Τρεις προτάσεις με “άρωμα” Μέσης Ανατολής

από Português
0 σχολιο 365 προβολές

Του Português

Περιοχή με την δική της γοητεία αλλά και από τις πλέον ταλαιπωρημένες του πλανήτη μας, η Μέση Ανατολή δεν θα μπορούσε να μείνει τηλεοπτικά αναξιοποίητη. Ας την προσεγγίσουμε μέσω των παρακάτω προτεινόμενων σειρών.

FAUDA

Fauda. Αραβιστί, χάος. Γρήγορο, σκληρό, ενίοτε ωμό και τόσο ρεαλιστικό που έχεις την αίσθηση πως η σκόνη από τα σοκάκια της Ναμπλούς και των ερημικών εκτάσεων της Δυτικής Όχθης θα καλύψει το σαλόνι σου. Αλλά πρωτίστως, αποστασιοποιημένο. Δυσδιάκριτα όρια μεταξύ «καλών» και «κακών» με την κάθε πλευρά να πιστεύει πως το δίκιο είναι με το μέρος της και να χρησιμοποιεί κάθε μέσο (βασικά αθέμιτο) ώστε να πετύχει τον σκοπό της. Όπως οι Βρετανοί στις αστυνομικές σειρές, έτσι και οι Ισραηλινοί αποδεικνύονται μάστορες του πολιτικού θρίλερ.

NO MAN’S LAND

Ο Συριακός εμφύλιος πόλεμος και δη η γυναικεία παρουσία και συμμετοχή σε αυτόν αποτελούν το επίκεντρο του γαλλόφωνου No man’s land. Σε ένα κατ’ επίφαση «ουδενός χωρίον», η κάμερα ακολουθεί έναν Παριζιάνο μηχανικό που εγκαταλείπει δουλειά και μνηστή και ξεκινά μια Οδύσσεια αναζήτησης της αδερφής του την οποία η οικογένεια θεωρούσε νεκρή από χρόνια. Η επίμονη αποφασιστικότητά του θα αποτελέσουν το μοναδικό του όπλο σε ένα μέρος ρημαγμένο από την σύρραξη και την καταστροφή.

BAGHDAD CENTRAL

Τόπος: Ιράκ. Εποχή: λίγο μετά από την πτώση του Σαντάμ Χουσεϊν.

Πρώην αξιωματικός της Αστυνομίας αγωνίζεται να βρει την αγνοούμενη κόρη του εν μέσω του χάους που άφησε η πτώση του προηγούμενου καθεστώτος. Παγιδευμένος σε μια πόλη που κρύβει θανάσιμο κίνδυνο σε κάθε της γωνία, καλείται να ανταπεξέλθει της δυσπιστίας των ξένων στρατευμάτων κατοχής αλλά και να επιβιώσει από τις ραδιουργίες μέλους της αποστολής των Συμμαχικών Δυνάμεων.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ