Watchmen EP.06: Αναλύοντας τα Easter Eggs.

από Catherine
0 σχολιο 162 προβολές

Στo 6o επεισόδιο των Watchmen, “This Extraordinary Being”, αποκαλύφθηκε η προέλευση του Hooded Justice, αλλά και διάφορα άλλα….

Το παρόν άρθρο περιέχει spoilers για το 6ο επεισόδιο. 🙂

Οι Watchmen του HBO είναι απίστευτα πιστοί στο πνεύμα του κόμικ. Για μερικούς, αυτό μπορεί να άλλαξε στο 6ο επεισόδιο, όπου αποκαλύπτεται η πραγματική ιστορία προέλευσης του Hooded Justice. Aν και κάποιοι μπορεί να το δουν ως μια σοβαρή απόκλιση από το κόμικ, αυτό το επεισόδιο είναι ακόμα γεμάτο με αναφορές στο αρχικό έργο, κάνοντας το σύμπαν του όλο και πλουσιότερο. Εδώ είναι όλα όσα βρήκαμε.

Ο τίτλος Watchmen αντικαθίσταται από το τίτλο “Minutemen“. Αυτή είναι η πρώτη ένδειξη για το πώς αυτό το επεισόδιο πρόκειται να εξελιχθεί, καθώς και τα μοβ γράμματα αποτίουν φόρο τιμής στο κοστούμι του Hooded Justice. Τούτου λεχθέντος, αν η 2η season των Watchmen (disclaimer: δεν υπάρχει καμία αναφορά ότι πρόκειται να υπάρξει) είναι απλά μια ασπρόμαυρη σειρά για τους Minutemen, που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1940, θα συνεχίζαμε την παρακολούθηση. O τίτλος του επεισοδίου προέρχεται από μια πρόταση από την αυτοβιογραφία του Hollis Mason, Under the Hood, που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον Hooded Justice.

AMERICAN HERO STORY

– Το άνοιγμα του επεισοδίου, με την ανάκριση του Hooded Justice, αποδεικνύεται γρήγορα μια ανοησία του American Hero Story. Αν και η φράση “Captain Bigcockolis” ήταν αρκετά αστεία….

– Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τη θεωρία για τη ταυτότητα του Hooded Justice στην πλοκή της σειράς American Hero Story. Ο άνθρωπος που αποκαλύπτεται εδώ δεν είναι σίγουρα ο Rolf Muller. Εκτός και αν σκοπεύει απλώς να το αφήσει διφορούμενο, όπως το μυστήριο Muller / HJ στο κόμικ… Ένα μυστήριο που εξισορροπείται, λόγω της πλοκής αυτού του επεισοδίου.

– Ωστόσο, οι κακοποιοί που αναφέρονται από πράκτορες του FBI είναι σημαντικοί. Τόσο ο Captain Axis όσο και ο Moloch είναι κακοί των Watchmen, που είτε κατονομάζονται είτε εμφανίζονται στον αρχικό κόμικ. Ένας άλλος, όμως, είναι ο “King Mob”, ο οποίος ακούγεται σίγουρα σαν ένας κακοποιός από τη δεκαετία του 1940. Mάλλον όμως είναι μια αναφορά σε ένα άλλο μεγαλοπρεπές έργο κόμικ: το The Invisibles του Grant Morrison, όπου ο King Mob ήταν ο ιδανικός ψυχεδελικός μυστικός πράκτορας .

WILL REEVES & HOODED JUSTICE

– Ο άνθρωπος που καρφιτσώνει το παράσημο στον W. Reeves στην αποφοίτησή του από την αστυνομική ακαδημία είναι προφανώς ο υπολοχαγός Samuel J. Battle, ένας πραγματικός άνθρωπος που ήταν ο πρώτος μαύρος αστυνομικός της Νέας Υόρκης. Έτσι λοιπόν, η σειρά έχει αποδώσει φόρο τιμής σε δύο σημαντικούς μαύρους αστυνομικούς, τον Battle και τον Bass Reeves.

-Προς έκπληξη κανενός, ο Will θα εμπνευστεί τη στολή του Hooded Justice από την ταινία Trust in the Law και τον Bass Reeves, που είδαμε στο πρώτο επεισόδιο.

– Το μακιγιάζ του Will κάτω από τη κουκούλα είναι μια αναφορά για το πώς η Angela Abar ψεκάζει μια μάσκα στο πρόσωπό της, ως Night Sister.

– Ο Will τοποθετείται στον 113η αστυνομική περιφέρεια στο νοτιοανατολικό τμήμα του Queens της Νέας Υόρκης. Αυτό ταυτίζεται με τα κεφάλαια του Under the Hood, που τοποθετούν τις δύο πρώτες θεάσεις του Hooded Justice στο Queens. Οι λεπτομέρειες της πρώτης ληστείας είναι ίδιες με εκείνες του κόμικ. Μόνη εξαίρεση ότι οι μάρτυρες θεώρησαν ότι ο σωτήρας τους «προσγειώθηκε στο σοκάκι εξ ουρανού» αντί της εφόρμησής του, όπως είδαμε. Είναι μια μικρή λεπτομέρεια αυτή. Μπορεί να είναι ένα σχόλιο για το πώς οι αναφορές των μαρτύρων συχνά χάνουν τις βασικές λεπτομέρειες τους, ειδικά σε μια τόσο τραυματική στιγμή.

– Η πρώτη ένστολη εμφάνιση του Hooded Justice που είχε δημοσιότητα (και πάλι, όπως αναφέρθηκε στο Under the Hood) είναι το περιστατικό στο σούπερ μάρκετ, επίσης δραματοποιημένο σε ένα προηγούμενο επεισόδιο του American Hero Story. Αυτό είναι δραστικά διαφορετικό, με το HJ να πηδάει έξω από το παράθυρο παρά μέσα. Eπίσης η επίθεση του δε μοιάζει με την αποτυχημένη ληστεία στο σούπερ μάρκετ. Αυτό δείχνει πόσο καλά το Τάγμα του Κύκλωπα μπορεί να κουκουλώσει τα γεγονότα, γυρνώντας την ιστορία προς όφελός του. Σπόντα για τις ειδήσεις της εποχής μας ίσως?
Το μαρούλι πάντως ήταν μια ωραία ανάκληση στο 1ο επεισόδιο.

-Η ατάκα του Fred “what the fuck are you supposed to be?”, όταν βλέπει το Hooded Justice για πρώτη φορά, αντανακλά κάτι που ο Hollis Mason σημείωσε στο Under the Hood. Συγκεκριμένα, σχετικά με το πώς οι μασκοφόροι ήρωες νιώθουν περισσότερη κοινωνική αποδοχή, όταν έχουν κάποιον άλλο – larger-than-life- να αντιμετωπίσουν. “Βλέπεις, αν είσαι ο μοναδικός ένστολος,έτοιμος για μάχη, τείνεις να φαίνεσαι κάπως ηλίθιος. Αν προστεθούν και οι κακοί χαρακτήρες , δεν είναι τόσο άσχημο, αλλά χωρίς αυτούς είναι πάντα κάπως ντροπιαστικό.”

Τους Κύκλωπες να τους φοβάσαι

– Πίσω στο 5o επεισόδιο, όταν o Looking Glass παρακολούθησε μέλη του 7ου Kavalry, σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο,υπήρχε ένα γκράφιτι ενός μεγάλου κόκκινου ματιού. Αυτό φαίνεται να είναι το ίδιο σήμα με το Τάγμα του Κύκλωπα του KKK.

–  Παρεμπιπτόντως, κατά τη διάρκεια της σκηνής του American Hero Story,ανακαλύφθηκε η “ενοχοποιητική” απόδειξη της σχέσης του Hooded Justice και του Captain Metropolis, πίσω από ένα πίνακα με άσπρα άλογα. Μοιάζει ύποπτα με το πίνακα που βρέθηκε στο σπίτι του Judd Crawford, πίσω στο 2ο επεισόδιο.

CAPTAIN METROPOLIS

-Ο Nelson Gardner  ήταν ο ιδρυτής των Minutemen. Σύμφωνα με μικρά διάσπαρτα κομμάτια σε όλο το σύμπαν των Watchmen, πράγματι προσέγγισε διάφορους ήρωες, ακριβώς όπως είδαμε εδώ, προσπαθώντας να διατηρήσει την ταυτότητά του μυστική, δρώντας ως “εκπρόσωπος” του Captain Metropolis. Είχε, επίσης, πράγματι μια μακροχρόνια σεξουαλική σχέση με τον Hooded Justice.

– Η αδιάφορη απόρριψη του Gardner για τις ανησυχίες του Hooded Justice για μια συνωμοσία ακραίων λευκών ρατσιστών συνάδει με τις εκπληκτικά συντηρητικές απόψεις του χαρακτήρα. Ο Gardner προσπάθησε να δημιουργήσει μια νέα ομάδα υπερήρωων στα μέσα της δεκαετίας του ’60, που ονομάζεται “Crimebusters”, χρησιμοποιώντας τη δεύτερη γενιά υπερήρωων, όπως τη Silk Specter της Laurie Juspeczyk, το Nite Owl του Dan Dreiberg και τον Dr .Manhattan. Ήθελε να καταπολεμήσει τις προοδευτικές αναταραχές της δεκαετίας του 1960. Αυτό, όμως, δεν λειτούργησε…

– Η φράση “you wear your mask, I’ll wear mine” είναι ακόμη άλλη μια νύξη στην ιδέα ότι η ένδυση των κοστουμιών είναι εξίσου ένα σεξουαλικό πράγμα για αυτούς τους χαρακτήρες, όπως είναι οτιδήποτε άλλο. Όπως φαίνεται προηγουμένως με τη Laurie και τον Dale Petey στο επεισόδιο 3.

THE MINUTEMEN

-Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Captain Metropolis, όπου παρουσιάζει επίσημα τον Hooded Justice, είναι επίσης ορατοί oι Silhouette, Nite Owl, Dollar Bill. Οριακά μπορείτε να δείτε και τις φιγούρες των Comedian και Silk Specter.Αλλά σε κάθε περίπτωση, οι Minutemen φαίνεται να είναι όλοι παρόντες εδώ.

-Στην ίδια συνέντευξη Τύπου βλέπουμε και την αφίσα με τον Dollar Bill, που πρωτοείδαμε στο 1ο επεισόδιο.

-Ο Captain Metropolis κάνει αναφορά στο ηλιακό όπλο του Moloch, το οποίο επίσης αναφέρεται στο κόμικ(αν και δεν το βλέπουμε ποτέ).

SUPERMAN

– Οι Superman αναφορές που ενίσχυσαν το ενδιαφέρον στα επεισόδια, εμφανίζονται με διακριτικούς αλλά και ευθείς τρόπους. Το πιο προφανές είναι η άφιξη του Comics Action # 1 στο περίπτερο το 1938. Είναι η πρώτη εμφάνιση του Superman, κάτι που παραπέμπει στον Will Reeves. Στα συμπληρωματικά κεφάλαια των Watchmen από την αυτοβιογραφία του Hollis Mason, Under the Hood, αποκαλύπτεται ότι ο Mason πληροφορήθηκε αναλόγως για το Action Comics # 1. Έτσι, φυτεύτηκε ο σπόρος που τον οδήγησε να γίνει Nite Owl.

-Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν πολλές ανακριβείς λεπτομέρειες με το Comics Action # 1, όπως το βλέπουμε εδώ. Το εικονικό εξώφυλλο, με το Superman να σηκώνει και να συνθλίβει ένα αυτοκίνητο, είναι βέβαια σωστό. Το οπισθόφυλλο όμως έχει μια άλλη απεικόνιση του Superman εν πτήσει. Αυτή η εικόνα είναι ξεκάθαρη μεταγενέστερη της δεκαετία του 1940, καθώς ο Superman δεν πετούσε ακόμα το 1938. Επίσης η στολή του είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη και λεπτομερής απ’ ό, τι στο 1ο τεύχος. Η εικονογράφηση μοιάζει σαν να σχεδιάστηκε από τον Fred Ray, ο οποίος συνεργάστηκε με τους δημιουργούς του Superman, Jerry Siegel και Joe Shuster, κατά τη δεκαετία του 1940.

– Πιο απλά, όμως, το Comics Action # 1 είχε μια διαφήμιση ταχυδρομικών παραγγελιών ως οπισθόφυλλο και όχι μια άλλη εικόνα του Superman. Ήταν επίσης ένα μεγαλύτερο, χοντρότερο τεύχος από ό, τι βλέπουμε εδώ να κρατάει ο περιπτεράς. Κοιτάξτε, το Action Comics # 1 είναι το πιο σημαντικό κόμικ που δημοσιεύθηκε ποτέ, επομένως τέτοιες λεπτομέρειες μετράνε. Μπορούμε να πούμε ότι στην εκδοχή των Watchmen, ίσως αυτά τα πράγματα απλά δεν απομνημονεύονται με τις καλύτερες λεπτομέρειες τους- ειδικά υπό την επήρεια των χαπιών Nostalgia- και είναι η συμβολική αξία που έχει σημασία.

NITE OWL

– Ο Will Reeves αποφοίτησε από την αστυνομική ακαδημία το 1938, το ίδιο έτος με τον Hollis Mason, τον αρχικό Nite Owl. Όπως και ο Reeves, ο Mason γνώριζε για το κόμικ Superman. Μαζί με την άφιξη του Hooded Justice στο προσκήνιο, επηρέασαν την απόφασή του να γίνει μασκοφόρος τυχοδιώκτης. Είναι δυνατόν οι Reeves και Mason να αποφοίτησαν από την ίδια σχολή; Ή ακόμα και να γνωριζόντουσαν ανεξάρτητα από τη συνεργασία τους στους Minutemen;

– Πιο άμεσα, η άρνηση του Will στις προτάσεις των συνάδελφων του για μπυροποσία, παραπέμπει πάλι στον Mason, ο οποίος συχνά αρνούνταν τις προτάσεις των συναδέλφων του για έξοδο. Γιατί; Επειδή ήταν πολύ απασχολημένος για να γίνει υπερήρωας, οπότε δεν υπήρχε χρόνος για κοινωνικοποίηση. Ίσως απέρριπτε τις προτάσεις των αντίστοιχων ρατσιστών συναδέλφων που βλέπουμε σε αυτό το επεισόδιο.

Διάφορες Μικρές Λεπτομέρειες

 -Ο Fred θέλει να πάει σπίτι, ώστε να ακούσει το Amos ‘n’ Andy. Το Amos ‘n’ Andy ήταν μια ραδιοφωνική εκπομπή (αργότερα μια τηλεοπτική σειρά) για δύο μαύρους χαρακτήρες. Γράφτηκαν και ερμηνεύτηκαν από λευκούς ηθοποιούς στο στερεοτυπικό στυλ της εποχής.

– Κοντά στο φινάλε του επεισοδίου, όταν βλέπουμε τα επακόλουθα της εξέγερσης στο θέατρο, είναι ορατή στη μαρκίζα η ταινία The Secret Life of Walter Mitty . Η ταινία αυτή είναι από το 1947, πράγμα που σημαίνει ότι τα γεγονότα αυτού του επεισοδίου καλύπτουν διάστημα περίπου 9 ετών. Η ταινία αφορά έναν κατά τα άλλα συνηθισμένο άνθρωπο που έχει διάφορες «μυστικές ταυτότητες» στην πλούσια φανταστική του ζωή. Είδος κατάλληλο σε μια σειρά για υπερήρωες.

-Τα τραγούδια του επεισοδίου περιλαμβάνουν τις ερμηνείες των Ink Spots “I Don’t Want to Set the World on Fire” και “We Three (My Echo, My Shadow, and Me)”. H εκδοχή του τραγουδιού “Smoke Gets in Your Eyes” είναι από την Eartha Kitt.

Aν ξεχάσαμε κάποιο easter egg, προσθέστε στα σχόλια 🙂

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα