Watchmen EP.07: Αναλύοντας τα Easter Eggs.

από Catherine
0 σχολιο 82 προβολές

Περισσότερα μυστικά αποκαλύπτονται στο 7ο επεισόδιο των Watchmen και είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να τα καταλάβετε όλα!

Το παρόν άρθρο περιέχει spoilers για το 7ο επεισόδιο. 🙂

spoilers

Στo 7o επεισόδιο των Watchmen ”An Almost Religious Awe” αρχίζουν να απαντώνται ορισμένα μεγάλα ερωτήματα. Μάλιστα, στην περίπτωση της τελευταίας σκηνής, μπορεί να απαντήθηκε ακόμη και ένα ερώτημα, που ίσως να μην συνειδητοποιήσατε ότι είχε τεθεί αρχικά ;). Αλλά από την πρώτη σκηνή μέχρι την τελευταία στιγμή, υπάρχει ένας όγκος πληροφοριών,συσσωρευμένων σ’ αυτό το επεισόδιο- από το μυστήριο του γιατί η Angela Abar υιοθέτησε την μασκοφόρο ταυτότητα της Sister Night έως την πραγματική θέση του Dr. Manhattan.

AN ALMOST RELIGIOUS AWE

– Ο τίτλος του επεισοδίου παίρνει το όνομά του από μια φράση του κόμικ. Μέσω της προσωπικής του αφήγησης αποκαλύπτεται από τον Dr. Manhattan ότι πολλοί Βόρειοι Βιετναμέζοι ήθελαν να παραδοθούν άμεσα και προσωπικά σε αυτόν, “… ο τρόμος τους για εμένα ήταν ισορροπημένος από ένα σχεδόν θρησκευτικό δέος. ”

– Μπορείτε να δείτε το «σχεδόν θρησκευτικό δέος» για το πώς γιορτάζεται η ημέρα VVN στο Βιετνάμ. Ο Dr. Manhattan είναι πιο διαδεδομένος και από τον Άγιο Βασίλη τα Χριστούγεννα.

DR. MANHATTAN

Το επεισόδιο ανοίγει με υλικό από ένα ντοκιμαντέρ για το Dr. Manhattan, το οποίο είναι γεμάτο με easter eggs και μερικές νέες αποκαλύψεις για τον καλό μπλε φίλο μας Jon Osterman.

-Ένα άλλο σημαντικό είναι η ιστορία στο εξώφυλλο της Nova Express,που κατέληξε να είναι τόσο σημαντική για τα γεγονότα του κόμικ. Ο Doug Roth έγραψε την αναφορά (βασισμένη σε ψευδείς πληροφορίες από τον Adrian Veidt) σχετικά με τη σχέση μεταξύ Dr. Manhattan και θανάτων από καρκίνο στους ανθρώπους που συνδέονταν με αυτόν.

  -Μεταξύ αυτών, βλέπουμε την εφημερίδα New Frontiersman με τον Jon στο φεγγάρι μαζί με τον Neil Armstrong, με τις λέξεις “The Right Stuff”. Είναι η πρώτη φορά στη σειρά του HBO όπου βλέπουμε μεγάλες στιγμές στην ιστορία του Dr. Manhattan, όπως τα ωραία ρολόγια Osterman ή το συρματόπλεγμα των Gila Flats. Υπάρχουν διαφημίσεις περιοδικών που μιλάνε για τις τεχνολογικές καινοτομίες του Μανχάταν, όπως οι μπαταρίες λιθίου, που τροφοδότησαν το πρώτο κύμα αυτοκινήτων (το ένα από τα οποία ονομάζεται Ford Andromeda). Ακόμη, το έγχρωμο ειδησεογραφικό υλικό της φημισμένης σελίδας από το κόμικ, που παρουσιάζεται ένας γιγαντιαίος Dr. Manhattan στα πεδία μάχης του πολέμου του Βιετνάμ. Τον τίτλο της 30ής Οκτωβρίου 1985 της New York Gazette που αναγγέλλει την αναχώρησή του για τον Άρη και πολλά άλλα!

-Υπάρχει ακόμα μια κρυμμένη λεπτομέρεια στον τίτλο της New York Gazette. Μια παράπλευρη ιστορία φαίνεται να λέει κάτι παρόμοιο με το παράδειγμα των “Iταλών που συρρέουν στη Ρώμη για να προστατεύσουν τη παρηκμασμένη πόλη.” Πιθανώς πρόκειται για μια αναφορά στην πόλη του Βατικανού και τη ” παρακμή της “το 1985. Αυτό είναι μια άλλη ένδειξη για την ιδέα ότι η θρησκεία έχει χάσει σημαντικά την κοινωνική της θέση στο σύμπαν των Watchmen, μετά την άφιξη του Dr. Manhattan στα μέσα του 20ού αιώνα.

– Ο κουκλοπαίκτης στη μαριονέτα του Dr. Manhattan την Ημέρα του VVN είναι ο ηγέτης μιας τρομοκρατικής επίθεσης. Μια εύστοχη λεπτομέρεια που ταιριάζει στη φιλοσοφία του ήρωα από το κόμικ: “Είμαι απλά μια μαριονέτα που μπορεί να δει τα κορδόνια της”.

– Το επεισόδιο τελειώνει με την Angela που κρατάει το σύμβολο του Dr. Manhattan, καθώς η γαλάζια λάμψη την περιβάλλει. Aποδεικνύεται ότι ο Cal είναι στην πραγματικότητα ο Dr. Manhattan.

H μικρή Angela

– Είναι δύσκολο να βρεθεί η ακριβής ημερομηνία για τις σκηνές από την παιδική ηλικία της Άντζελα, ωστόσο, υπάρχουν μερικές ενδείξεις. Μπορείτε να δείτε καθαρά ένα αντίγραφο VHS του Ghostbusters σε ένα από τα ράφια. Τα Ghostbusters κυκλοφόρησαν σε κασέτα τον Οκτώβριο του 1985. Μαζί με το γεγονός ότι η αφήγηση του ντοκιμαντέρ, που ακούγεται στο κατάστημα, που φαίνεται να προβάλλεται μετά την αποχώρηση του Dr. Manhattan από τη Γη. Μπορούμε επίσης να υποθέσουμε ότι η Ημέρα VVN λαμβάνει χώρα τον Μάιο ή στις αρχές Ιουνίου, χάρη σε μια αναφορά στο κόμικ, όπου ο Dr. Manhattan μιλάει για το γεγονός ότι βρισκόταν στο Βιετνάμ τον Μάιο και ότι «οι Vietcong αναμένεται να παραδοθoύν εντός της εβδομάδας». Πιθανότατα, αυτό συμβαίνει τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 1986, γεγονός άρα η Angela είναι περίπου 10 ετών.

– Το τραγούδι που παίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας VVN στο επεισόδιο δείχνει ότι διαδραματίζεται μετά το Νοέμβριο του ’85. Το “Living in America” ​​του James Brown κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 1985. Aκούστηκε επίσης στο soundtrack του Rocky IV.

Burgers n’ Borscht είναι μια αλυσίδα fast food από το κόμικ. Η παρουσία της τοποθετεί εδώ και τα γεγονότα της παιδικής ηλικίας της Άντζελα μετά τα γεγονότα της 2/11/85. Γιατί; Επειδή η συγχώνευση των αμερικανικών και των ρωσικών πολιτισμών με έναν τόσο παράλογο εμπορικό τρόπο, προέκυψε μετά από ένα νέο πνεύμα συνεργασίας. Η συνεργασία αυτή δημιουργήθηκε εξαιτίας της «απειλής» εξω-διάστατης εισβολής(βλ. καλαμαροεπίθεση) , την οποία επιτυχώς έφτιαξε ο Ozymandias (Veidt).

– Υπάρχουν τρεις ταινίες-κλειδιά στο ράφι με τις κασέτες, που η μικρή Angela Abar τσεκάρει. Η πρώτη, προφανώς, είναι η Sister Night, που δεν χρειάζεται εξηγήσεις. Όλως περιέργως, η περιγραφή στο εξώφυλλο λέει “A nun with a motherfucking gun”, το οποίο είναι και το όνομα ενός τραγουδιού στο soundtrack της σειράς. Με πολλούς τρόπους, δίνεται στην Angela μια σχετικά απλή origin story (εμπνευσμένη από έναν φανταστικό ήρωα). Έτσι μοιάζει με τις δύο εκδοχές του Nite Owl από το κόμικ (και, φυσικά, τον Hooded Justice όπως τον καταλαβαίνουμε τώρα), τους λίγους χαρακτήρες που γίνονται ήρωες επειδή είναι το σωστό πράγμα.

Όσον αφορά τις άλλες δυο ταινίες…

– Το ένα είναι το Fogdancing, η προσαρμογή της ταινίας του μυθιστορήματος Tales of the Black Freighter του συγγραφέα και ακούσιου πιονιού στις μηχανορραφίες του Adrian Veidt, Max Shea. Η ταινία είναι προφανώς αρκετά καλή, καθώς υπάρχει ένα βραβείο δάφνης ορατό στο κουτί και σκηνοθέτης είναι ο David Cronenberg! Η φιγούρα του πρωταγωνιστή, με την πλάτη στραμμένη, είναι ενός ξανθομάλλη άνδρα με αλογοουρά, που μοιάζει αρκετά στο Max Shea στο κόμικ. Η λεζάντα; “Όταν ο πόλεμος μας κάνει όλους τέρατα …”

-H άλλη είναι το Silk Swingers, μια άθλια ταινία από τα τέλη της δεκαετίας του ’40. Δραματοποίησε (προφανώς αρκετά κακα) την πρώιμη σταδιοδρομία της πρώτης Specter Silk, της Sally Jupiter, της μητέρας της πράκτορα του FBI Laurie Blake.

– Υπάρχουν επίσης αρκετές παιδικές ταινίες για τους ελέφαντες, Trunky και Tusky. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο σημαντικοί είναι οι ελέφαντες αργότερα στο επεισόδιο (και πώς η μητέρα της Lady Trieu έγραψε ένα βιβλίο που ονομάζεται Pachyderm Mom) αυτές είναι επίσης σημαντικές. Δεν θα μιλήσουμε για κάποια από τα άλλες ταινίες όπως Porked! Down on the Farm και The Raunchy Pistol.

– Η Angela που ψεύδεται στη Lady Trieu για το τι βλέπει στη μνήμη της λέγοντας κάτι αθώο (ένα πόνι στο πάρτι γενεθλίων της) αντικατοπτρίζει τον Walter “Rorschach” Kovacs που ψεύδεται στο ψυχίατρο της φυλακής στο κόμικ για το τι βλέπει κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής blot (ο Rorschach βλέπει ένα σκύλο με το κεφάλι του χωρισμένο στα δύο, αλλά δηλώνει ότι κοιτά “μια όμορφη πεταλούδα”).

Tι απέγινε ο Looking Glass

 -Υπάρχουν παλαιότερα τεύχη του New Frontiersman στο καταφύγιο του Wade Tillman, ειδικά εκείνα που σχετίζονται με την καλαμαρο-βροχή, οπότε πιθανότατα δεν είναι ένας τρελός αντιδραστικός.
Αυτό είναι το μόνο που αξίζει να σημειώσουμε, έτσι; ΟΧΙ!

– Σε άλλα / καλύτερα / πιο σημαντικά νέα, ο Ντετέκτιβ Looking Glass ZEI!!!!!
O αγαπητός μοναχικός μασκοφόρος αστυνομικός άφησε πίσω του ένα μακελειό με πέντε μέλη του 7ου Kavalry νεκρά. Αυτή η σκηνή μας θυμίζει κάπως το συμβάν στο κόμικ, στο διαμέρισμα του αρχικού Nite Owl, Hollis Mason, όπου μια συμμορία των Knot-Tops εισέβαλε στο σπίτι και τον δολοφόνησε. Μόνο που εδώ, τα πράγματα αποδείχθηκαν πολύ διαφορετικά για τους εισβολείς.

Η δίκη του Adrian Veidt

– O Ozymandias δικάζεται, φορώντας τη στολή του, εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο. Μάλλον χρειαζόμαστε μόνο ένα ακόμη έτος για να εντάξουμε την ιστορία του Ozy στην κύρια πλοκή στη Γη.

-Η μόνη εντολή που πρέπει να υπακούει ο Veidt και σίγουρα υπακούν τα “υποκείμενα” του είναι “Δεν θα φύγεις“. Έτσι θέτονται υπό αμφισβήτηση οι συνθήκες της άφιξης του Veidt.

– Μπορείτε να δείτε στην αίθουσα της δίκης ένα σκίτσο του καλαμαριού, που ο Veidt χρησιμοποίησε για να σκοτώσει εκατομμύρια πολίτες, καθώς και μια σφραγίδα Black Freighter πίσω από το κεφάλι του Δικαστή / Game Warden.

LADY TRIEU

– Φαίνεται λοιπόν ότι η κόρη της Lady Trieu,η Bian, είναι πραγματικά κλώνος της μητέρας της Lady Trieu, που επίσης ονομάζεται Bian. Η γιαγιά Bian έγραψε ένα βιβλίο που ονομάζεται Pachyderm Mom (υπάρχει και πάλι αυτός ο συμβολισμός με ελέφαντες) για το πώς σκόπευε να μεγαλώσει τη Lady Trieu, ώστε να είναι ακριβώς το είδος της ενσάρκωσης ιδιοφυΐας και τελειότητας που τελικά αποδείχθηκε ότι έγινε. Και σύμφωνα με την Peteypedia, αυτές οι μέθοδοι μοιάζουν πάρα πολύ με το πώς βλέπουμε την Lady Trieu να μεγαλώνει τη μικρή Bian. Έτσι, ενώ ακούγεται τρελό … είναι δυνατόν η Lady Trieu να είναι επίσης κλώνος της μητέρας της;

– Η ομιλία της Lady Trieu για την εκτόξευση του Millenium Clock αναφέρεται στο πώς ήθελε να είναι τα χάπια Nostalgia ένας τρόπος για να εξελιχθούμε. Ο Veidt, παρεμπιπτόντως, ήλπιζε να εξελίξει τους ανθρώπους με μια πιο σούπερ ηρωική νοοτροπία με τη μέθοδο “Veidt Method” και τη σειρά Millennium, και οι δύο αποδείχθηκαν αποτυχίες.

-Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 7ο Kavalry χρησιμοποιεί κλεμμένη τεχνολογία της Trieu Industries για να κατασκευάσει … ό, τι είναι αυτό που φτιάχνουν Εκτός αν, φυσικά, δεν κλάπηκε αυτή η τεχνολογία…

Διάφορες Μικρές Λεπτομέρειες

-Ο Cal διαβάζει το βιβλίο του Hemingway For Whom the Bell Tolls.

-Στο επεισόδιο ακούγεται το τραγούδι Every Time You Go Away,”, αλλά όχι από την διάσημη εκδοχή του Paul Young αλλά από την πρωτότυπη εκδοχή των Hall και Oates.

-Στους τίτλους τέλους ακούγεται η ορχηστρική εκδοχή του τραγουδιού του David Bowie “Life on Mars” από τους Trent Reznor & Atticus Ross. Ο Reznor (Nine Inch Nails) έκανε κοινή περιοδεία με τον Bowie τη δεκαετία του ‘90 και συνεργάστηκαν σε αρκετά τραγούδια.

Aν ξεχάσαμε κάποιο easter egg, προσθέστε στα σχόλια 🙂

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ