Vis a Vis: El Oasis – Γενικό Review (Χωρίς Spoilers)

από Chris
0 σχολιο 5.755 προβολές

Όταν το Vis a Vis ή Locked up ολοκληρώθηκε έδωσε μια ευκαιρία για συνέχιση της ιστορίας . Μια ευκαιρία που οι δημιουργοί της σειράς άδραξαν με το Vis a Vis: El Oasis όπου με την Zulema και την Macarena αλλά και τον πάταγο που δημιούργησε η σειρά όταν μπηκε στο Netflix η επιτυχία ήταν σίγουρη . Χρειαζόμασταν όμως αυτό το Spin-off ; Οι γνώμες διίστανται και ξεκαθαρη απάντηση δεν θα δοθεί ποτε καθώς αυτό αφορά τα γούστα του καθενός. Από την μια το Vis a Vis είχε ένα πολύ ωραίο τέλος αλλά από την άλλη το El oasis ήταν μια ευκαιρία να ειπωθούν νέες, διαφορετικές ιστορίες που η μητρική σειρά δεν μπόρεσε να προβάλει. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν ήταν μια επανάληψη ή ένα άρμεγμα του τίτλου.

Το Vis a Vis: El oasis μας παρουσιάζει την ζωή της Zulema και της Macarena μετά την φυλακή. Οι δυο τους καθώς δύσκολα μπορούν να προσαρμοστούν στην κοινωνία αποφασίζουν να ζήσουν μαζί κάνοντας ληστείες για να βγάλουν τα προς το ζην . Ωστόσο μετά από χρόνια η Macarena αποφασίζει πως θέλει να αφήσει πίσω αυτήν την ζωή . Η Zulema δεν το παίρνει και πολύ καλά και αποφασίζει να οργανώσουν μια αποχαιρετιστήρια ληστεία που θα θυμούνται σε όλη τους την ζωή . Το σχέδιο της είναι να ληστέψουν τον μεγάλο ναρκεμπορο Ramala κάτι που φυσικά τους βάζει σε περιπέτειες και ξεκινάει ένα ταξίδι παράνοιας και ανατροπών. Απρόσμενοι θάνατοι και μεγάλες ανατροπές κρατανε το ενδιαφέρον του θεατή που σε κάθε επεισόδιο μαθαίνει και κάτι καινούργιο . Η σειρά χρησιμοποιεί υπέροχα τους χαρακτήρες και οι ηθοποιοί συνεχίζουν το καλό επίπεδο ερμηνειών που μας είχε συνηθίσει η μητρική σειρά. Το El oasis φαίνεται να σέβεται τις ρίζες του με μικρά αλλά τεράστιας σημασίας Cameo από αγαπημένους χαρακτήρες. Το δίδυμο Zulema και Macarena καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον με την σειρά να δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αυτές τις δυο εξερευνώντας και πτυχές τους που δεν είχαμε ξανά δει.

Στο κεντρικό Team υπάρχει και η Goya όπου πραγματικά προσφέρει στην σειρά αλλά και νέοι χαρακτήρες στους οποίους η σειρά δεν εμβαθύνει τόσο αλλά καταφέρνει να τους κάνει αρεστούς. Σκηνοθετικά η σειρά παίζει με περισσότερα εξωτερικά πλάνα καθώς πλέον η ιστορία μας δεν εξελίσσεται μέσα σε μια φυλακή. Η μουσικές επιλογές συνεχίζουν να αποτελούν δυνατό χαρτί στην σειρά. Τέλος το σεναριο παίζει ομορφα σε διαφορα Timelines και μας δίνει πληροφορίες για το παρελθόν των χαρακτήρων.

Το Vis a Vis: El oasis μας δίνει μια διαφορετική προσέγγιση στην ιστορία της σειράς που πλέον εξελίσσεται εκτός φυλακής. Ο Ramala ως Villain παρουσιάζεται μοχθηρός αλλά μέσα σε 8 επεισόδια δεν καταφέρνει να γίνει τόσο μισητός όσο ο Sandoval . Ωστόσο παλιοί και νέοι χαρακτήρες συμβάλουν στο να ειπωθεί μια καλή ιστορία. Φυσικά οι ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό με την Najwa Nimri να μας θυμίζει γιατί αγαπήσαμε την Zulema και την Maggie Civantos γιατί μας είχε λείψει η Macarena.

Το τέλος δίνει μια ολοκλήρωση στην σειρά και από ότι φαίνεται αυτή θα είναι η τελευταία ιστορία που βλέπουμε με το ισπανικό Fox να προμοταρει το 8ο επεισόδιο ως Series Finale.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ