίσως λέμε ίσως και μέσα από την πλατφόρμα του Netflix.

Άλλες παρόμοιες Σκανδιναβικές παραγωγές που μπορείτε να παρακολουθήσετε είναι επίσης τα Deadwind, The Valhalla Murders και Wisting.

0 σχολιο
1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα