True Blood – Review (Χωρίς spoilers)

από Frini
0 σχολιο 745 προβολές

Το True Blood είναι σειρά φαντασίας και συγκεκριμένα ασχολείται με βαμπίρ . Βασίζεται στη σειρά βιβλίων της Σαρλίν Χάρις “The Southern Vampire Mysteries”, τα οποία περιγράφουν τη συμβίωση ανθρώπων και vampires σε μια μικρή πόλη ονόματι Μπον Τεμπ της Λουϊζιάνα Η σειρά επικεντρώνεται κυρίως στην Σούκι Στάκχαουζ και την οικογένειά της. Η Σούκι είναι ερωτευμένη με τον Μπιλ Κόμπτον, ο οποίος είναι βρικόλακας, αλλά η οικογένειά της μαζί με τους κατοίκους της πόλης κατακρίνει τη σχέση τους, λόγω της φύσης του Μπιλ.

1ος κύκλος


Στην πόλη Μπον Τεμπς της Λουϊζιάνα , τα βαμπίρ ζουν ανάμεσα στους ανθρώπους. Η Σούκι είναι μία νεαρή σερβιτόρα, η οποία έχει τηλεπαθητικές ικανότητες και μπορεί να διαβάζει τις σκέψεις των ανθρώπων. Στο μπαρ “Μερλότς”, όπου δουλεύει, γνωρίζει μια μέρα ένα βαμπίρ, τον Μπιλ, έναν άντρα 173 ετών που μόλις εγκαταστάθηκε στην πόλη. Η Σούκι αμέσως γοητεύεται από αυτόν. Νιώθει μία περίεργη έλξη, αλλά και περιέργεια, μιας και δεν μπορεί να διαβάσει τη σκέψη του.

Καθώς ο Μπιλ φεύγει από το μπαρ μετά από μια σύντομη κουβέντα μαζί της εκείνη τον ακολουθεί γιατί νιώθει μια περίεργη αίσθηση ότι κινδυνεύει . Βρίσκεται λίγο μετά μάρτυρας μιας επίθεσης κατά του Μπιλ.
Ο Μπιλ τη σώζει και επουλώνει τα τραύματά της προσφέροντας λίγο από το αίμα του. Λίγο αργότερα και αφού έχουν βγει κάποιες φορές αποφασίζει να την πάει σε ένα μπαρ που συχνάζουν μόνο βαμπίρ και εκεί συναντάνε τον Έρικ( μην τον βλέπετε έτσι με το μαλλί στη μούρη το κουρεύει παρακάτω )που είναι και ο κυβερνήτης της περιοχής .

Όμως, η Σουκη έχει και αλλά προβλήματα όπως για παράδειγμα ο αδερφός της ο οποίος πίνει αίμα βαμπίρ γιατί τους προκαλεί μια έξαρση σαν ναρκωτικό , εκείνος όμως έχει παρενέργειες . Ο Μπιλ μαθαίνει για τη δυσάρεστη κατάσταση που βρίσκεται η Σούκι και σκέφτεται να δράσει. Ο Τζέισον αρχίζει να έχει συμπτώματα στέρησης, ενώ μία κοπέλα, η Έιμι, τον βοηθάει να βρει αίμα. Στο μεταξύ μια ομάδα πολιτών επιτίθεται στον Μπιλ. Η κοπέλα που πρόσφερε το συνθετικό αίμα στον Τζέισον, επιχειρεί να του δείξει και την άλλη όψη της στέρησης. Η Σούκι πείθεται από τον Μπιλ και αποφασίζει να βοηθήσει τον κυβερνήτη των vampires Ερικ.

Όλα έρχονται με ένα τίμημα όμως και η ώρα να πληρώσει ο Μπιλ το τίμημα επειδή παραβίασε τον μυστικό κώδικα των βαμπίρ και ερωτεύτηκε μία θνητή έχει φτάσει . Πριν φύγει όμως, εκφράζει μία επιθυμία να προσέχει ο Σαμ ( που είναι το αφεντικό της Σουκι)τη Σούκι μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση.

Στο μεταξύ η Τάρα σχεδιάζει να κάνει εξορκισμό, για να λυτρωθεί η μητέρα ( ευθανασία ήταν η λύση )της από τα κακά πνεύματα. Ο Μπιλ δικάζεται από τα υπόλοιπα βαμπίρ της περιοχής. Ο Τζέισον και η Έιμι παίρνουν ένα βαμπίρ, για να έχουν το αγαπημένος τους ναρκωτικό ……. το αίμα του.

Όμως, η πράξη τους αυτή θα έχει άσχημες συνέπειες. Ο Μπιλ πρέπει να πληρώσει για αυτό που έκανε, αλλά έχει να αντιμετωπίσει και κάποια απροσδόκητα αποτελέσματα. Ο Τζέισον ξαναβρίσκεται μπλεγμένος με το νόμο(γενικά τις πρώτες σεζόν μην πω όλες απορείς γιατί υπάρχει αυτός ), ενώ η Σούκι και ο Σαμ προσπαθούν να βρουν τον δολοφόνο του βαμπίρ. Η Σούκι ανακαλύπτει πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ των δολοφονιών και ο Μπιλ είναι δίπλα της, για να την προστατέψει. Ο Τζέισον, ύστερα από την άσχημη εμπειρία που είχε στη φυλακή, αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή του ( μην φανταστείτε ριζικά απλά περνά από την μια πλευρά στην άλλη πάλι μπλεγμένος ) .

2ος κύκλος


Ένας φόνος αναστατώνει την περιοχή του Μπον Τεμπς. Η σχέση της Σούκι με τον Μπιλ περνάει από μεγάλη δοκιμασία, όταν εκείνη μαθαίνει ότι ο Μπιλ είναι αναμεμιγμένος στη δολοφονία του θείου της Τζέσικα. Ο Τζέισον παίρνει κληρονομιά από τον παππού του και έτσι μπορεί να πληρώσει το ποσό στη σέκτα που προσηλυτίστηκε.
Η Σούκι αναγκάζεται να αποδεχθεί ότι ο Μπιλ έχει πλέον ένα παιδί την Τζέσικα μιας και ήταν ο δημιουργός της και αποφασίζει να ανεχτεί την ανώριμη συμπεριφορά της.

Ο Τζέισον έχει μπει σε μια αίρεση και προσπαθεί πολύ να φανεί καλός και άξιος για μια θέση ανάμεσα τους .Η Σούκι δέχεται επίθεση από ένα μυστηριώδες πλάσμα και ο Μπιλ πρέπει να επιστρατεύσει τη βοήθεια του Έρικ για να τη σώσει.

Ο Τζέισον έχει κάποιες αμφιβολίες για τις “αντιβαμπιρικές” πεποιθήσεις της αίρεσης, όμως η Σάρα και ο Στιβ ( που είναι οι κεφαλές )τον καθησυχάζουν με διάφορες υποσχέσεις. Στο μεταξύ η Σούκι για να απελευθερώσει τον Λαφαγιέτ ( μορφή από τις λίγες ), κάνει μία συμφωνία με τον Έρικ. Ο Μπιλ και η Σούκι ταξιδεύουν στο Ντάλας για να παραβρεθούν στην τελετή αναγνώρισης των βαμπίρ, όμως μία έκπληξη τους περιμένει. Η Μάριαν στήνει ένα πάρτι γενεθλίων στο σπίτι της Σούκι, ενώ ο Λαφαγιέτ βρίσκεται στα χνάρια του Έρικ.

Ο Τζέισον περνάει με θάρρος όλες τις δοκιμασίες της αίρεσης, ενώ η Σάρα τον επιβραβεύει για τις προσπάθειές του με ένα δώρο. Στο μεταξύ η Μάριαν αποφασίζει να κάνει μάγια σε όλο το προσωπικό του μαγαζιού. Ο Έρικ εκμυστηρεύεται στη Σούκι το μυστικό που τον συνδέει με τον Μπιλ από το παρελθόν και εκείνη οδηγείται στην παράνοια αργά και σταθερά .

Στο μεταξύ ο Μπιλ αναστατώνεται όταν αναγκάζεται να αντιμετωπίσει ένα βαμπίρ από το βίαιο παρελθόν του στο Ντάλας, το οποίο έρχεται να κλείσει παλιούς λογαριασμούς. Από την άλλη, η Σούκι είναι φυλακισμένη στο στρατόπεδο της αίρεσης “Φως της Ημέρας” ( η αίρεση που έχει μπει ο αδερφός της )και προσπαθεί με τις τηλεπαθητικές ικανότητές της να έρθει σε επαφή με το Μπιλ, τον οποίο όμως εμποδίζει η Λορένα( το βαμπίρ που τον δημιούργησε ).

Η αιχμαλωσία της Σούκι έχει απρόβλεπτες εξελίξεις. Ο Έρικ φτάνει εκεί μετά από πρόσκληση του αρχηγού της αίρεσης και πρέπει να αντιμετωπίσει τους οπαδούς της. Ο Τζέισον πληρώνει το χρέος του στα βαμπίρ, ενώ ο Γκόντρικ ( όπου είναι ο πατέρας του Ερικ) κάνει προσπάθειες να διαφωτίσει ορισμένους από τους στενοκέφαλους ακολούθους του.

Ο εγωισμός του Έρικ έχει πληγωθεί και για αυτό αντιμετωπίζει κοροϊδευτικά τη Σούκι. Όμως, η αλλαγή της στάσης του αρχίζει να της κεντρίζει το ενδιαφέρον. Ο Μπιλ ξέρει καλά πως ο Ερικ εισχωρεί σιγά σιγά στην Σουκι .

Παράλληλα, ο Τζέισον και η Σούκι έρχονται πιο κοντά, όταν συνειδητοποιούν τι πέρασαν εξαιτίας της έχθρας των Νιούλις ( κεφαλές της αίρεσης )στην πρόσφατη περιπέτεια τους.
Η Σούκι, ο Μπιλ και ο Τζέισον επιστρέφουν στο Μπον Τεμπς και διαπιστώνουν ότι η Μάριαν έχει κάνει όλη την πόλη άνω – κάτω. Η Σούκι προσπαθεί να πλησιάσει την Τάρα και να τη βοηθήσει να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Ο Μπιλ ανακαλύπτει ότι οι παραδοσιακές τεχνικές των βαμπίρ δεν είναι αποτελεσματικές για την αντιμετώπιση της Μάριαν.

Όταν η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη στο Μπον Τεμπς, ο Μπιλ ζητάει την καθοδήγηση της Βασίλισσας των βαμπίρ, Σόφι Αν. Εκείνη όμως αρνείται να του δώσει τη συμβουλή της, αν πρώτα αυτός δεν εξασκηθεί στην τέχνη της υπομονής. Στο μεταξύ η Σούκι και ο Λαφαγιέτ ανακαλύπτουν ότι η ευθύνη που έχουν αναλάβει να προστατεύουν την Τάρα από τον εαυτό της, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Το χάος στο Μπον Τεμπς είναι πλέον εκτός ελέγχου και επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο όταν η Μάριαν τελεί την τελευταία της θυσία. Σε αυτή την αιματηρή τελετή έχει επιλέξει τη Σούκι να συμμετέχει ως παράνυφη. Ο Σαμ, στην προσπάθειά του να σώσει τη Σούκι και την πόλη, αναγκάζεται να συμμαχήσει με τον Μπιλ και να σκοτώσει τη Μάριαν.

3ος κύκλος

Η Σούκι Στάκχαουζ έχει πλέον μεγάλη πείρα από τον κόσμο του υπερφυσικού, αφού αγαπάει τρελά ένα βαμπίρ, τον Μπιλ ,είναι κρυφά ερωτευμένη με τον Ερικ και ας μην θέλει να το παραδεχτεί ούτε στον εαυτό της α και να μην ξεχάσω ότι το πρώην αφεντικό της είναι λυκάνθρωπος . Τώρα τελευταία όμως ο Μπιλ είναι αλλού – σε μια άλλη μακρινή πολιτεία, για την ακρίβεια. Ο Έρικ, υποψιάζεται πού μπορεί να τον βρει.

Στο μεταξύ η Τάρα κάνει απόπειρα αυτοκτονίας ύστερα από τον άδικο θάνατο του Εγκ, ενώ άνθρωποι και βαμπίρ προσπαθούν να επιβιώσουν. Ο Μπιλ καταφέρνει να αποδράσει και φτάνει στο σπίτι του αρχηγού των βαμπίρ στο Μισισιπή. Σκοπός του αρχηγού είναι να αναλάβει την εξουσία της Λουιζιάνα. Στο μεταξύ ο Έρικ βρίσκει τη Σούκι και προσπαθεί να την προστατέψει από τους λυκάνθρωπους που έχουν γεμίσει την πόλη. Η Σούκι συνεχίζει να αναζητά τον Μπιλ, αυτή τη φορά με την προστασία του Αλσίντ, ενός λυκάνθρωπου που προσέλαβε ο Έρικ για να την προσέχει στην αναζήτηση της.

Η Σούκι πηγαίνει με τον Αλσίντ σε παραδοσιακούς αρραβώνες βαμπίρ. Θέλει να δει από κοντά την εκλεκτή του καινούργιου της προστάτη. Ο Έρικ που έχει αναλάβει να φέρει πίσω τον Μπιλ, πιέζεται ακόμα περισσότερο. Ο Φράκλιν φεύγει για μία βόλτα με την Τάρα και επιχειρεί να τη διεκδικήσει με βίαιο τρόπο, εκείνη όμως αντιστέκεται και προσπαθεί να σωθεί από τα δόντια του. Ο Φράνκλιν, αφού ξεγελά την Τάρα, την οδηγεί στο σπίτι του Ράσελ απειλώντας την ότι θα την κάνει γυναίκα του με το ζόρι και θα τη μυήσει στον κόσμο των βρικολάκων. Στη συνέχεια η Σούκι κινδυνεύει, αφού ο Ράσελ την έχει εντοπίσει και θέλει για άλλη μία φορά να της κάνει κακό.

Όταν ο Μπιλ σπάει τα δεσμά του από το παρελθόν του επιστρέφει στην Σουκι εκείνη όμως έχει αμφιβολίες για τον Μπιλ. Τρομαγμένη και απογοητευμένη, η Σούκι προβληματίζεται για τη σχέση της με τον Μπιλ. Η Τάρα υποφέρει και είναι εξαντλημένη. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Οι άνθρωποι και τα βαμπίρ δεν μπορούν πια να συνυπάρξουν. Ο Ράσελ νιώθει προδομένος και θέλει να πάρει εκδίκηση και από τους ανθρώπους και από τα βαμπίρ. Η Τάρα βρίσκει ένα νέο σύμμαχο και η Σούκι μπαίνει σε μία νέα οικογένεια που της δίνει ελπίδες για το μέλλον της.

Η σχέση της με τον Μπιλ περνάει μεγάλη κρίση. Ο Μπιλ προσπαθεί να προφυλάξει τη Σούκι από τους κινδύνους που της επιφυλάσσει ο Ράσσελ.
Ο Έρικ παίρνει αυστηρές προφυλάξεις για να σώσει το μέλλον του. Ο αγώνας συμβίωσης μεταξύ ανθρώπων και βαμπίρ παίρνει μία νέα τροπή. Η Σούκι θέλει να διώξει όλα τα βαμπίρ πρώτα από το σπίτι της και στη συνέχεια από τη ζωή της. Ο Ράσσελ που θαυμάζει τις υπερφυσικές ικανότητές της, θέλει να τη μυήσει στον κόσμο των βαμπίρ ενώ ο Μπιλ και ο Έρικ συνεχίζουν να διεκδικούν τη Σούκι. Κάτι ανατρεπτικό όμως συμβαίνει. Η Σούκι βλέπει ένα όραμα. Μία τρυφερή γυναικεία φιγούρα την αγκαλιάζει και την καλεί σε έναν νέο κόσμο, πιο μαγικό, πιο φωτεινό. Είναι ο φύλακας άγγελός της που θα την οδηγήσει σε νέες εμπειρίες και θα ξεκινήσει μία νέα ζωή.

4ος κύκλος

Μια οργάνωση μαγισσών, με επικεφαλής την Μάρνι, αποτελεί απειλή για τους βρικόλακες όταν ανακαλύπτουν πως οι μάγισσες εργάζονται στο νεκρομαντείο. Η Σούκι επιστρέφει στο Μπον Τεμπς μετά από ένα χρόνο (παρόλο που ήταν για λίγα λεπτά στην Fairie Land) και βρίσκει τον Μπιλ να είναι ο νέος βασιλιάς της Λουιζιάνα. Καθώς η σειρά εξελίσσεται, μια ισχυρή Νεκρομάντισα από τον 16ο αιώνα, η Αντόνια, διαθέτει το σώμα της Μάρνιε, προκειμένου να εκδικηθεί για όλα τα βαμπίρ.

Η Σούκι καταλήγει με τον Έρικ που έχει αμνησία και οφείλεται σε ένα ξόρκι που του είχε ρίξει η Αντόνια μέσω της Μάρνιε. Η μάγισσα Αντόνια συνειδητοποιεί τελικά την αδικία που έχει προκαλέσει σε αθώους ανθρώπους και αποφασίζει να σταματήσει.

Ωστόσο, η Μάρνιε, εθισμένη στην εξουσία από την Αντόνια, τη δεσμεύει παρά τη θέλησή της και αποκτά τις δυνάμεις της. Ο Λαφαγιέτ εισάγεται στο κόσμο της μαγείας. Ο Αλσίντ έχει ταραγμένη σχέση με την Ντέμπι και οικογενειακά πρόβλημα με τον Σαμ. Ο Τζέισον και ο Χόιτ κάνουν ερωτικό τρίγωνο με την Τζέσικα. Το φινάλε είναι μια σειρά από δραματικές στιγμές που όμως δεν θα περιγράψω προκειμένου να μην αποκαλύψω κάτι σοβαρό για τις εξελίξεις

5ος κύκλος

Ο Μπιλ και ο Έρικ συλλαμβάνονται από τις Αρχές βρικολάκων μετά τη δολοφονία της Ναν Φλάναγκαν. Οι δύο είναι καταδικασμένοι σε θάνατο από τον Φύλακα Ρόμαν, πριν αποκαλύψουν πως ο Ράσελ Έτζιγκτον είναι ζωντανός και ελεύθερος μετά από την απελευθέρωσή του από μια γυναίκα βαμπίρ. Με τη βοήθεια της Σούκι και του Αλσίντ, η ομάδα ανακαλύπτει την κρυψώνα του και τον φέρνει στις Αρχές.

Εν τω μεταξύ, η Σούκι μαθαίνει ότι οι δυνάμεις της είναι περιορισμένες και θέλει να έχει μια φυσιολογική ζωή. Ο Τζέισον ανακαλύπτει πως οι γονείς του δολοφονήθηκαν από ένα βαμπίρ και ψάχνει να το βρει. Ο Λαφαγιέτ προσπαθεί να ασχοληθεί με τις δυνάμεις που παρέχονται σ’αυτόν από τον Χέσους. Ο Ράσελ, μαζί με την βοήθεια της Νόρας, “αδελφής” του Έρικ και της Σαλώμης, επαναπροσδιορίζουν τις αξίες των ανθρώπων. Η σεζόν τελειώνει με τον Μπιλ να πίνει το αίμα της Λίλιθ μπροστά στη Σούκι και στον Έρικ.

Καταρρέει σε μια λίμνη αίματος και λίγο μετά, ένας γυμνός Μπιλ “αναδύεται από το αίμα”, ως ένα ακόμη πιο ισχυρό βαμπίρ της Λίλιθ (“Μπίλιθ”). Έκπληκτος ο Έρικ, φωνάζει στη Σούκι να τρέξει μακριά και κάπου εδώ έλιωσα . Ναι ναι είμαι μεγάλη fun του Ερικ με Σουκι γιατί ήταν ένα πλάσμα τέρμα εγωιστικό και ο μόνος του σκοπός ήταν η επιβίωση του αδιαφορώντας για τα πάντα ………και τώρα ? Τώρα γι’ αυτόν η ζωή της είναι πιο σημαντική ακόμα και από την δίκη του

6ος κύκλος

Η σεζόν ξεκινά με show off των αυξανόμενων ικανοτήτων του Μπίλιθ, ο οποίος τώρα μπορεί να δει και το μέλλον. Η Σούκι και ο Τζέισον αναζητούν τον Γουόρλου, τον βαμπίρ-νεράιδο ( ναι ναι είναι πραγματικός όρος ) που είναι υπεύθυνος για το θάνατο των γονιών τους.

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα φτιάχνει μια φόρμουλα με ιό της ηπατίτιδας V που προσθέτει στο True Blood, για να εξαλείψει ολόκληρο το έθνος των βαμπίρ.

Στον αγώνα του έχει σύμμαχο την Σάρα Νιούλιν. Ο Έρικ σκοτώνει τον Γουόρλου, ενώ ο Μπιλ συνέρχεται από την επίδραση της Λίλιθ. Έτσι προσπαθεί να σώσει τους βρικόλακες με το αίμα του και να ξανακερδίσει τη Σούκι.

7ος κύκλος

Το Μπον Τεμπς τρομοκρατείται από βαμπίρ που έχουν μολυνθεί από τον ιό της ηπατίτιδας V. Τα υγιή βαμπίρ προστατεύουν τους ανθρώπους, με αντάλλαγμα αυτοί να τα ταΐζουν με το αίμα τους.

Ο Λαφαγιέτ τα φτιάχνει με το βρικόλακα Τζέιμς. Ο Σαμ φεύγει με τη Νικόλ για το Σικάγο, ώστε να μεγαλώσουν την κόρη τους με ασφάλεια. Ο Έρικ μολύνεται και μαζί με την Πάμελα ψάχνουν τη Σάρα, όπως και η ομάδα Γιάκουζα, που της χάλασε την επιχείρηση με το True Blood. Συμμαχούν, βρίσκουν τη Σάρα και ξεκινούν μια νέα επιχείρηση με το αίμα της, που είναι το αντίδοτο για τον ιό και γιατρεύει τον Έρικ. Εκείνος σκοτώνει την ομάδα Γιάκουζα, χρησιμοποιεί τη Σάρα για να φτιάξει το “New Blood” κατά της ηπατίτιδας V, ενώ η Πάμελα την εκμεταλλεύεται οικονομικώς στο υπόγειο της Φανγκτέζια, κάνοντάς την να τρελαθεί.

Ο Χόιτ επιστρέφει από την Αλάσκα για την κηδεία της μητέρας του και νιώθει μια ακατανίκητη έλξη για την Τζέσικα. Εκείνη του αποκαλύπτει την αλήθεια για το κόλπο που του έκανε ώστε να την ξεχάσει, τα ξαναφτιάχνουν και παντρεύονται. Η Σούκι άθελά της κολλά τον Μπιλ ηπατίτιδα V που είναι καλπάζουσα, λόγω του ότι είναι νεράιδα. Εκείνος αρνείται να γιατρευτεί από τη Σάρα και προσπαθεί να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες που έχει πριν πεθάνει. Ζητά από τη Σούκι να πάρει μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση και να τον σκοτώσει, ώστε αυτή να μείνει ελεύθερη για να κάνει οικογένεια,όπως πάντα ονειρευόταν …… δεν θα περιγράψω όμως τίποτα άλλο ,μένει να δείτε της σειρά για να μάθετε το τέλος της ….!!!

Η σειρά γενικά ήταν πραγματικά καλή ως την 5 σεζόν ,μετά θεωρώ κούρασε λίγο με τις εξελίξεις που δεν μπορούσες πια να συγκροτήσεις. Ζεις όμως πραγματικά καλές στιγμές μέχρι εκείνη την ώρα .

Σαν λάτρεις του μεταφυσικού και ειδικά των σειρών με βρικόλακες θα πω ότι την απόλαυσα . Τα εφέ της ήταν αρκετά καλά αν και παλιά σειρά ,γιατί πραγματικά στις σειρές τέτοιου είδους καταλήγω να τις παρατάω λόγω κακών εφέ που μοιάζουν ας πούμε στικερακια τα δόντια κλπ κλπ….

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ