Wizards: Tales of Arcadia-Οι Μάγοι: Το Έπος της Αρκάντια – Review

από Frini
0 σχολιο 1.6k προβολές

Το The wizards tales of Arcadia βρίσκεται στο νούμερο 3 του ελληνικού top 10 στο Netflix .

spoilers

Οι μάγοι θεωρούνται από καιρό ως το φινάλε των ιστοριών της ιστορίας της Αρκαδίας. Έπρεπε να συγκεντρώσει όλα τους μαγικούς χαρακτήρες που είχαμε δει στις δύο πρώτες σειρές: Trollhunter και 3Below. Η αλήθεια είναι λίγο πιο σκοτεινή από αυτό. Οι μάγοι μοιάζουν περισσότερο με το τέταρτο κεφάλαιο των Trollhunters, το οποίο επικεντρώθηκε στις περιπέτειες του εφήβου Jim Lake Jr. ως το πρώτο ανθρώπινο trollhunter. Ως αποτέλεσμα, η παράσταση φέρνει πίσω τη βαριά μυθολογία που χτίστηκε πάνω από στις τρεις σεζόν του Trollhunters .

Αυτή η μυθολογία περιελάμβανε τελικά την ανάσταση του αρχαίου μάγου Merlin, ο οποίος γίνεται επίσης μια σημαντική προσωπικότητα εδώ, αλλά οι μάγοι ξεκινούν μετατοπίζοντας την εστίαση στον Douxie , ένας χαρακτήρας που εμφανίστηκε σε κομμάτια της άλλης σειράς, συνήθως ως σερβιτόρος σε ένα τοπικό εστιατόριο.

Αποδεικνύεται όμως ότι ο Douxie είναι πολύ περισσότερο από ό, τι φαίνεται. Είναι μαθητευόμενος του Μέρλιν από τις μέρες του Βασιλιά Αρθούρου και προσπαθεί ακόμα να αποδείξει τον εαυτό του άξιο να πάρει τον ορισμό του Master Wizard και του μαγικού προσωπικού που ταιριάζει.Η τελευταία του οδηγία από τον Μέρλιν (Ντέιβιντ Μπράντλεϊ) είναι να συγκεντρώσει όλους τους κηδεμόνες της Αρκαδίας και να σώσει τους ανθρώπους , όπου ο γνωστός Archie του Douxie, μια γάτα που αλλάζει μερικές φορές σε δράκο ,στρατολογεί τον Toby, Steve και Arg!!! Σύντομα μεταφέρονται σε ένα πλωτό κάστρο στον ουρανό – τα τελευταία ερείπια του Camelot – όπου επανενώνονται με τους Blinky ,Claire και Jim για να νικήσουν ένα νέο αρχαίο κακό.

Δυστυχώς, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για τα πράγματα να πάνε στραβά. Οι Jim, Claire, Steve και Douxie περνούν από μια πύλη του χρόνου στο πραγματικό μεσαιωνικό Camelot, το οποίο περνάν πάνω από το ήμισυ της σεζόν. Όσο λιγότερο λέγονται για τα μεγάλα σημεία πλοκής των περιπέτειών τους εκεί, τόσο το καλύτερο, αλλά αρκεί να πούμε ότι η ιστορία συμπληρώνει πολλά κενά σχετικά με την προέλευση πολλών πραγμάτων που έχουν αγγιχτεί σε όλους τους Trollhunters . Και ευτυχώς, δεδομένης της μεγάλης διάρκειας ζωής των τρολ και των μάγων, η ιστορία εξακολουθεί να είναι σε θέση να περιλαμβάνει χαρακτήρες με τους οποίους ήδη γνωρίζουμε. Και πραγματικά είναι οι χαρακτήρες και οι σχέσεις τους που ήταν πάντα το κλειδί για την ελκυστικότητα της σειράς Tales of Arcadia .

Είτε ανθρώπινοι, τρολ, εξωγήινοι ή άλλο, οι χαρακτήρες είναι απίστευτα γοητευτικοί και η επιθυμία τους να βρίσκονται εκεί ο ένας με τον άλλον υπό οποιεσδήποτε συνθήκες δίνει στα σόου μια μεγάλη καρδιά. Βασικά, αυτό είναι ένα διασκεδαστικό γκρουπ για παρέα και αυτό δεν αλλάζει στους μάγους . Ο Douxie ταιριάζει καλά στην ομάδα, και δεδομένου του περιορισμένου αριθμού χαρακτήρων που τα καταφέρνει στο Camelot, γρήγορα γίνεται βασικό μέλος. Τούτου λεχθέντος, είναι κρίμα που δεν περνάμε πολύ χρόνο με μερικούς από τους χαρακτήρες που έχουν απομείνει στο μέλλον.

Η Μοργκανα και ο αδερφός της Αρθούρος μονοπωλούν αρκετά το ενδιαφέρον μας στα επεισόδια προσπαθώντας μια να σώσουν τον κόσμο και μια να τον καταστρέψουν . Δεν ξέρεις μέχρι το τέλος ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο . Η μάχη δίνεται στο παρελθόν και επιστρέφοντας στο μέλλον μένει να ξανά δοθεί οριστικά . Έχοντας χάσει τον Μέρλιν και Jim που ανήκει πλέον στις δυνάμεις του κακού πολεμούν με ότι τους έχει απομείνει .

Η τελική μάχη δίνεται και κερδίζουν και το τίμημα που έχουν να πληρώσουν μεγάλο μιας και πρέπει να χωριστούν για πολύ καιρό ίσως και για πάντα .

Για τους φανς της σειράς σίγουρα θα είναι γλυκόπικρο αυτό που θα δουν αλλά θα καλύψουν και πολλά κενά τους . Για όσους πάλι δεν έχουν ιδέα και θέλουν να περάσει ευχάριστα η ώρα τους η σειρά μπορεί να τους το προσφέρει αυτό άλλωστε είναι μόνο δέκα επεισόδια διαρκείας 25 λεπτών μέσο όρο. Έχει ανακοινωθεί πως το 2021 θα βγει μια ταινία που θα δίνει ένα τέλος στην ιστορία των trollhunters . Η τριλογία των σειρών σταματά εδώ σε αυτή ακριβώς .

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ