Tribes of Europa: Όλες οι ομοιότητες με το ‘The 100’

από Chris
0 σχολιο 1k προβολές

Η νέα σειρά του Netflix ‘Tribes of Europa’ έκανε πρεμιέρα στις 19 Φεβρουαρίου και έκτοτε βρίσκεται στις Trending σειρές της πλατφόρμας. Δικαιολογημένα θα έλεγε κανείς καθώς χωρίς να αποτελεί κάτι το εντυπωσιακό είναι σίγουρα μια ευχάριστη μεταποκαλυπτική σειρά, αλλά πόσο πρότυπη είναι; Βλέποντας την και έχοντας δει και την σειρά του CW ‘The 100’ δεν μπορούσα να σταματήσω να κάνω συγκρίσεις σε σκηνικά, ιστορίες και χαρακτήρες. Προς έκπληξη μου (not) κατάλαβα ότι και άλλοι Fans των δύο σειρών έχουν κάνει την σύγκριση. Μερικοί μάλιστα κατηγορούν το Netflix για αντιγραφή αλλά αυτό παίρνει μεγάλη ανάπτυξη οπότε θα το αφήσουμε.

Παρακάτω θα αναλύσουμε μερικές από αυτές τις ομοιότητες περιμένουμε και τις δικές σας συγκρίσεις.

The 100: Grounders – Tribes of Europa: Crows

Στο The 100 είχαμε τους Grounders μια αρχικά εχθρική φυλή που έφερναν τρόμο στους υπόλοιπους στο Tribes of Europa είχαμε τα κοράκια. Οι δύο φυλές λειτουργούν ιεραρχικά και είναι πολεμοχαρείς. Έχουν έναν αρχηγό στην μια περίπτωση τους Commanders και στην άλλη τον Καπιτάν. Να αναφέρουμε επίσης και τις παρόμοιες στυλιστικές απόψεις αλλά και το ίδιο γούστο στο Makeup.

The 100: Anya-Clarke – Tribes of Europa: Grieta-Liv

Το στορυ της Grieta με την Liv δεν θα μπορούσε να μην μου θυμίσει την ιστορία της Anya με την Clarke. Η Grieta με την Anya είναι δύο χαρακτήρες με κοινά στοιχεία. Υπήρξαν αντίπαλοι στις δύο πρωταγωνίστριες των σειρών. Φυλακίστηκαν, συνεργάστηκαν με το αντίπαλο στρατόπεδο και εν τέλει πέθαναν πάνω που είχαν αλλάξει οπτική. Επίσης η σκηνή όπου η Liv περπατάει με την Grieta στο δάσος θυμίζει το ταξίδι της Clarke με την Anya.

The 100: Η φλόγα – Tribes of Europa: Ο κύβος

Και στις δύο σειρές ένα αντικείμενο τεχνολογίας είναι ικανό να διαμορφώσει το μέλλον της ανθρωπότητας. Από την μια η φλόγα είναι ικανή να δώσει την ηγεσία στον επόμενο Commander ενώ ο κύβος φαίνεται να είναι υψίστης σημασίας για το μέλλον της γης.

Η ιδέα των φυλών

Εντάξει θα μου πείτε δεν είναι και οι μοναδικές σειρές που χρησιμοποιούν φυλές και φατρίες αλλά οι ομοιότητες είναι πολλές. Πέρα από τις ομοιότητες σε Grounders και Crows θα μπορούσαμε να πούμε πως ο συσχετισμός ανάμεσα σε Origine και Skaikru είναι αναπόφευκτος. Δύο φυλές που ζούσαν ειρηνικά αλλά απομονωμένες από τους υπόλοιπους. Η ομάδα του The 100 ήταν στο διάστημα ενώ οι Origine του Tribes of Europa μεσα στο δάσος μακριά από όλους.

Οι αρένες

Το σκηνικό με την αρένα χτύπησε καμπανάκι για τους φανς του The 100 όπου η Octavia χρησιμοποιούσε ως μέσο επιβίωσης την αρένα με μονομαχίες μέχρι τελικής πτώσεως. Κάτι τέτοιο είδαμε να συμβαίνει και στο Tribes of Europa απλά ο νικητής γινόταν μέλος της φυλής των κορακιων.

Χαρακτήρες

The 100: Lexa – Tribes of Europa: Varvara

Η Lexa υπήρξε Commander των Grounders και με την σειρά της η Varvara αποτελεί υψηλόβαθμη αρχόντισσα στην φυλή της. Η Lexa ξεκίνησε ως εχθρός και με την σχέση της με την Clarke τα πράγματα άλλαξαν. Από την άλλη η Varvara παρουσιάστηκε ως η απόλυτη κακιά αλλά δεν θα μας έκανε εντύπωση αν η επαφή της με τον Kiano την οδηγούσε σε ένα μονοπάτι εξιλέωσης αργότερα. Το βάψιμο στους δύο χαρακτήρες ίδιο και το όπλο της επιλογής τους εξίσου παρόμοιο (σπαθί σε στυλ κατανα).

The 100: Clarke – Tribes of Europa: Liv

Η κεντρική πρωταγωνίστρια του Tribes of Europa είναι η Liv. Ορφανή με επαναστατικό χαρακτήρα που δεν συμβιβάζεται εύκολα, ικανή για να πάρει σκληρές αποφάσεις προκειμένου να κερδίσει όσα θέλει. Ορισμένες φορές στρατηγική και άλλες ενοχλητική.

The 100: Bellamy – Tribes of Europa: Kiano

Πονεμένοι χαρακτήρες που έχουν πληγωθεί αρκετά και θα έκαναν αρκετές θυσίες για την οικογένεια τους. Οι δύο χαρακτήρες έχουν παρόμοιους ηθικούς φραγμούς και ψυχοσύνθεση. Η θέση του Kiano στα κοράκια ίσως τον φέρει αντιμέτωπο με τους δικούς του κάτι που είδαμε να συμβαίνει και με τον Bellamy. Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου αλλά και οι φυσιογνωμίες τους μου ταιριάζουν.

The 100: Bloodreina – Tribes of Europa: Alia

Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της από την εμφάνιση μέχρι το Make up οι ομοιότητες είναι λες και μιλάμε για τον ίδιο χαρακτήρα. Μένει να δούμε αν η Alia είναι το ίδιο σκληρή με την Octavia ως Bloodreina.

Λοιπές (οπτικές) ομοιότητες

Το Review μας για το Tribes of Europa θα βρείτε ΕΔΏ

Το Review μας για το The 100 θα βρείτε ΕΔΏ

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ