Van Helsing: Review Season 1-4

από Frini
222 προβολές

Σαν fan σειρών αποκάλυψης προσπαθώ και θέλω να βλέπω τέτοιες προσπάθειες . Λίγες σειρές ως τώρα μου έχουν κρατήσει το ενδιαφέρον γιατί οι περισσότερες είναι εντελώς πρόχειρες και κακό φτιαγμένες . Φυσικά και ειμαι μια από τις απόλυτες fan της σειράς walking dead και η αλήθεια είναι ότι με γνώμωνα αυτή την σειρά δύσκολα με συγκινεί κάτι λιγότερο . Έχοντας λοιπόν ξεμείνει από σειρές να δω που θα με ενδιαφέραν είπα να τολμήσω να ξεκινήσω το Van Helsing . Η φήμη που το ακολουθεί ήταν άθλια , αποτρεπτική αλλά γενικά έχω την φήμη της αντισυμβατικής και είπα θα το κάνω . Δεν καταλαβαίνω γιατί λοιπόν τόσο κακή φήμη για μια σειρά με τέτοιο cast αρχικά που αλήθεια σας λεω δίνει ρέστα στο 80% των ηθοποιών . Από πρωταγωνιστές ως και κομπάρσους υπάρχει μια καταπληκτική ερμηνεία και καλογραμμένο σενάριο .Ναι κάποια επεισόδια κάνουν κοιλιά ή ίσως δεν ενδιαφέρουν τόσο αλλά αυτό συμβαίνει σε όλες τις σειρές άλλωστε . Υπάρχουν επεισόδια δράσης και επεισόδια που σου χτίζουν ιστορίες .

spoilers

Η σειρά αφορά λοιπόν μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι είναι άγνωστοι μεταξύ τους και βρίσκονται κατά λάθος μαζί την μέρα που η αποκάλυψη ξεκινά . Μια έκρηξη ηφαιστείου και το νέφος που δημιουργεί κρύβουν τον ήλιο , δίνοντας την ευκαιρία στους vampire να ξεπροβάλουν από τις σκιές και να επιτεθούν στους ανθρώπους .  Η Βανέσα που είναι η πρωταγωνίστρια ( ούτε συμπαθής αλλά ούτε αντιπαθής ) εκείνη την μέρα μεταφέρεται νεκρή (από επίθεση που έγινε στο σπίτι της) σε κεντρικό νοσοκομείο . Δεν είναι ακριβώς νεκρή δεν είναι ακριβώς ζωντανή και αυτό κάνει τον στρατό να στείλει ομάδα να την παραλάβει . 

Η ομάδα που καταφθάνει εκεί διεκδικεί να την πάρει από την γιατρό που την ανακάλυψε και εκείνη αρνείτε πεισματικά . Καταλήγουν λοιπόν να ξεμένουν εκεί την ώρα της επίθεσης . Η Βανέσα σε κόμμα πρακτικά και η γιατρός της κάνει εξετάσεις να μάθει ότι μπορεί . Ο πεζοναύτης που στάλθηκε να την παραλάβει αναλαμβάνει την διασφάλιση της επιβίωσης της αλλά και της γιατρού . 

3 χρόνια αργότερα και πλέον ελάχιστοι άνθρωποι έχουν μείνει ζωντανοί . Η Βανέσα παραμένει σε κόμμα και οι άνθρωποι που την φροντίζουν παραμένουν δίπλα της . Οι βρικόλακες ξέρουν για την ύπαρξη της και έχουν ακούσει ανά τα χρόνια ιστορίες που την ακολουθούν . Την θέλουν στα χέρια τους γιατί το αίμα της θεραπεύει τον βαμπιρισμό (θα μπορούσε να σημαίνει το τέλος τους ). Άνθρωποι έρχονται στο νοσοκομείο αλλά και φεύγουν . Τα βαμπίρ ετοιμάζουν μια επίθεση με στόχο την Βανέσα που είναι ακόμα σε κόμμα . Όταν ένα από αυτά την δαγκώνει εκείνη ξυπνά . 

Και η ιστορία ξεκινά με το πρώτο βαμπίρ που θεραπεύει κατά λάθος και θα γίνει ο πιο φανατικός της υποστηρικτής ο Φλες η αλλιώς Φιλ. Μπερδεμένοι όλοι ακόμα και η ίδια δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι η Βανέσα και τις δυνατότητες της . Η γιατρός είναι βρικόλακας από μια προγενέστερη επίθεση και ο πεζοναύτης ονόματι Άξελ  κρατάει την γιατρό φυλακισμένη ταΐζοντας την το αίμα του για μήνες . Μπαίνουν νέοι χαρακτήρες μέσα στο νοσοκομείο και ενας από αυτούς είναι ο Σάμ με τον Μοχάμεντ  . Ο Σάμ πραγματικά είναι μια ήρεμη δύναμη που όλοι θα αγαπήσουν στην αρχή . Είναι το μεγαλύτερο plot twist χαρακτήρα που έχω δει σε σειρά ή ταινία . Με στοιχειώνει τα βραδιά η φωνή του και η φράση που θα λέει ξανά ξανά “My Mohammed ”. 

Μέσα στο νοσοκομείο επικρατεί ενας πανικός φόνοι , διαμάχες και ενας αρχηγός ο Άξελ που προσπαθεί να επιβάλει την τάξη . Θα φύγουν γρήγορα από εκεί γιατί μια ακόμα επίθεση των βρικολάκων θα πάει στραβά , πολύ στραβά . Συνεχώς θα ψάχνουν για καταφύγιο και θα χάνουν άτομα . Υπάρχουν φορές που θα χωρίσουν όλοι και θα ξαναβρεθούν ,μέσα σε αυτά που αξίζει να αναφερθούμε είναι πως ο Άξελ θα προδωθεί από την γιατρό και θα γίνει βρικόλακας με τρομερή αυτοσυγκράτηση όμως . 

Ο Σάμ μένει με την Βανέσα η γιατρός αποκόβεται από το γκρουπ όταν μάθουν πως άφησε τον Άξελ να πεθάνει και ύστερα να αλλάξει και η ομάδα μένει με Σάμ και Μοχάμεντ να ακολουθούν Βανέσα όπως και η Σούζαν ( φίλη της από πριν ). Θα ανακαλύψουν αργά βέβαια πως ο Σάμ δεν είναι αυτό το γλυκό ανθρωπάκι που πίστευαν αλλά ενας ψυχοπαθής δολοφόνος με εμμονή τον Μοχάμεντ . Η Βανέσα αποφασίζει να τον αφήσει να πεθάνει στο δάσος εκείνος όμως γίνεται βαμπίρ για κακή τους τύχη και τους κυνηγά . 

Ο Φλες / Φιλ μένει με την γιατρό στον ίδιο καταυλισμό χωρίς όμως να το γνωρίζουν .  Και οι δυο θα κάνουν εκεί γνωριμίες που αργότερα θα εξελιχθούν σε σχέση . Ο Άξελ φτάνει εκεί κοντά ως βαμπίρ και συναντά την γιατρό που θα τον ακολουθήσει και θα τον βοηθήσει προκειμένου να του ξεπληρώσει το κακό που του προκάλεσε . Όλοι ψάχνουν την Βανέσα και η Βανέσα την κόρη της με τον Μοχάμεντ ή έτσι τουλάχιστον πιστεύει γιατί σύντομα θα προδοθεί από εκείνον και θα παραδοθεί στα βαμπίρ .

Όλοι θα βρίσκονται και θα χωρίζουν ξανά η Βανέσα όμως έχει την μεγαλύτερη ιστορία . Μέσα σε όλη αυτή την καταδίωξη μαθαίνει πως είναι μια Van Helsing δηλαδή μια φατρία με ιστορία κυνηγών βαμπίρ , έχει μια αδερφή η οποία επίσης είναι Van Helsing (καταπληκτική ηθοποιός τρομερός χαρακτήρας ) . Η μάνα τους δεν έχει πεθάνει , όμως χάνει την κόρη της από τον Ντιμιτρι που μέχρι την δεύτερη σεζόν είναι ο απόλυτος κακός . Ο Τζούλιαν πρωτοπαλίκαρο του Ντιμιτρι θα γίνει επίσης θνητός από την Βανέσα και θερμός υποστηρικτής της . Το αίμα τους (Βανέσα και Σκάρλετ ) δεν θεραπεύει απλά αποτρέπει και την αλλαγή ξανά ανθρώπου σε βαμπίρ .

Όσους θεραπεύσει εκείνη,  η Βανέσα θα βλέπουν όνειρα ή μάλλον οράματα καλύτερα που καλούν εκείνη   Να ελευθερώσει ένα πρεσβύτερο βρικόλακα . Βρίσκουν την μάνα τους Βανέσα και Σάρλοτ και τους αποκαλύπτει πολλά πράγματα και τους ενώνει κομμάτια από το παζλ της ζωής τους . Ο πρεσβύτερος ελευθερώνεται εν τέλη και γίνεται βάση συμφωνίας ο προσωπικός τους προστάτης για τον σκοτώσει η Βανέσα λίγο αργότερα . Η Βανέσα έχει αλλάξει στην 3 σεζόν πολύ μετά από ένα δάγκωμα που πρεσβύτερου . 

Στην 3 σεζόν όλα θα είναι ξεκάθαρα η Βανέσα έχει κυριευτεί σχεδόν από το σκοτάδι που την καλεί συνέχεια , ο 4 πρεσβύτερος που ψάχνει για να καλέσει τον σκοτεινό άρχοντα δεν υπάρχει θα δημιουργηθεί . Ο Σάμ θα γίνει εκείνος και με τον προφήτη θα ολοκληρώσει την διαδικασία . Η Σκάρλτ  θα θυσιαστεί για να βοηθήσει την Βανέσα . Τζούλιους , γιατρός και Φιλ θα βρεθούν σε κίνδυνο ξανά αν και οι από τους 3 είναι πλέον αθάνατοι .  Με το αίμα της Βανέσσα έχουν ανοσία στον ιό των βρικολάκων όμως με ένα δάγκωμα των μεροπερπατητών δημιούργησαν ένα πείραμα που όλα τα εργαστήρια θα ζήλευαν , immortality.

Μέχρι το τέλος της 3 σεζόν όλα έχουν ξεκαθαρίσει σχεδόν και η Βανέσα χαράζει δίκη της πορεία ενώ όλοι οι άλλοι έχουν σκορπιστεί παντού . Ο Άξελ θα βρει την αδερφή του και θα πεθάνει στα χέρια του , ο Φιλ θα βρει την γυναίκα του και ο Τζούλιους θα ανακαλύψει κατά λάθος νέα Van Helsing . Δεν θα είναι ο μόνος όμως …. κάποιου είδους  αφύπνιση συμβαίνει στους Van Helsing μπροστά στον κίνδυνο της αφύπνισης του σκοτεινού . 

Δυο νέα κορίτσια κόρες όπως θα αποδειχτεί της Βανέσα θα ενεργοποιηθούν σαν νέα γραμμή αίματος Van Helsing , το σχέδιο τους όχι ξεκάθαρο . Θα προσπαθήσουν να σκοτώσουν το μεγάλο κακό , το μεγάλο σκοτάδι που έρχεται να κάλυψη την γη μαζί με την μητέρα τους , εκείνη θα θυσιαστεί για τις κόρες της και θα μείνουν μόνες με λίγα στοιχεία στα χέρια τους .

Μέχρι το τέλος της 4 σεζόν νομίζουν πως έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα και ξέρουν τον σκοπό τους . Όμως για κακή τους τύχη δεν έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν . Ούτε ο πατέρας τους , ο άνθρωπος που τις έφτιαξε μπόρεσε να τους εξηγήσει εντελώς , πέθανε από τον προφήτη πριν προλάβει να τους πει . Το κακό εξαπλώνεται και αφοπλίζει τα δυο κορίτσια . Η μοίρα των ανθρώπων θα φανεί στην 5 σεζόν . 


Η σειρά όπως είπα έχει πολύ κακή φήμη που την ακολουθεί , αλήθεια δεν κατάλαβα τον λόγω . Θα σας πω λοιπόν τι να περιμένετε από αυτή την σειρά και να είναι εντελώς ξεκάθαρα τα πράγματα πριν την ξεκινήσετε . 

Σειρά φαντασίας: ✅Μοιάζει με την ταινία :❌Σπλατερία: ✅σε σημείο που εμένα πάντως δεν με ενόχλησε Καλό σενάριο :✅Ενδιαφέροντες χαρακτήρες :✅✅( διπλό check ) Κάνει κοιλιά :✅σε κάποια σημεία πάντα όλες κάνουν .Καλή υποκριτική :✅✅

Είναι μια σειρά που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες μεγάλες σειρές,  διάσημες σειρές , αν δείτε και μόνοι σας παρόλο που δεν είναι μια ακριβή παραγωγή τα τοπία αλλάζουν συχνά για να μην βαριέται το μάτι , τα εφέ είναι αρκετά καλά , τουλάχιστον σε μεγάλες μάχες ,ίσως κάποιες φορές υπάρχουν αστοχίες σε μικρά πράγματα αλλά οκ δεν με ενόχλησε . Η πλοκή της και το σενάριο της ήταν απρόβλεπτα συχνά . Αξίζει να την δείτε για όλα όσα προσφέρει αν είστε fan σειρών αποκάλυψης .

0 σχολιο
0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα