You really wanna know who Superman is? Crisis On Infinite Earths: Μέρος 2ο- Review

από Catherine
0 σχολιο 160 προβολές

“I’m giving you the chance to be a hero again. And not just to Gotham. The whole dang universe.”

Μετά από μια τεράστια απώλεια στο πρώτο επεισόδιο της Κρίσης, οι ήρωες βρίσκονται σε αποδιοργάνωση. Αν και θέλουν να θρηνήσουν, οι περιστάσεις δεν το επιτρέπουν. Το κύμα της αντιύλης συνεχίζει την καταστροφική πορεία του και δεν αφήνει χώρο για πένθος. Ο Monitor συγκεντρώνει εκ νέου την ομάδα στο επόμενο σκέλος του ταξιδιού τους.

Μαθαίνουν οι ήρωες ότι για να σωθεί τα multiverse, πρέπει να βρεθούν οι Seven Paragons, δηλαδή 7 άνθρωποι που εκπροσωπούν ορισμένες πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης. Με τη Kara να είναι η Paragon of Hope (όχι ο Superman, γιατί η Supergirl έχει δική της σειρά) και η Sara είναι η Paragon of Destiny, εξακολουθούν να υπάρχουν πέντε ακόμα Paragons προς αναζήτηση. Ο Monitor ξέρει τους επόμενους δύο: αυτόν της Αλήθειας (που είναι άλλος ένας Κρυπτόνιος ήρωας) και του Θάρρους (Η νυχτερίδα του μέλλοντος). Θεωρώντας ότι αυτό είναι, ως μέρος του Crisis crossover, ένα επεισόδιο Batwoman, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε πού βρίσκεται η Kate Kane σε όλα αυτά.

Κάνοντας ένα ταξίδι στην ερημωμένη Γη-99, οι Kara και Kate βρήκαν τον Bruce Wayne εξίσου σακατεμένο και διαλυμένο, σωματικά και πνευματικά, απομονωμένο στον κόσμο του. Δεν είναι ο σκοτεινός ιππότης που κάποιος θα θυμάται, αντίθετα ο Bruce Wayne έχει γίνει πικρόχολος και απελπισμένος. Ένας άνθρωπος που δεν έχει τίποτα να πολεμήσει.Ο Kevin Conroy απέδωσε πολύ ρεαλιστικά τη διαλυμένη εκδοχή του Batman. Ο διάλογός του με την Kate είναι μια προειδοποιητική ιστορία για τους κινδύνους που έχει η ζωή ενός μασκοφόρου ήρωα. Όταν η Kara ανακαλύπτει ότι ο Bruce σκότωσε τον Clark Kent (έκδοση της Γης-99) , τότε η Kate κατανοεί πόσο έχει κατρακυλήσει ο ξάδερφος από μιαν άλλη Γη. Ο λίβελός του εναντίον του Superman είναι παρόμοιος με την αρχική γνώμη του Ben Affleck για τον Superman στη ταινία Batman v Superman. Ένας αλλοδαπός με θεϊκές δυνάμεις και καμία φανερή υπακοή σε αυτόν τον κόσμο αναλαμβάνει τη προστασία του πλανήτη: είναι μια συνταγή για καταστροφή … ή έτσι πιστεύει ο Bruce. Τελικά, το μίσος και η δυσπιστία επιφέρουν τη πτώση του.

Η πληγωμένη και μπερδεμένη Κate, επιστρέφοντας από το ταξίδι, μαθαίνει από τον Monitor ότι αυτή είναι η Paragon of Courage και όχι ο ξάδερφός της. Είναι δύσκολο να το δεχτεί αν και η Kara της δίνει κάποια ενθαρρυντικά λόγια, χωρίς να γνωρίζει ότι κάποια από τη δυσπιστία του Bruce πέρασε και στην Kate, καθώς η Batwoman πήρε κρυφά ένα κομμάτι κρυπτονίτη από το εξωσκελετό του νεκρού Bruce.

Ούσα η βασική ηρωίδα του επεισοδίου, η ιστορία της Kate, αν και φαίνεται ότι δεν της αξίζει (θεωρώντας ότι υπάρχουν μεγαλύτεροι ήρωες στο multiverse), της ταιριάζει και είναι ένα μικρό δωράκι για τη πλοκή της σειράς της, όταν η Batwoman επιστρέψει το 2020.

Παράλληλα το δεύτερο μέρος του επεισοδίου πηγαίνει στην αναζήτηση του Paragon of Truth.

Σε συνεργασία με την Iris (ΓΙΑΤΙ?) , οι Lois και Clark ταξιδεύουν από Γη σε Γη για να ανακαλύψουν ποιος Superman είναι ο Paragon of Truth. Η αποστολή τους ωθείται από το γεγονός ότι ο Lex Luthor, αναστημένος από το Monitor, έχει κλέψει το βιβλίο της Μοίρας και το χρησιμοποιεί για να σκοτώσει τους Superman σε όλους του πλανήτες Γη. Η δεύτερη επιλογή σ αυτή την αναζήτηση είναι μια ενδιαφέρουσα αναφορά στο τηλεοπτικό υπερηρωικό παρελθόν. Ο Lex συναντά τον Clark Kent της Γης-167, αυτόν από τη σειρά Smallville, τον Tom Welling. Είναι ακόμα στο αγρόκτημα των Kents, έχει οικογένεια με τον Lois (Erica Durance) και, μια πιο συγκλονιστική αποκάλυψη στον Lex: έχει εγκαταλείψει τις δυνάμεις του, ώστε να έχει μια φυσιολογική ζωή. Είναι μια θυσία που ένας μεγαλομανής σαν το Lex, δεν μπορεί να καταλάβει, αν και αλλάζει την προσέγγισή του, κλείνοντας τη κόντρα με τον Κρυπτόνιο εχθρό του.

Όταν οι Clark, Lois και Iris φθάσουν στη Γη-96, βρίσκουν έναν Clark Kent ο οποίος έχει υποστεί τον πόνο της απώλειας, όπως είπε ο Monitor. Είναι αυτός ο Paragon of Truth. Αλλά η επιτυχία τους είναι βραχύβια, καθώς ο Lex χρησιμοποιεί το βιβλίο για την αλληλοεξόντωση των Supermen. Ο Superman του Tyler Hoechlin εναντίον του Kingdom Come Superman (KC),του Brandon Ruth.Aυτή η συναρπαστική one-to-one φιλονικία στον ουρανό της Metropolis δυστυχώς για το κοινό δε κρατάει λιιιίγο παραπάνω. Η Lois σπάει τελικά το ξόρκι του Lex, ανακαλώντας την αγάπη του KC Superman για εκείνους που έχασε. Τον συνεφέρει και έτσι ο KC Superman εντάσσεται στον αγώνα για να σώσει το multiverse. Ο Brandon Ruth ως Ray Palmer είναι καλός. Ως ΚC Superman είναι φανταστικός!

Αν και, όπως και το πρώτο επεισόδιο, το δεύτερο μέρος στηρίζεται σε μια υγιή δόση fan service, η επιτυχία του (σε σχέση με το πρώτο μέρος) έγκειται στην ομαλή ενσωμάτωση αυτής της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής νοσταλγίας με τα πρωταρχικά θέματα της αφήγησης. Ακόμη και η σύντομη εμφάνιση του Tom Welling μας δίνει μια υπενθύμιση της ανθρωπιάς σε όλους τους Clark Kents, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνεται πόσο άθλιος είναι ο Lex Luthor.

Η τελική ανατροπή του επεισοδίου είναι η επιστράτευση της Harbinger από το Anti-Monitor, ανατρέποντας αυτό που θα έπρεπε να ήταν ένα κάπως ελπιδοφόρο συμπέρασμα. Τι σημαίνει για το ρόλο που διαδραματίζουν ο Monitor και οι ήρωές μας? Ό, τι κι αν είναι, θα το ανακαλύψουμε στη συνέχεια, στο επεισόδιο του Flash. Μείνετε συντονισμένοι!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ