Who Killed Little Gregory-Ποιος Σκότωσε τον Μικρό Γκρεγκορί; – Review

από Shadow
0 σχολιο 1.108 προβολές

Εκτός των αστυνομικών σειρών, μου αρέσουν αρκετά και ντοκιμαντέρ που έχουν να κάνουν με φόνους που δεν εξιχνιάστηκαν ποτέ. Δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση ο φόνος αυτός ήταν του μικρού τετράχρονου Γκρεγκορί.

spoilers

Η ιστορία διαδραματίζεται στις αρχές του 1980 σε ένα χωριό στην Γαλλία, το Lépanges-sur-Vologne. Εκεί ζει η οικογένεια των Villemin όπου όλοι μαζί οι συγγενείς -περίπου 70-είναι αγαπημένοι μεταξύ τους. Όλα αυτά όμως αλλάζουν όταν μπαίνει στην ζωή τους ένας μυστήριος άντρας ή γυναίκα που τηλεφωνεί σε όλους και τους απειλεί ξέροντας αρκετά μυστικά για τον καθένα. Όλη αυτή η ιστορία έχει αποτέλεσμα να σπείρει την διχόνοια μεταξύ τους καθώς η μυστήρια φωνή δείχνει να ξέρει αρκετά για την οικογένεια και να υποπτεύονται μεταξύ τους.

Η μυστήρια αυτή φωνή που ταυτόχρονα έστελνε και γράμματα μαζί πήρε το παρατσούκλι “Κοράκι” και συνέχιζε το έργο του περίπου για δύο χρόνια. Το κοράκι είχε επικεντρωθεί κυρίως στον Jean-Marie Villemin και πατέρα του Gregory καθώς ήταν ο μόνος που είχε πετύχει στην οικογένεια καταφέρνοντας να έχει καλή δουλειά και μία ευτυχισμένη οικογένεια. Η ζήλια ήταν εμφανής στα γράμματα από το ¨Κοράκι” όπου άρχισε να απειλεί τον Jean πως θα σκοτώσει τον γιο του.

Όπως ξαφνικά ήρθε στην ζωή τους το “Κοράκι” έτσι ξαφνικά εξαφανίζεται γράφοντας ένα τελευταίο γράμμα στην οικογένεια πως θα σταματήσει πια να τους ενοχλεί και όντως έγινε. Μετά από ενάμιση χρόνο απουσίας της μυστήριας αυτής φιγούρας πίστεψαν όλοι πως όντως εξαφανίστηκε οριστικά. Βέβαια η άποψή τους αυτή θα αλλάξει στις 16 Οκτωβρίου 1984.

Συγκεκριμένα την ημέρα εκείνη η μητέρα του Gregory, Christine Villemin μετά την δουλειά της παίρνει τον γιο της και πηγαίνουν σπίτι. Εκεί ο μικρός κάθεται έξω και παίζει και η μητέρα του μπαίνει στο σπίτι και κάνει δουλείες. Μετά από κάποια λεπτά βγαίνει να πάρει τον μικρό ο οποίος πια είναι άφαντος. Ταραγμένη ψάχνει παντού χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι που δέχονται ένα γράμμα από το εξαφανισμένο “Κοράκι” που λέει πως κατάφερε και σκότωσε τον γιο του αφεντικού και τα λεφτά του δεν είναι ικανά να τον φέρουν πίσω. Μάλιστα στο ίδιο γράμμα αναφέρει πως ο τετράχρονος έχει πεταχτεί στον ποταμό Vologne και να το ψάξουν εκεί.

Πράγματι οι αρχές ψάχνουν τον ποταμό και βρίσκουν το πτώμα του μικρού που είχε σταματήσει σε κάτι πέτρες. Το παιδάκι ήταν χειροπόδαρα δεμένο και με ένα σκουφί στο κεφάλι του που κάλυπτε και το πρόσωπό του. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να δείξουν τον μικρό στο ντοκιμαντέρ όταν τον βρήκαν και ήταν μία εικόνα που σαν γονιός με σόκαρε.

Πλέον η λύση είναι μία να βρουν τον δολοφόνο, που η χωροφυλακή είναι σίγουρη πως είναι από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Παίρνουν καταθέσεις από όλους τους συγγενείς αλλά και ένα χειρόγραφο τεστ για να συγκρίνουν τα γράμματα από το “Κοράκι”. Δυστυχώς όμως κανένας δεν μιλάει αν και αρκετοί φαίνεται πως ξέρουν κάτι. Στο σημείο που οι αστυνομικοί είχαν αρχίσει να απελπίζονται έρχεται η κατάθεση της Murielle Bolle, η οποία ήταν νύφη ενός ξαδέλφου του Jean-Marie, που τον έλεγαν Bernard Laroche.

Ουσιαστικά η Murielle που τότε ήταν 15 ετών είπε στην χωροφυλακή πως ο γαμπρός της την πήρε από το σχολείο και σε ένα διπλανό χωριό πήραν ένα παιδάκι μαζί τους. Στην συνέχει έφυγαν και σε κάποιο σημείο ο Bernard κατεβαίνει με το παιδάκι και γυρνάει μόνος του. Αμέσως η χωροφυλακή και σε συνδυασμό πως οι γραφολόγοι είπαν πως τα γράμματα του είναι αρκετά κοντά σε αυτά του “Κορακιού” τον συλλαμβάνουν. Μερικές μέρες αργότερα η Murielle παίρνει πίσω την κατάθεσή της και σύμφωνα με γείτονες τις προηγούμενες μέρες είχε κακοποιηθεί από τους δικούς της για όσα είπε. Όπως είναι φυσικό ποτέ δεν παραδέχτηκε κανείς τίποτα.

Αυτή η νέα τροπή αναγκάζει τους χωροφύλακες να αθωώσουν τον Bernard όπου μετά από κάποιο διάστημα ο Jean-Marie δεν το αντέχει και πηγαίνει και τον σκοτώνει με μία καραμπίνα. Αποτέλεσμα να μπει φυλακή. Λάθη επί λαθών στην υπόθεση από αστυνομία, χωροφυλακή και δικαστές προσπαθούν πλέον να ενοχοποιήσουν την μητέρα του Gregory, την Christine. Η φρικαλεότητα των δικηγόρων, τα ΜΜΕ ενημέρωσης που είχαν πέσει σαν “όρνια” πάνω στην οικογένεια αλλά και οι πάρα πολλές επαγγελματικές προσδοκίες πολλών, κάνουν την υπόθεση ένα “τσίρκο” με μόνο θύμα ένα τετράχρονο χαμογελαστό παιδάκι που δεν έφταιγε σε τίποτα και που πλήρωσε την ζήλια και τις διαφορές των μεγάλων.

Μέχρι και σήμερα ο δολοφόνος του Gregory παραμένει ασύλληπτος.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ εκτός από λύπη για τον άτυχο Gregory με γέμισε θυμό, πολύ θυμό για το ανθρώπινο είδος. Με έκανε να αναρωτηθώ πως γίνετε τα ΜΜΕ να λένε “αν το έκανε η μητέρα φαντάσου τι νούμερα θα έχουμε ή τι πωλήσεις εφημερίδων θα έχουμε”, πως γίνετε ένας άνθρωπος να βάζει την καριέρα του πάνω από όλα , πως γίνετε κάποιοι δικηγόροι να επηρεάζουν τόσο πολύ σε συνεργασία με τα ΜΜΕ ολόκληρες δίκες, πως γίνετε μερικοί άνθρωποι να ξέρουν και να μην μιλάνε, και αυτοί οι άνθρωποι να είναι και οι παππούδες του μικρού αγοριού και να ζούνε χωρίς τύψεις. Και το χειρότερο όλα αυτά συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Δυστυχώς είναι πολλά ερωτήματα που δεν θα πάρω απάντηση όπως και απάντηση και δικαίωση δεν θα πάρουν ποτέ οι γονείς του Gregory που τόσο άδικα έφυγε από την ζωή.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ