Unorthodox – Review (χωρίς spoilers)

από Catherine
0 σχολιο 829 προβολές

Eύστοχο, καλογραμμένο και απίστευτα συγκινητικό, το Unorthodox είναι ένα παράδειγμα για το πώς να πείτε καλά μια απλή ιστορία, ενώ κάθε στοιχείο στη παραγωγή του είναι άψογο. Βασισμένο στο ομώνυμο best seller βιβλίο, το Unorthodox συνδυάζει μερικές συναρπαστικές ερμηνείες με μια εντυπωσιακή γυναικεία ιστορία γύρω από τις αξίες και την αυτοπεποίθηση. Με τέσσερα μέρη διάρκειας 50 λεπτών, αυτή η συνεκτική ιστορία δεν ξεχειλώνει και παρουσιάζει διαφορετικά θέματα σε κάθε επεισόδιο, δημιουργώντας μια συνεκτική, μίνι σειρά που αξίζει να παρακολουθήσετε.

Κινούμενη σε τρία διαφορετικά χρονοδιαγράμματα, το Unorthodox περιστρέφεται κυρίως γύρω από μια νεαρή Εβραία,την Esther Shapiro (ή Esty για τους φίλους και την οικογένειά της) που αποδρά από έναν καταπιεστικό προσυμφωνημένο γάμο και την κοινότητά της στο Μανχάταν για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στο Βερολίνο, βρίσκοντας την αποξενωμένη μητέρα της. Στην πορεία η Esty δημιουργεί νέους φίλους, μαθαίνει για την αγάπη και το πάθος ενώ αγκαλιάζει ξανά τη μουσική, και απελευθερώνεται από μια κατά τα άλλα ασφυκτική ζωή. Όλα αυτά καταλήγουν σε ένα κλιμακωτό φινάλε, που ολοκληρώνει όμορφα την ιστορία και δίνει ένα καλό τέλος στους χαρακτήρες, με μια ευχάριστη τελική σκηνή, που περιλαμβάνει όλα όσα μάθαμε μέχρι αυτό το σημείο.

Πολλές σειρές σήμερα προσθέτουν σκηνές flashbacks για να παραθέσουν παρελθοντικά συμβάντα , αλλά καμία δεν το επιτυγχάνει τόσο αποτελεσματικά όσο το Unorthodox . Τα τρία διαφορετικά χρονοδιαγράμματα – η Esty ως ένα νεαρό κορίτσι που μαθαίνει τους τρόπους της κοινότητας, η Esty ξεκινά τη νέα της ζωή ως σύζυγος του Yanky και το παρόν χρονικό πλαίσιο – όλα συμπληρώνουν το ένα το άλλο τέλεια με ένα διαφορετικό θέμα σε κάθε επεισόδιο.

Αυτό το βάθος διαπερνά τις διαφορετικές ιδέες και τους σχολιασμούς,που εντοπίζονται στη σειρά. Για παράδειγμα μια νέα αρχή εκδηλώνεται με βαπτίσεις και μέσω της χρήσης νερού. Επίσης μεγάλα ερωτήματα εγείρονται γύρω από τη θρησκεία και τους πειρασμούς. Υπάρχει επίσης άφθονο υλικό εδώ γύρω από το σεξισμό και την κοινωνική τάξη, αλλά κανένα από αυτά δεν υπερισχύει ποτέ στην αφήγηση. Αντίθετα, αυτή είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου τα κοινωνικά ζητήματα, που αντιμετωπίζουμε όλοι, εντάσσονται αρμονικά με την ιστορία, αντί να περιθωριοποιήσουν την κύρια πλοκή.

Οι χαρακτήρες και η υποκριτική είναι τελικά εκεί όπου η σειρά διαπρέπει πραγματικά. Η Shira Haas έχει μια εξαιρετική ερμηνεία ως Esty και το πρωταγωνιστικό καστ κάνει εξαιρετική δουλειά επίσης. Υπάρχουν μερικά πραγματικά σκληροί διάλογοι και στα τρία χρονοδιαγράμματα. Παρόλο που μερικές από τις σκηνές του παρελθόντος δεν είναι αρκετά συναισθηματικές , η αρκετή εντυπωσιακή δουλειά που υπάρχει εδώ αγγίζει το πυρήνα αυτής της ιστορίας.

Το Unorthodox είναι μια από τις καλύτερες μίνι σειρές της χρονιάς. Δεν έχει ιδιαίτερα περίπλοκη ιστορία και δεν είναι γεμάτη με ανατροπές, μεγάλα σοκ ή πολλή δράση. Αυτό που κάνει, ωστόσο, είναι να πει μια απλή ιστορία αποτελεσματικά, ενώ θίγει αρκετά θέματα, σχετικά με την ηθική και τις πεποιθήσεις του ατόμου και των κοινοτήτων, κάτι αρκετά ενδιαφέρον για τα δεδομένα της τηλεόρασης. Δεδομένου δε, ότι η σειρά έχει και τα yiddish ως βασική της γλώσσα. Δεν είναι τέλεια σειρά και η ένταση θα μπορούσε να ήταν λίγο εντονότερη στη μέση της πλοκής, αλλά αυτά είναι δευτερεύοντα σημεία σε μια πραγματικά αξιόλογη τηλεοπτική σειρά.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ