Warrior Nun: Review 1ης σεζόν

από Zedikous
0 σχολιο 1,421 προβολές

To Warrior Nun ή Πολεμίστρια Μοναχή είναι η νέα σειρά φαντασίας του Netflix, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ του Ben Dunn. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 2 Ιουλίου και η 1η σεζόν αποτελείται από 10 επεισόδια, τα οποία έχουν διάρκεια 40-50 λεπτά. Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα μέρη της Ισπανίας.

Η υπόθεση της σειράς

Η σειρά επικεντρώνεται γύρω από την 19χρονη Ava(Alba Baptista) ένα τετραπληγικό κορίτσι, η οποία ύστερα απο τον θάνατο της ξυπνάει έχοντας αποκτήσει υπερφυσικές δυνάμεις εξαιτίας ενός φωτοστέφανου. Το φωτοστέφανο ή αλλιώς halo πέρα από τις ικανότητες που έδωσε στην Ava, την ενέταξε σε ένα αρχαίο τάγμα μοναχών πολεμιστριών με το όνομα το τάγμα του σταυροειδούς σπαθιού (Order of the Cruciformed Sword), ένα τάγμα ορκισμένο να πολεμάει το κακό και τους δαίμονες και να προστατεύει το Halo. Η σειρά έχει ώς κεντρικό θέμα την αιώνια μάχη του καλού και του κακού με τον παράδεισο και την κόλαση να παίζουν επίσης σηματινο ρόλο.

Η σειρά θα μπορούσε να χωριστεί σε 2 μέρη. Στο πρώτο μέρος βλέπουμε την Ava να προσπαθεί να βρει την ταυτότητα της, να προσπαθεί να αρχίσει μια καινούργια ζωή και να προσπαθεί να αποφύγει το πεπρωμένο της ως warrior nun και το τάγμα και στο δεύτερο μέρος βλέπουμε την Ava να αρχίζει σιγά σιγά να ανακαλύπτει ποια πραγματικά είναι.

Η ιστορία της Warrior Nun

Ένα αρκετά ενδιαφέρον κομμάτι της σειράς περιστρέφεται γύρω απο την ιστορία της πρώτης warrior nun, Areala, δίνοντας μας πληροφορίες για το πως έλαβε το halo και δημιούργησε το τάγμα των μοναχών πολεμιστριών. Μέσα από τα flashbacks βλέπουμε ότι η Ava αρχίζει να καταλαβαίνει την ιστορία της warrior nun και τον ιερό σκοπό για τον οποίο παλεύουν εδώ και τόσους αιώνες φέρνοντας της και παράλληλα πιο κοντά στο τάγμα. Το κομμάτι αυτό της σειράς παίζει έναν αρκετά σηματνικό ρόλο, καθώς αποκαλύπτονται αρκετά πράγματα και γεγονότα, τα οποία βοηθούν τους χαρακτήρες μας να συνειδητοποιήσουν ποιοι τελικά είναι οι φίλοι τους και ποιοι τελικά είναι οι εχθροί τους.

To Warrior Nun θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως μία μίξη δύο πραγμάτων. Από την μία πλευρά μου θύμισε την ταινία κώδικα Da Vinci καθώς βλέπουμε ορισμένα μυστικά της Καθολικής εκκλησίας να έρχονται στην επιφάνεια, και από την άλλη πλευρά μου θύμισε την σειρά Shadowhunters για την δράση της, τις μάχες,τα έντονα στοιχεία των αγγελικών μορφών αλλά και την παρουσία των δαιμόνων. Ερμηνευτικά μπορεί να μην είναι και ότι καλύτερο έχουμε δει, αλλα η κινηματογραφία της σειράς είναι κάτι που αξίζει να επαινεθεί. Συνολικά πιστεύω ότι η σειρά είναι μία καλή παραγωγή, η οποία όπως φαίνεται έχει ακόμα να μας δώσει αρκετά πράγματα εάν επιλέξει το Netflix να την ανανεώσει (ας ελπίσουμε πως ναι) για 2η σεζόν, καθώς μας άφησε σε μεγάλο cliffhanger. Εάν λοιπόν σας αρέσουν σειρές φαντασίας με έντονα θρησκευτικά στοιχεία θα σας την πρότεινα σίγουρα να την δείτε και με δεδομένου την ποιότητα στην οποία αρέσκεται το Netflix τώρα τελευταία, σίγουρα αξίζει μια ευκαιρία.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ