Watchmen: Review 2ου Επεισοδίου

από Catherine
130 προβολές

Το άρθρο περιέχει SPOILERS για το 2ο επεισόδιο. Οπότε συνέχισε με δική σου ευθύνη :)

spoilers

To σύμπαν των Watchmen είναι περίπλοκο. Μια σειρά φαινομένων που συνήθως θεωρούμε περίεργα, συμβαίνουν εδώ συχνά. Όταν η δολοφονία του Αρχηγού της Αστυνομίας κλονίζει το Σώμα, όλοι ζητούν εκδίκηση. Η ανακάλυψη ενός ατόμου που αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του, κλονίζει το κόσμο της Angela. Εν τω μεταξύ, η χήρα, όπως και η υπόλοιπη Αστυνομία, θρηνούν την απώλειά του ποικιλοτρόπως. Μα πάνω απ’ όλα αυτά, ένα άλλο μυστήριο ξεδιπλώνεται στο τέλος του επεισοδίου.

Στο 2ο επεισόδιο, η Angela Abar (Regina King) ανακαλεί τα συμβάντα της Λευκής Νύχτας μετά τον θάνατο του Judd Crawford (Don Johnson). Εν τω μεταξύ, η Jane Crawford (Frances Fisher) θρηνεί την απώλειά του. Καθώς η αστυνομία, με επικεφαλής τον Red Scare (Andrew Howard), αναζητά να εκτονώσει την οργή της, η Angela ανακρίνει τον Will Reeves (Louis Gossett Jr.).

Αστυνομικά Αντίποινα

Ένα από τα πιο συναρπαστικά σημεία του επεισοδίου είναι όταν η αστυνομία της Tulsa, με επικεφαλής τον Red Scare, κάνει έφοδο σε μια περιοχή που ονομάζεται Nixonville. Ένας τεράστιος αριθμός λευκών κατοίκων διαμένουν στο χώρο και ο Red Scare τους χαρακτηρίζει ως ρατσιστές. Αυτοί οι άνθρωποι δεν φαινόταν να υποχωρούν: επιλέγουν να αντεπιτεθούν στο επικείμενο κύμα αστυνομικών συλλήψεων. Αρχικά, βλέπουμε τους Glass / Wade (Tim Blake Nelson) και Sister Knight να αρνούνται την ανάμειξή τους στις συλλήψεις, ωστόσο ,αλλάζουν γνώμη όταν τους επιτίθεται ένας λευκός άνδρας. Η Angels καταλήγει να χτυπάει έναν άνδρα, μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του, προτού γυρίσει πίσω στο αυτοκίνητό της.

Σε αυτό το σημείο φαίνεται ότι οι μοναδικοί άνθρωποι στην Αστυνομική Δύναμη της Tulsa που διατηρούν το αίσθημα Δικαιοσύνης είναι οι Wade και Angela. Ο Red Scare βγήκε τελείως εκτός εαυτού, όταν έφτασε στη σκηνή του εγκλήματος και δύο φωτογράφοι που εισέβαλαν με ιπτάμενο μηχανισμό τύπου Mothman, επέφεραν την οργή του. Μπορούμε επίσης να αναμένουμε περισσότερη βία στα επερχόμενα επεισόδια, καθώς όλοι φαίνονται αποφασισμένοι για εκδίκηση για τη δολοφονία του Judd. Οι Wade και Angela δεν φαίνονται πολύ πρόθυμοι να σταματήσουν τους συναδέλφους τους από τις εκδικητικές βιαιοπραγίες τους, πάντως.

Θεατρικά Έργα & Κλώνοι

Ο Veidt είναι από τα πιο περίεργα -αν όχι το πιο περίεργο- στοιχεία της πλοκής. Ό, τι κάνει στο ανησυχητικά ήσυχο κάστρο του είναι παράξενο. Τελικά επιβεβαιώνεται, μία θεωρία από τη πρεμιέρα, ότι ο κ. Phillips (Tom Mison) και η κ. Crookshanks (Sara Vickers) είναι -μειωμένης αντίληψης- κλώνοι. Επίσης, ο Veidt μαζί με τα υπόλοιπα αντίγραφά τους, ανεβάζει σε θεατρικό έργο την ιστορία προέλευσης του Dr.Manhattan, με κοινό αποκλειστικά τον ίδιο. Τι έχει ο Veidt κατά νου καθ’ όλη τη διάρκεια του επεισοδίου, παραμένει άγνωστο. Φαίνεται πως ζει τη ζωή του σε έναν ημι-επαναλαμβανόμενο κύκλο, σ ‘ένα περιβάλλον τύπου Westworld.

Ο σουρεαλιστικός κόσμος στον οποίο ζει ο Veidt φαίνεται να είναι ο παράδεισός του. Έχει κλώνους στη διάθεσή του, πόρους που μπορεί να εκμεταλλευτεί για πειράματα, και τρόφιμα που μεγαλώνουν σε δέντρα (όπως δέντρα ντομάτας,WTF). Παραμένει, όμως, ένα μυστήριο, πού είναι ο Veidt. Θα μπορούσε να είναι σε έναν εικονικό κόσμο ή σε ένα νησί, κρίνοντας των όσων γνωρίζουμε. Ακόμα, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι ο Veidt σχεδιάζει κάτι. Δεν ζει μόνο τις ημέρες δόξας του, αλλά μάλλον, προβάρει ένα σχέδιο,το οποίο θέλει να εκτελέσει σύντομα.

Κουκουλοφόροι Σωτήρες

Το επεισόδιο περιλαμβάνει μια προεπισκόπηση της σειράς που προβάλλεται εντός του κόσμου των Watchmen, American Hero Story. Στο προηγούμενο επεισόδιο, οι διαφημίσεις μάρκετινγκ για τη σειρά ήταν παντού. Αυτή τη φορά, έχουμε μια ματιά στη ίδια τη σειρά, η οποία θυμίζει κάπως την ταινία Watchmen του 2009. Ο ήρωας, Hooded Justice, παρουσιάζεται με βάση την origin ιστορία του από το κόμικ και μετά ακολουθεί η σκηνή όπου εισβάλλει σε ένα μπακάλικο και σταματάει βίαια τους ληστές με τον ίδιο τρόπο, όπως τον παρουσίασε η ταινία. Η μόνη κύρια διαφορά ήταν ότι στη τηλεοπτική εκδοχή εδώ, είδαμε εκπληκτικά έντονα χρώματα. Εκτός από αυτό, το υπόλοιπο στήσιμο θύμιζε Zack Snyder.

Ο Hooded Justice δεν είναι η μοναδική κουκούλα που εμφανίστηκε σε αυτό το επεισόδιο. Μετά τον θάνατο του Judd, η Jane προσκαλεί διάφορους ανθρώπους στο σπίτι της, εις μνήμην του αποθανόντος συζύγου της. Η Angela πηγαίνει για να εκφράσει τα συλλυπητήριά της, για το νεκρό φίλο της, αλλά κάνει επίσης μια μικρή ανασκαφή. Μέσα στη ντουλάπα του Judd, η Angela βρίσκει έναν κυριολεκτικό σκελετό: μια στολή της Ku Klux Klan με το σήμα του σερίφη καρφιτσωμένο. Δεν είναι σαφές εάν άνηκε ή όχι στον Judd ή τον πατέρα του (που βλέπουμε σε μια φωτογραφία δίπλα σε έναν νεαρό Judd). Η στολή είναι αρκετά παλιά, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να προσδιορίσουμε τη χρονολογία της ακριβώς. Θα μπορούσε να είναι μια ζοφερή υπενθύμιση του παρελθόντος ή ένα μυστικό κρυμμένο στο πιο προφανές μέρος.

Ο μυστηριώδης ηλικιωμένος

Ο Will Reeves γίνεται όλο και πιο μυστηριώδης χαρακτήρας στη σειρά. Τα δεσμά της Angela ήταν άχρηστα για τον άνθρωπο που καταφέρνει να ξεφύγει από τις χειροπέδες του και να αγοράσει αυγά από ένα κοντινό παντοπωλείο.Ακόμη, επιστρέφει στο ζαχαροπλαστείο για να περιμένει την Angela, σκεπτόμενος ότι η κουβέντα τους έμεινε στη μέση και πρέπει να μιλήσουν. Μιλά αινιγματικά, επίσης. Συχνά χρησιμοποιώντας μεταφορές και αποφεύγοντας μια ευθεία απάντηση, παίρνοντας ικανοποίηση. Επίσης, παρουσιάζει υπεράνθρωπα κατορθώματα.Όπως ότι ο 105χρονος άνδρας πήγε να βράσει αυγά, είναι ένα κανονικό πράγμα. Υπάρχει κάτι περίεργο σε αυτό το άτομο, και η τελευταία σκηνή κάνει όλους να αναρωτιούνται για την ύπαρξη του Will ακόμη περισσότερο. Ένας μαγνήτης από τον ουρανό πήρε τον Will (και το αυτοκίνητο της Angela) μακριά, κάπου που δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο Will έχει σχέση με τη γερμανική ιδεολογία. Το σημείωμα που του έδωσε ο πατέρας του αποδεικνύεται ότι είναι ένα φυλλάδιο γερμανικής προπαγάνδας από τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, κάτι που ο πατέρας του πήρε, ενώ υπηρετούσε. Σε αυτό το σημείο, φαίνεται πολύ πιθανό ότι ο Will είναι ο Hooded Justice, τώρα που έχουμε αυτές τις πληροφορίες για να υποστηρίξουμε αυτόν τον ισχυρισμό, επαληθεύοντας άλλη μία θεωρία από το πρώτο επεισόδιο.

Τελική ετυμηγορία

Αυτό το επεισόδιο Watchmen ακολουθεί μια πιο συνεκτική πλοκή σε σύγκριση με την πρεμιέρα. Επίσης, είναι πλούσιο με αναφορές και easter eggs από το αρχικό υλικό, οπότε αυτό πιθανότατα θα είναι μια τάση στα επερχόμενα επεισόδια. Με τους αστυνομικούς να φτάνουν στα όρια μανιωδώς και τις ανατροπές που βιώνει η Angela, μπορεί κανείς να πει, ότι περισσότερη αιματοχυσία θα δούμε στη συνέχεια.

Το 3ο επεισόδιο Watchmen θα προβληθεί 3 Νοεμβρίου (ξημερώματα Δευτέρας 4.11 σε ώρα Ελλάδας) με το τίτλο She Was Killed by Space Junk

0 σχολιο
0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα