TWD: World Beyond-Review 01×06

από nikos vel
0 σχολιο 161 προβολές

Shadow Puppets/Κουκλοθέατρο


Έπρεπε να φτάσουμε στο 6ο επεισόδιο του World Beyond ώστε να δούμε ένα πραγματικά πολύ καλό επεισόδιο, με αγωνία και δράση στα περισσότερα από τα 45 λεπτά του. Μπορεί να μην υπήρξε ουσιαστική εξέλιξη όσον αφορά την γενικότερη πλοκή, όμως μάθαμε ορισμένα μικρά πράγματα.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TWD ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ THE WALKING DEAD GREEK FANATICS

Κάπου εδώ να πούμε πως στη σκηνοθετική καρέκλα κάθισε ο Abraham του TWD, Michael Cudlitz, που έχει σκηνοθετήσει ακόμα τρία επεισόδια από το The Walking Dead.

Το πρώτο που μάθαμε είναι πως πλέον ο Felix δεν θα είναι εμπόδιο στην αποστολή των παιδιών αλλά θα συμπορευθεί μαζί τους. Το δεύτερο είναι πως όλοι τους, συμπεριλαμβανομένου και του Felix, πρέπει να μάθουν να ψυχολογούν καλύτερα τους ανθρώπους και να μην πέφτουν στην παγίδα του καθενός. Το τρίτο αφορά του CRM, που πάλι βλέπουμε ως post-credit scene για ενάμισι λεπτό, και μαθαίνουμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Ο πατέρας των κοριτσιών έχει γράψει μια μελέτη για την ανοσία του ανθρώπου στην εποχή της αποκάλυψης και, όπως μαθαίνουμε στην τηλεφωνική επικοινωνία της γιατρού που διευθύνει τα πειράματα και της Elizabeth κάποιο ζήτημα “θα διευθετηθεί τη στιγμή που θα φτάσουν και ο Δρ. Bennet και η ασφάλεια του δεν θα είναι πρόβλημα.“.

Το τι θα διευθετηθεί και το ποιοι είναι αυτοί που θα φτάσουν είναι μυστήριο, όμως έχουμε όλοι μερικές υποψίες για το δεύτερο. Το σίγουρο είναι πως ο πατέρας των κοριτσιών δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ας δούμε με spoilers ό’τι συνέβη στο επεισόδιο:

spoilers

Κουκλοθέατρο

Το επεισόδιο ξεκινάει με την Iris να αφηγείται μερικές σκηνές από ένα κουκλοθέατρο, που δείχνουν την ήρεμη ζωή των ανθρώπων πριν την αποκάλυψη και στη συνέχεια το ξέσπασμα αυτής. Τα παιδιά της ομάδας, όπως λέει η Iris, ζούνε σε μια εποχή που το τέλος του κόσμου ήταν η δική τους αρχή.

Τα φούμαρα του Percy

Ο μυστηριώδης χαρακτήρας από το προηγούμενο επεισόδιο απειλεί με το κοντάρι του την ομάδα, όμως ο Felix έρχεται από πίσω του άμεσα και τον εκτοπίζει, την ώρα που για κάποιον ανεξήγητο λόγο η Iris του προτείνει να φάει μαζί τους…

Εκείνος τους λέει πως ζούσε με δύο φίλους του, τον Mike και τον Tony, όμως πριν λίγες ημέρες εκείνοι έκλεψαν τα πράγματα του και εκείνος τώρα θέλει απλά να τα πάρει πίσω και υποπτεύεται πως είναι στην κοντινή τους πόλη. Ο Felix του λέει πως θα πρέπει να είναι ευγνώμων που δεν τον σκότωσαν κιόλας αλλά ο Percy επιμένει να λέει τα δικά του.

Τα παιδιά όμως φαίνεται πως συμπαθούν τον νέο χαρακτήρα, όμως μέσα σε αυτούς δεν είναι ο Silas. Τους διηγείται μια ψεύτικη ιστορία με τον ίδιο σε μία χιονισμένη πεζογέφυρα να κάθεται πάνω από ένα αυτοκίνητο και απλά να περιμένει να πεθάνει την ώρα που ακούει βηματισμούς γύρω του. Τελικά επρόκειτο για ένα τεράστιο κοπάδια βισώνων, που τον έκανε να θέλει να ζει για τέτοιες περιπέτειες.

Η Hope καταλαβαίνει εν μέρει πως τους πουλάει φούμαρα με βάση τις τοποθεσίες που τους είπε και λέει πως δεν του έκλεψαν τον εξοπλισμό αλλά το φορτηγάκι! Η Iris λοιπόν προτείνει να τον βοηθήσουν να πάρει πίσω το φορτηγάκι του και σε αντάλλαγμα εκείνος να τους πάει στον πατέρα τους!

Στο δρόμο προς την πόλη

Η Hope θέλοντας κάπως να εξιλεωθεί από τη δολοφονία της μητέρας του Elton, έρχεται κοντά με τον ίδιο μαθαίνοντας πως έχει πάρει το όνομα του από τον γνωστό μουσικό Elton John ενώ στη συνέχεια του προτείνει να τον βοηθήσει με την ολοκλήρωση του βιβλίου του.

Η συνεπαρμένη με τον Percy Iris του διηγείται πως ήταν η ζωή στην κοινότητα τους και του αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που είναι όλοι τους εκεί έξω. Ο Silas λέει στον Felix πως “δεν πάει” τον Percy και εκείνος τους απαντάει πως δεν μπορείς να ελέγξεις ποιος συμπαθεί ποιον!

Το μεγάλο κόλπο

Στην πόλη βλέπουν το φορτηγό του Percy και κάποιον να το οδηγεί. Αυτός ο κάποιος κείτεται νεκρός λίγο αργότερα μέσα στο φορτηγό αυτό! Τα καλώδια του αυτοκινήτου όμως είναι πειραγμένα και έτσι δεν μπορεί να πάρει μπρος.

Ο Percy πάει λίγο παρακάτω οπλισμένος με μαχαίρι και γεμάτος “θυμό” και η ερωτευμένη απ’ ότι φαίνεται μαζί του Iris θέλει (βλακωδώς) να τον βοηθήσει. Η λογική πρυτανεύει και ο Felix πάει να τελειώσει τη δουλειά μόνος του.

Η Iris όμως δεν βάζει μυαλό και έτσι λέγοντας στον Silas πως δεν πρέπει να φοβούνται τόσο πολύ, πάει να βοηθήσει και εκείνη. Μπαίνει μέσα σε ένα κτίριο, όπου εκείνη και εμείς δεχόμαστε ένα jumpscare με μία κούκλα, και στη συνέχεια συναντάει τον Percy και πάνε να βρουν τον “εχθρό” μαζί, την ώρα που ο Felix ψάχνει μόνος του στην άλλη πλευρά του κτιρίου.

Έξω από το κτίριο, ο Elton λέει στην Hope πως ο μπαμπάς της τον παρότρυνε να συνεχίσει το χειρόγραφο της μητέρας του, καθώς εκείνος θαύμαζε το έργο της. Η Hope είναι σχεδόν έτοιμη να του πει την αλήθεια για τη μαμά του αλλά διστάζει στο τελευταίο δευτερόλεπτο…

Ο Percy βρίσκει τα κλειδιά του αυτοκινήτου και τα δίνει στην Hope λέγοντας της να τον περιμένει έξω. Παράλληλα, βρίσκει τα “χαμένα” του πράγματα και πάει να τα πάρει και στιγμές μετά ακούγεται ένας πυροβολισμός! Ο “νεκρός” σύνεργος του Percy σηκώνεται και φεύγει με το φορτηγάκι ενώ η Iris ψάχνε να δει αν είναι καλά o Percy, που είναι υπέροχα και ετοιμάζεται να ξεφύγει!

Η Hope δεν λέει να λογικευτεί και την ώρα που τρέχει πίσω από τον Percy, πέφτει μέσα σε έναν τεράστιο κάδο γεμάτο από walkers. Ο Percy και ο φίλος του έρχονται να σώσουν την ομάδα, παίρνοντας τους μακριά από την πόλη που γέμιζε walkers!

Οι ταχυδακτυλουργοί

Όπως αποκαλύπτεται, οι δύο τους, ο Percy δηλαδή και ο θείος τους, είναι επαγγελματίες ταχυδακτυλουργοί, που κάνουν το συγκεκριμένα κόλπα σε διάφορες επιζώντες ώστε να τους κλέψουν με αναίμακτο τρόπο.

H Iris κάνει την παρεξηγημένη στον Percy αλλά εκείνος της λέει πως κάνει αυτό το κόλπο συνεχώς, όμως κανείς δεν έχει επιστρέψει για να δει αν σκοτώθηκε, όπως έκανε δηλαδή η ίδια. Για τον λόγο αυτό ο Percy επέστρεψε πίσω και τους έσωσε.

Hope κα Elton μιλάνε ξανά για το βιβλίο της μαμάς του και το κορίτσι τον ρωτάει αν μπορεί να το διαβάσει. Ο Elton ξαφνιάζεται θετικά και της απαντάει καταφατικά.

Ο Felix μιλάει με τον θείο του Percy και ο τελευταίος αναρωτιέται αν έχει σχέση με το έμβλημα της ζακέτας του, το CRM δηλαδή. Εκείνος ξέρει πολλά γι’ αυτούς, όπως για παράδειγμα πως “δεν παίζουν” και πως πετάνε με ελικόπτερα εκεί γύρω.

Ο θείος του λέει πως έψαξαν τον προηγούμενο οδηγό του φορτηγό που ανήκει στο CRM και βρήκαν πληροφορίες για έναν σταθμό ανεφοδιασμού εκεί κοντά. Οι δυο τους συμφωνούν πως αν υπάρξει κάποιο απρόοπτο με το CRM, ο Felix θα ξεμπερδέψει, και πως επίσης θα μαζέψουν την Huck από όπου βρίσκεται και θα τους πάνε στον προορισμό που επιθυμούν.

Το βράδυ, θείος και ανιψιός παίζουν ένα θέατρο σκιών για την ομάδα, το οποίο παρουσιάζει τον κόσμο όπως ήταν πριν, όπως έγινε με τους walkers, και όπως εύχονται όλοι να γίνει, δηλαδή να αναγεννηθεί και να είναι όπως πριν! Μια πολύ δυνατή και συγκινητική σκηνή…

Η μελέτη της ανοσολογίας και το τηλεφώνημα

Βρισκόμαστε πάλι στο χώρο πειραμάτων του CRM, μαζί με την υπεύθυνη εκεί γιατρό. Εκείνη βγάζει από το συρτάρι τη μελέτη σχετικά με την ανοσία από τον πατέρα των κοριτσιών και μέσα στο βιβλίο αυτό βρίσκεται η εικόνα της Hope και της Iris.

Η γιατρός δέχεται ένα τηλεφώνημα από την Elizabeth και λέει πως ο πατέρας των κοριτσιών δεν θα αποτελέσει πρόβλημα ενώ όταν φτάσουν κάποιοι (ενδεχομένως η ομάδα των παιδιών) θα διευθετηθεί το ζήτημα!

Η γιατρός δείχνει ταραγμένη, την ώρα που το πλάνο κάνει zoom out προς τον χώρο των πειραμάτων, όπου ακούγονται τα ουρλιαχτά των walkers!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.


guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα