Utopia Falls: Μια μουσικοχορευτική επανάσταση ( Review – Season 1 )

από Marilita
0 σχολιο 720 προβολές

Στο μακρινό μέλλον, χρόνια μετά τον μεγάλο πόλεμο ο οποίος κατέστρεψε την ανθρωπότητα και άφησε την Γη κατεστραμμένη από ραδιενέργεια οι απόγονοι των ανθρώπων που επέζησαν από τον πόλεμο ζουν σε μια ουτοπική πόλη, την New Babyl, προστατευμένοι κάτω από έναν τεχνητό θόλο. Οι πολίτες της χωρίζονται σε τέσσερις τομείς, οι οποίοι είναι οι εξής: Progress, Industry, Nature, και Reform.

Κάθε χρόνο, για να τιμήσουν την πρώτη γυναίκα που βγήκε από τα υπόγεια κρησφύγετα, την Gaia, και δημιούργησε την New Babyl η κυβέρνηση οι οποίοι αποκαλούνται Tribunal διοργανώνουν έναν διαγωνισμό τεχνών ( μουσική και χορό ) τον Exemplar, στον οποίο μπορούν να πάρουν μέρος όσοι είναι 16 χρόνων. Όταν η επιλογή των διαγωνιζομένων για την φετινή χρονιά πραγματοποιείται όλοι νομίζουν ότι όλα θα είναι όπως πάντα. Οι διαγωνιζόμενοι όμως έχουν άλλες απόψεις.

spoilers

Όταν κάποιοι από τους Exemplars, όπως ονομάζονται οι διαγωνιζόμενοι, καλούνται σε ένα παράνομο πάρτι έξω από τα σύνορα της πόλης η Aliyah και ο Bohdi ανακαλύπτουν ένα μυστικό κρησφύγετο το οποίο μπορεί να ανοίξει μόνο η Aliyah. Στο Archive θα βρουν αρχαίες απαγορευμένες μορφές τέχνης με την Hip-Hop και το χορό Capoeira να είναι μόνο μερικά από αυτά. Οι δυο τους αποφασίζουν να κρατήσουν την ύπαρξη του Archive κρυφή, για την ώρα τουλάχιστον, αλλά όταν αρχίζουν οι επιδόσεις τους στο διαγωνισμό να επηρεάζονται από τις απαγορευμένες μορφές τέχνης που ανακάλυψαν αρχίζουν να αποκαλύπτουν την ύπαρξή του Archive σε κάποιους από τους φίλους τους επίσης Exemplars.

Η Brooklyn, η Sage, ο Apollo και ο κολλητός του Bohdi ο Mags είναι ενθουσιασμένοι με την ύπαρξη του Archive αυτό όμως δεν ισχύει και για τον Tempo, τον κολλητό της Aliyah ο οποίος πιστεύει ότι πρέπει να μείνουν πιστοί στις επιτρεπόμενες τέχνες. Οι υπόλοιποι αρχίζουν να επηρεάζουν τους κατοίκους της New Babyl και η Phydra η οποία είναι υπεύθυνη ασφαλείας ( κάτι σαν την δική μας αστυνομία ) δεν είναι καθόλου χαρούμενη με αυτό. Πιστεύει ότι κάποιος υποκινεί τους διαγωνιζόμενους και προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να ανακαλύψει την αλήθεια. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώντας ανήθικα μέσα.

Όσο οι μέρες του διαγωνισμού προχωρούν τόσο αυξάνονται και οι νέες πληροφορίες που τα παιδιά ανακαλύπτουν στο Archive. Η πιθανότητα να υπάρχουν και άλλες πόλεις έξω από τον θόλο και να μην είναι μόνοι τους ωθεί τους Aliyah, Bohdi, Brooklyn και Apollo να προσπαθήσουν να ανακύψουν την αλήθεια. Ο Apollo όμως τραυματίζεται από την επαφή του με τον θόλο με αποτέλεσμα να μείνει κωφός. Κάτι που τον χτυπάει σαν μαχαιριά αφού η μουσική είναι η ζωή του και πιστεύει ότι πλέον δεν θα μπορέσει να ξαναπαίξει κάποιο μουσικό όργανο. Γρήγορα, με την βοήθεια του Tempo όμως ξεπερνάει αυτό το μικρό εμπόδιο και βρίσκει τρόπο να παίξει μουσική ξανά.

Το ρομάντζο δεν λείπει από τη σειρά αφού ο Tempo ζηλεύει την στενή σχέση της Aliyah με τον Bohdi ενώ η σχέση της Brooklyn με την Sage θα περάσει 40 κύματα μέχρι τα κορίτσια να διαπιστώσουν ότι μαζί μπορούν να ξεπεράσουν τα πάντα. Η Phydra συνεχίζει να κυνηγάει τα παιδιά και όποιον πιστεύει ότι είναι ύποπτος για πράξεις που δεν ακολουθούν τα πιστεύω της Gaia και της New Babyl αλλά τα παιδιά έχουν συμμάχους παντού.

Όταν ανακαλύπτουν ότι όντως υπάρχουν άλλες δύο πόλεις έξω από τον θόλο, η New Lazarus και η New Carthage, η Aliyah θεωρεί ότι οι πολίτες της New Babyl πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Ειδικά ότι ουσιαστικά υπηρετούν την New Carthage χωρίς καν να το ξέρουν. Πείθει τους φίλους της να πουν την αλήθεια κατά την διάρκεια του τελικού του διαγωνισμού ενώ έρχεται απροσδόκητη βοήθεια από κάποιους πολίτες της New Lazarus, με αρχηγό την – όχι και τόσο νεκρή – μητέρα της Aliyah.

Η επανάσταση ξεκινά, αν και η Phydra καταφέρνει να συλλάβει τα περισσότερα μέλη της New Rising μεταξύ αυτών και την ίδια την Aliyah. Εκεί τελειώνει και η πρώτη σεζόν. Με την Aliyah φυλακισμένη, αν και οι σύμμαχοί της είναι παντού. Τον Apollo κρυμμένο να μεταδίδει τραγούδια στην συχνότητα των New Rising, την Brookyn με την Sage επίσης κρυμμένες κάπου στην New Babyl, τον Tempo, μέλος του συμβουλίου και τον Bohdi με τον Mags έτοιμους να περάσουν τον θόλο.

Η σειρά δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα πάρει 2η σεζόν αλλά φαίνεται να έχει διχάσει τους θεατές. Στους μισούς δεν άρεσε καθόλου ενώ στους άλλους μισούς ( μεταξύ και εγώ ) άρεσε τρελά. Η αλήθεια είναι ότι την πλοκή την έχουμε ξαναδεί, αλλά το φρέσκο καστ και το ότι η σειρά έχει υπέροχο soundtrack και καταπληκτικές χορευτικές κινήσεις σε κάνει να του δώσεις μια ευκαιρία. Τα δύο πρώτα επεισόδια είναι λίγο χλιαρά, αλλά τα υπόλοιπα 8 σε κρατάνε σε αγωνία.

Fan fact: Η φωνή του The Archive δεν είναι άλλος από τον Snoop Dogg!

Εδώ, αφού το ποστ φτάνει στο τέλος του να σας πω ( χωρίς να θέλω να σας επηρεάσω ) ότι θα μπορούσα ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ να πεθάνω για τον Apollo. Είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας από το πρώτο επεισόδιο και δεν με απογοήτευσε ούτε λεπτό!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ