Watchmen Review Eπ.09 (Finale): Everything Ends

από Catherine
0 σχολιο 320 προβολές

Το άρθρο περιέχει SPOILERS για το 9ο επεισόδιο. Οπότε συνέχισε με δική σου ευθύνη 🙂

spoilers

Οι Watchmen ολοκλήρωσαν τη πρώτη τους σεζόν. Με τον μπλε Θεό να μπαίνει τελικά στην υπόθεση, η Tulsa είναι μαρτυρικός τόπος μιας ακόμη τραγωδίας. Καθώς συμβαίνουν τα αναπόφευκτα γεγονότα, ο θεατής αισθάνεται απελπισμένος καθώς ο Μπλε Θεός φαινομενικά παραδίδεται. Μέσα από αυτό, οι δεσμοί από το παρελθόν, τόσο γνωστοί όσο και άγνωστοι, φέρνουν όλες τις ιστορίες μαζί σε ένα τέλος.

Στο φινάλε της σειράς Watchmen, το 7ο Kavalry, υπό την ηγεσία του Γερουσιαστή Joe Keene (James Wolk), αιχμαλωτίζει τον Dr. Manhattan (Yahya Abdul-Mateen II). Παράλληλα, η Lady Trieu (Hong Chau) αναμένοντας τις κινήσεις του Kavalry, φέρνει το πατέρα της, Adrian Veidt/Ozymandias (Jeremy Irons) πίσω στη Γη.Όσο ξεσπάει το χάος, οι Angela Abar/Sister Knight (Regina King) και Laurie Blake (Jean Smart) απρόθυμα παρακολουθούν, αδύναμες να βοηθήσουν.

Δείγμα 2346

Το τελευταίο επεισόδιο καταπιάνεται και με την καταγωγή της Lady Trieu. Στη ψυχρή έναρξή του,προβάλλεται η φύση της σύλληψης της Trieu. Επίσης, η Trieu λέει στη Bian (Jolie Hoang-Rappaport) την αλήθεια της ύπαρξής της. Στην αρχή, η ιδέα της πατρότητας ταράζει τον Veidt. Καθώς το επεισόδιο εξελίσσεται, ωστόσο, δέχεται τελικά την Trieu ως κόρη του, όταν έχει ανάγκη από τη βοήθειά της. Οι ομοιότητες μεταξύ των χαρακτήρων τους είναι προφανείς: η Trieu κληρονόμησε την ανώτερη ευφυΐα του Veidt, μετατρέποντάς την σε μια εκδοχή του από το άλλο φύλο. Τα κίνητρά τους ευθυγραμμίζονται επίσης, και οι δύο είναι έξυπνοι άνθρωποι που θέλουν τη δύναμη ενός Θεού στον εαυτό τους. Ωστόσο, μια βασική διαφορά τους ξεχωρίζει μεταξύ τους: η εμπειρία. Ο Veidt ξέρει να δοκιμάζει καλύτερα αυτό που προσπαθεί να επιτύχει η Trieu.

Aπρόθυμοι Μάρτυρες

Aμφότεροι οι Laurie και Wade Tillman/Looking Glass (Tim Blake Nelson) βρίσκονται απρόθυμοι μάρτυρες στην επίδειξη δολοφονίας του Μπλε Θεού από το 7ο Kavalry. Παρόλο που ο Wade τα πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με τη Laurie, δεμένη σε μια καρέκλα, και οι δύο δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο παρά να παρακολουθήσουν τους ρατσιστές να τα βάζουν με τον Dr. Manhattan.Προς το τέλος, όμως, η παρουσία τους αξίζει τον κόπο. Δυστυχώς, δεν έσωσαν τον Dr. Manhattan από τη συσκευή της Trieu, αλλά σώζουν την ανθρωπότητα, αφού μια παγωμένη καλαμαροβροχή στερεί από την Trieu τις δυνάμεις του Dr. Manhattan. Επίσης, επιστρέφουν σπίτι με ένα μπόνους: συνέλαβαν τον άνθρωπο που σκότωσε εκατομμύρια.

Σώζοντας την Ανθρωπότητα και παίρνοντας εύσημα (πιθανόν)

Δεν μπορούσε κανείς να δει τίποτα πέρα ​​από τη φρίκη στο βλέμμα του Veidt, όταν ήρθε η Trieu. Σίγουρα δεν ήθελε κανείς να καταφέρει αυτά που εκείνος έπραξε, πόσο μάλλον να είναι ο πατέρας κάποιας που τον ξεπερνάει. Εντούτοις, η απελπισία τον ωθεί να ρίξει την υπερηφάνεια του και να ζητήσει βοήθεια από την κόρη του. Ως επί το πλείστον, αυτό που επιτυγχάνει η Trieu μπερδεύει τον Veidt. Βλέποντας πώς ξεκίνησε από το τίποτα, ο Veidt εκφράζει τελικά πόσο εντυπωσιασμένος είναι με το τι συνέβη στη Trieu. Τα πράγματα αλλάζουν μόλις ο Dr. Manhattan μεταφέρει τους Veidt, Laurie και Wade στο Καρνάκ. Γνωρίζοντας αμέσως τι πρέπει να κάνει, ο Veidt εκτελεί ένα σχέδιο για να σταματήσει την Trieu από το να αποκτήσει τις δυνάμεις του Dr. Manhattan. Πραγματικά, μόνο ο Veidt αντιλαμβάνεται ότι η Trieu προσπαθεί να κάνει ακριβώς αυτό που προσπάθησε να κάνει και ο ίδιος πριν από τριάντα χρόνια. Έτσι, ο Veidt σταματάει τη Trieu από το να γίνει αυτό που κάποτε εκείνος ήθελε να γίνει.

…Σιγά τα αυγά!

Η Angela βίωσε μια τόσο μεγάλη απώλεια. Όχι μόνο δεν ήταν σε θέση να υπερασπιστεί τον Cal / Jon / Dr. Manhattan,αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παρά να παρακολουθεί και αυτή ως απρόθυμη μάρτυρας. Η μόνη παρηγοριά που μπορεί να βρει είναι ότι τα παιδιά της, Topher (Dylan Schombing), Rosie (Lily Rose Smith) και Emma (Adelyn Spoon) είναι ασφαλή στο θέατρο με τον παππού της, Will Reeves (Louis Gosset Jr.). Αφού παρακολούθησε το θάνατο του σύντρόφου της εραστή της, επίβιωσε της παγωμένης καλαμαρο-βροχής, η Angela και η οικογένειά της επέστρεψαν σπίτι, εξαντλημένοι. Η Angela μπορεί να έχει χάσει τον σύζυγό της, αλλά η νέα της οικογένεια παραμένει ανέπαφη και εγκατεστημένη στο σπίτι τους. Όταν θυμήθηκε μια από τις θεωρίες του Jon για τη μεταφορά των δυναμεών του, η Angela ρισκάρει με την ιδέα. Ο Damon Lindelof τελειώνει άψογα τη season με ένα αγωνιώδες φινάλε: Θα αποκτήσει η Angela τις δυνάμεις του Dr. Manhattan μέσω του αυγού, όπως ακριβώς εκείνος διατύπωσε θεωρητικά;

Τελική Ετυμηγορία

Οι Watchmen απεικονίζουν τέλεια την ατμόσφαιρα του ομώνυμου κόμικ. Ένα πολύ προβληματικό σύνολο (χρονικά πλέον πρώην ) υπερήρωων ασχολείται με τα επακόλουθα των γεγονότων 30 χρόνια μετά, μαζί με τα σημερινά προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Οι Watchmen δημιουργούν μια νέα ομάδα ηρώων προερχόμενη από την παλιά. Η σειρά κάνει μια εξαιρετική δουλειά στη δημιουργία ενός ρεαλιστικού κόσμου με στοιχεία από τα κόμιξ, συνδυάζοντας νέους χαρακτήρες, που το κοινό σίγουρα αγάπησε. Παρόλο που παραμένει ένα μυστήριο, εάν η σειρά θα έχει μια 2η σεζόν, το Season Finale ικανοποιεί. Δεν χρειάζεται καμία συνέχεια. Μας αφήνει τροφή για σκέψη μαζί με τις άλλες ιδέες και εκπλήξεις, που παρουσιάστηκαν σε κάθε επεισόδιο. Μια δεύτερη season δεν είναι κάτι που φαντάζει πολύ ανέφικτο. Ακούγεται σαν μια καλή ιδέα, αλλά και πάλι, η μία season αρκεί για την ιστορία. Σε μια εποχή πληθώρας ταινιών και σειρών με υπερήρωες, η σειρά Watchmen ξεχωρίζει ως η πιο πολιτική, ιδεολογική και ασυνήθιστη.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ