Wandavision 1×08 Recap: Ένα συναισθηματικό ταξίδι στον χρόνο!

από Zedikous
0 σχολιο 327 προβολές

Το προτελευταίο επεισόδιο του Wandavision μας επιφύλασσε ένα συναισθηματικό ταξίδι στον χρόνο για την Wanda, δίνοντας μας παράλληλα και πολλές απαντήσεις για τα γεγονότα προηγουμένων επεισοδίων. Το 8ο επεισόδιο της σειράς με τίτλο Previously On σίγουρα αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς και πάμε να δούμε γιατί.

Το επεισόδιο ξεκινά με την ιστορία της Agatha στο Σάλεμ το 1693. Η σύναξη των μαγισσών στην οποία ανήκει, με αρχηγό την μητέρα της, Evanora, καταδικάζουν την Agatha σε θάνατο καθώς ανακαλύπτουν ότι η Agatha εξασκεί μαύρη μαγεία, κάτι το οποίο είναι απαγορευμένο και ταυτόχρονα την καθιστά επικίνδυνη. Σε μία προσπάθεια να σκοτώσουν την Agatha, εκείνη απορροφά την ενέργειά τους με αποτέλεσμα να τους σκοτώσει.

Η Agatha και η Wanda ταξιδεύουν μέσα στον χρόνο προκειμένου να βρουν απαντήσεις για τις δυνάμεις της Wanda. Ξεκινώντας από τα παιδικά χρόνια της Wanda μαθαίνουμε ότι ήταν μεγάλη φαν των κωμικών σειρών, κάτι που εξηγεί και το έντονο κωμικό στοιχείο στο Westview τα προηγούμενα επεισόδια. Παράλληλα ανακαλύπτουμε πως η Wanda είχε δυνάμεις από μικρό παιδί, οι οποίες όμως ενισχύθηκαν ύστερα από την επαφή της με το την Πέτρα του Μυαλού (Mind Stone).

Στην συνέχεια οδηγούμαστε στα γεγονότα μετά το Endgame όπου η Wanda επισκέπτεται τα κεντρικά του S.W.O.R.D θέλοντας να ανακτήσει το πτώμα του Vision ώστε να το θάψει κάτι που ο Hayward δεν εγκρίνει. Έτσι η Wanda αφού βλέπει πως δεν έχει απομείνει ίχνος ζωής μέσα στον Vision, αποφασίζει να πάει στο Westview, όπου ο Vision είχε αγοράσει μία έκταση πριν τον θάνατο του για την Wanda προκειμένου να χτίσουν ένα σπίτι και να ζήσουν μαζί. Σε μία στιγμή θρήνου, η Wanda δημιούργησε ένα σπίτι και μία νέα εκδοχή του Vision, επεκτείνοντας παράλληλα τα σύνορα του μαγνητικού πεδίου σε ολόκληρη την πόλη του Westview.

Τέλος βλέπουμε την Agatha να κρατά τα παιδιά της Wanda αποκαλύπτοντας παράλληλα στην Wanda ότι η μαγεία της δεν είναι συνηθισμένη, αλλά είναι μαγεία του χάους (chaos magic) και αυτό καθιστά την Wanda ως Scarlet Witch. Σε μία σκηνή μετά το επεισόδιο βλέπουμε τον Hayward να έχει ενώσει τον αρχικό Vision, ο οποίος είναι άσπρος, και στην συνέχεια τον ενεργοποιεί.

To 8ο επεισόδιο ήταν το πιο συναισθηματικό μέχρι στιγμής με την ιστορία της Wanda να αποτελεί το επίκεντρο. Παράλληλα μας δόθηκαν πολλές απαντήσεις για πολλά πράγματα που είδαμε σε προηγούμενα επεισόδια όπως για παράδειγμα τα sitcoms. Η θλίψη και ο πόνος της Wanda εξερευνήθηκαν εις βάθος, κάτι που έκανε να συνειδητοποιήσουμε πόσο περίπλοκος αλλά και δυνατός χαρακτήρας είναι η Wanda. Εξαιρετική ερμηνεία από την Olsen, η οποία πραγματικά με συγκίνησε. Τέλος μην ξεχνάτε να διαβάσετε τα Easter Eggs για αυτό το επεισόδιο, τα οποία μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.


guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα