Westworld: Όλα όσα γνωρίζουμε για τα 6 θεματικά πάρκα της σειράς!

από Zedikous
0 σχολιο 1,522 προβολές

Ένα από τα πολλά συναρπαστικά στοιχεία της σειράς Westworld είναι η ποικιλία των θεματικών πάρκων που απεικονίζονται κατά την διάρκεια της σειράς. Γνωρίζουμε ήδη ότι συνολικά υπάρχουν 6 θεματικά πάρκα, τα οποία επιβλέπει η εταιρεία Delos. Οι δημιουργοί της σειράς, Jonathan Nolan και Lisa Joy έχουν δηλώσει ότι όλα τα θεματικά πάρκα θα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι το τέλος της 3ης σεζόν. Ας ρίξουμε μια ματιά για το τι γνωρίζουμε και για τα 6 θεματικά πάρκα.

1. Westworld

To Westworld ειναι το διασημότερο πάρκο και το διαμάντι της Delos. Η 1η και 2η σεζόν λαμβάνουν μέρος κατά κύριο λόγο στο Westworld, το οποίο έχει σχεδιαστεί σε τύπου old western. Είναι το πρώτο πάρκο το οποίο σχεδίασε ο Ford και ο συνεργάτης του Arnold και είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Delos. Το πάρκο προσφέρει πολλές πόλεις και δράση στου επισκέπτες. Έχει αναφερθεί στην σειρά ότι μία ημερήσια επίσκεψη στο πάρκο κοστίζει 40,000 δολάρια! Δεν υπάρχουν κανόνες στο πάρκο και οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Για παράδειγμα οι επισκέπτες δεν μπορούν να τραυματιστούν από πυροβολισμούς και μπορούν να πάρουν μέρος σε διάφορες ιστορίες που περιλαμβάνουν διάφορους hosts.

2. Shogun world

To Shogun world έιναι το δεύτερο θεματικό πάρκο της Delos και το συναντάμε για πρώτη φορά στην 2η σεζόν. Η κατασκευή του έχει επηρεαστεί απο την περίοδο Edo στην Ιαπωνία, η οποία διήρκησε περίπου από το 1603 μέχρι το 1868. Το στρατιωτικό στοιχείο είναι αρκετά έντονο σε αυτό το πάρκο, κάτι το οποίο αντανακλά την στρατιωτική κυριαρχία και την πολιτική αστάθεια στην Ιαπωνία εκείνη την περίοδο. Πολλές από τις ιστορίες σε αυτό το πάρκο έχουν δημιουργηθεί από τον Lee Sizemore και έχουν παρόμοια πλοκή με κάποιες ιστορίες του Westworld. Δεν γνωρίζουμε πότε έχει δημιουργηθεί το πάρκο καθώς σε μερικά flashbacks κατά την δημιουργία των πρώτων hosts δεν είχε αναφερθεί κάτι για το πάρκο. Τέλος κάτι που κάνει το Shogun World να ξεχωρίζει είναι οι πολεμιστές Shogun και οι εντυπωσιακές μάχες ξιφομαχίας.

3. Warworld

To Warworld είναι ένας τεχνητός κόσμος και πιθανλοτατα το 3ο πάρκο της Delos αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Συναντάμε το Warworld για πρώτη φορά στην 3η σεζόν στο 2ο επεισόδιο με τίτλο Winter Line, όταν η Maeve ξυπνάει μέσα σε αυτόν τον κόσμο. To Warworld είναι μία προσομοίωση της ναζιστικής περιόδου στην Ιταλία και τις περιοχές που είχαν καταληφθεί απο τους Ναζί. Φαίνεται οτι οι επισκέπτες σε αυτό το πάρκο έχουν την ευκαιρία να πάνε με το μέρος των Ναζί ή να αράξουν με τους ντόπιους. Δεν γνωρίζουμε πολλά ακόμη για το πάρκο καθώς η 3η σεζόν είναι σε εξέλιξη και μπορεί και άλλοι hosts να επισκεφθούν το πάρκο στο μέλλον.

4. Fantasy world?

Πολύ λίγα γνωρίζουμε για το 4ο πάρκο καθώς δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα. Από τα λίγα στοιχεία που γνωρίζουμε είναι ότι στην 3η σεζόν ο Bernard επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις του 4ου πάρκου όπου οι τεχνικοί δουλεύουν σε hosts που απ’ότι βλέπουμε στις εικόνες έχουν μεσαιωνικά/φανταστικα στοιχεία. Αυτό έκανε πολλούς φαν να υποθέσουν ότι το 4ο πάρκο είναι βασισμένο σε φανταστικά στοιχεία και γιατί όχι να μην δούμε και κανέναν δράκο! Συν το ότι η ταινία Westworld (1973), στην οποία είναι βασισμένη η σειρά είχε ένα μεσαιωνικό πάρκο, μας κάνει να θέλουμε να δούμε τα επόμενα επεισόδια για να δούμε αν ισχύει!

5. ?

Το μοναδικό πάρκο για το οποίο δεν έχουμε απολύτως κανένα στοιχείο είναι το 5ο. Οι δημιουργοί της σειράς έχουν τονίσει ότι μέχρι το τέλος της 3ης σεζόν θα έχουν αποκαλυφθεί όλα τα πάρκα και με την 3η σεζόν να είναι σε εξέλιξη ελπίζουμε πολύ σύντομα να μάθουμε το θέμα του 5ου πάρκου, το οποίο μπόρει να εξερευνηθεί λογικά σε επόμενες σεζόν.

6. The Raj

Το 6ο πάρκο της εταιρείας Delos, είναι το Raj και είναι το πρώτο πάρκο, το οποίο δεν χρησιμοποιεί την λέξη world στο όνομα του. Το πάρκο είναι βασισμένο στην περίοδου του βρετανικού αποικισμού στην Ινδία (19ος-20ς αιώνας). Ο τρόπος ντυσίματος και τα κτίρια του πάρκου, δείχνουν ότι η Delos επικεντρώνεται πιο πολύ στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Κάτι το οποίο είναι αρκετά ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η πλειονότητα των επισκεπτών είναι καυκάσιοι και φαίνεται να έχουν Ινδούς υπηρέτες. Το πάρκο φαίνεται να είναι αρκετά διαφορετικό απ’όλα τ’άλλα καθώς είναι ιδανικό για χαλάρωση (διαθέτει σπα και ξενοδοχείο), αλλά επίσης είναι ιδανικό για κυνηγι στην ζούγκλα. Οι επισκέπτες εχουν επίσης την ευκαιρία να ανέβουν σε ελέφαντα και να κάνουν βόλτες. Δυστυχώς η σειρά δεν επικεντρώνεται τόσο πολύ σε αυτό το πάρκο. Τέλος να θυμίσουμε ότι είδαμε για πρώτη φορα το πάρκο στο επεισόδιο Virtu e Fortuna στην 2η σεζόν)

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ