TWD: World Beyond-Review 01×03

από nikos vel
0 σχολιο 189 προβολές

The Tyger and the Lamb/Η Τίγρης και το Πρόβατο

Μετά από ένα πολύ βαρετό 2ο επεισόδιο, το World Beyond επέστρεψε με ένα καλύτερο του, με αρκετή δράση και με μερικές αποκαλύψεις για το CRM. Η παρέα των παιδιών μαζί με τον Felix και την Huck ενώνονται για το ταξίδι τους προς αναζήτηση του πατέρα της Hope και της Iris. 

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TWD ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ THE WALKING DEAD GREEK FANATICS

Την ίδια ώρα, ένας στρατιώτης τους CRM, που εκφράζει αντίθετη άποψη από αυτήν της Elizabeth, δεν έχει και το καλύτερο μέλλον μπροστά του! Παράλληλα, μαθαίνουμε ορισμένα πράγματα για το παρελθόν του Silas, που τον “κυνηγάει” ακόμα και σήμερα.

Ας δούμε αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν…

spoilers

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ SILAS

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του επεισοδίου βλέπουμε το δύσκολο παρελθόν του Silas στην προηγούμενη κοινότητα, όπου ζούσε. Τον συναντάμε να τα έχει χαμένα, με χέρια τρεμάμενα και μέσα στο αίμα και να ακούει από τα ακουστικά που συνεχώς φοράει κάποια όμορφα λόγια που του είχαν πει ο παππούς και η γιαγιά του όταν ήταν μικρότερος.

Θέλοντας να κάνει μια νέα αρχή, πηγαίνει μαζί με τον θείο του στην κοινότητα που γνωρίσαμε στο 1ο επεισόδιο και ζητάει από τον Felix να εργαστεί μαζί με τον συγγενή του και να μην πάει σχολείο.

Λίγο αργότερα, βλέπουμε ορισμένες σκηνές με τον Silas να έχει μπει σε “Hulk mode” και να χτυπάει κάποιον, του οποίου το πρόσωπο δεν φαίνεται. Όλοι στους διαδρόμους του σχολείου του τον κοιτούσαν με “μισό μάτι”, ψιθυρίζοντας διάφορα πίσω από την πλάτη του.

Σε μια ακόμα σκηνή από το πρόσφατο παρελθόν του, ο Silas καθαρίζει το εργαστήριο του πατέρα των κοριτσιών και το μάτι του πέφτει σε μία φωτογραφία που απεικονίζει τους τρεις τους. Τελείως ξαφνικά μπαίνει η Iris μέσα για να πάρει κάτι σημειώσεις της και του εξηγεί τι συνέβη με τον πατέρα της, λέγοντας του πως όλες οι οικογένειες έχουν τα θέματα τους.

Ενώ φεύγει, της πέφτει μια σελίδα με ένα ποιηματάκι για μία τίγρη και ο ελαφρώς βουρκωμένος Silas τον εντοπίζει και το διαβάζει. Το νόημα του storyline αυτού, που σχετίζεται με την ονομασία του επεισοδίου, έχει να κάνει πως όλοι είναι και λίγο καλοί (πρόβατα) αλλά έχουν και λίγο κακό μέσα τους (τίγρεις).

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΥΓΗ

Η Hope ξυπνάει την παρέα της μέσω ασυρμάτου λέγοντας τους πως θα ακολουθήσει το πλάνο που είχε προτείνει ο Elton, να ανοίξουν τη σειρήνα δηλαδή ώστε να παρασύρουν μακριά τους empties. Τους λέει πως βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο με τη σειρήνα, συμβουλεύοντας τους να περιμένουν εκεί που είναι και να την αφήσουν να κινηθεί μόνη της ώστε να γίνει η δουλειά.

Τα υπόλοιπα παιδιά ετοιμάζονται να προχωρήσουν μέσα από τις πυρκαγιές και ο Silas, επειδή δεν θέλει να σκοτώσει κανέναν empty, παίρνει τις τσάντες των άλλων παιδιών ώστε να τους ελαφρύνει. Μέσα στους καπνούς χάνει τα παιδιά και παθαίνει αμόκ όταν βλέπει έναν empty να τον πλησιάζει, έχοντας μερικά αναλαμπές από τον καυγά του στο παρελθόν! Η Iris τον “ξυπνάει” και συνεχίζουν στη πορεία τους.

Τα παιδιά μπαίνουν μέσα σε κάποια γραφεία και ψάχνουν για προμήθειες την ώρα που η Hope συναντάει μερικούς empties μέσα στο εργοστάσιο. Silas και Hope συζητάνε για τις μητέρες τους, και ο Silas της λέει πως η μητέρα του δεν του λείπει και πολύ ενώ στα γραφεία μπαίνουν ο Felix με την Huck ρωτώντας τους επίμονα που είναι η Hope!

Η Iris πείθει τον Felix πως υπάρχει ένα σχέδιο για να βγουν από εκεί την ώρα που η Hope ανεβαίνει στην ταράτσα, όπου βρίσκεται η σειρήνα, αλλά όλως τυχαίως ο μοχλός που την ενεργοποιεί σπάει στα χέρια της!

Ο Silas λέει πως η Hope το κάνει όλο αυτό για να εξιλεωθεί, ώστε να μην την στοιχειώνει το παρελθόν της, και το ίδιο θέλει να κάνει και ο ίδιος. Εκείνος, εμφανώς “ριγμένος” ψυχολογικά, λέει στην Iris πως δεν έπρεπε να είναι εκεί, καθώς το παρελθόν του δεν τον αφήνει σε ηρεμία και δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως ο ίδιος θέλει. Την ώρα που της λέει πως φοβάται πιο πολύ απ’ όλα τον εαυτό του και ξεσπάει στο γραφείο, η Hope επικοινωνεί μαζί τους.

Τους λέει πως έσπασε ο μοχλός αλλά θα βρει τη λύση και μόλις ακουστεί η σειρήνα, να τρέξουν προς την έξοδο, που θα είναι “καθαρή” από empties. Εκείνη θα τους συναντήσει εκεί. Ο Elton εμψυχώνει τον Silas για τη συνέχεια και όλοι τους βγαίνουν μπρος την έξοδο. Η σειρήνα παρασύρει τους νεκροζώντανους προς το μέρος της Hope και η ομάδα απομακρύνεται με ασφάλεια.

Η Hope τρέχει για να απομακρυνθεί και εκείνη αλλά πέφτει πάνω σε δύο empties που δεν το βάζουν κάτω και θέλουν να την καταβροχθίσουν. Την σωριάζουν κάτω αλλά στο “παρατσάκ” έρχεται η αδερφή τους και την σώζει! Όλοι πλέον ενώνονται και προχωράνε με ασφάλεια για να ξεκουραστούν σε μια προβλήτα.

Η Huck μιλάει στην Hope και της λέει πως οι φίλοι και η αδερφή της υπολογίζουν πολλά πάνω της. Τα παιδιά αρνούνται στην πρόταση του Felix να πάνε για εφοδιασμό στην κοινότητα της Omaha και του λένε πως θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τη Νέα Υόρκη. Ο Felix και η Huck συμβιβάζονται, καθώς πλέον η αποστολή τους είναι να προστατέψουν τα παιδιά.

Λίγες στιγμές αργότερα η Hope αποκαλύπτει στην αδερφή της τα πάντα για τη νύχτα που σκοτώθηκε η μητέρα τους. Φυσικά, η Iris δεν το παίρνει και πολύ καλά που δεν της το είχε πει νωρίτερα, όμως με μια αγκαλιά μεταξύ τους όλα περνάνε.

Ο Felix κάνει μια ύστατη προσπάθεια να τις πείσει να πάνε στην Omaha αλλά δεν τα καταφέρνει ενώ η Hope του ζητάει συγγνώμη που τον “έσυρε” σε όλο αυτό. Ο Elton λέει στην Hope πως ριψοκινδύνεψε πριν για να πάρει πίσω την τσάντα του, καθώς μέσα υπάρχει ένα ανολοκλήρωτο χειρόγραφο της μητέρα του, που ο ίδιος θέλει να ολοκληρώσει.

Όλοι μαζί βαδίζουν πλέον προς το άγνωστο…

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ CRM

Ένας στρατιώτης του CRM εν ονόματι Barca χτυπάει την πόρτα της Elizabeth και την διακόπτει από τον καφέ της. Ο στρατιώτης της λέει πως δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του αυτό που έκαναν στην κοινότητα στο 1ο επεισόδιο, όμως εκείνη του λέει πως εξουδετέρωσαν μια απειλή!

Η Elizabeth του αναλύει όλα όσα έχει έχει το CRM, έναν πολιτισμό εν ολίγοις, τονίζοντας του πως είναι το τελευταίο φως και ελπίδα του κόσμου. Παράλληλα αποκαλύπτει πως η κοινότητα τους απαρτίζεται από 200.000 ανθρώπους. Όλα αυτά ενώ βλέπουμε μια σημαία της Αγγλίας σε ένα μεγάλο κάδρο στο δωμάτιο και έξω να απλώνονται ουρανοξύστες που θυμίζουν Νέα Υόρκη!

Η πόρτα χτυπάει και μπαίνουν μέσα δύο στρατιώτες του CRM. Ο Barca θα εισαχθεί στο κέντρο ψυχολογικής στήριξης της κοινότητας και μέχρι τότε δεν θα μπορεί να είναι στα καθήκοντα του. Η Elizabeth επιμένει πως είναι το φως του κόσμου η κοινότητα αυτή και γι’αυτό σκοτώθηκαν τόσοι πολλοί άνθρωποι στο 1ο επεισόδιο. Ο Barca την αμφισβητεί ξανά και απομακρύνεται από τους στρατιώτες!


Η Elizabeth μελετάει κάποια σχέδια και δακρύζει με όσα έχουν συμβεί…

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.


guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα