Westworld – Season 2 Review (χωρίς Spoilers)

από Catherine
0 σχολιο 737 προβολές

Η πρώτη σεζόν της σειράς προβλήθηκε το 2016. H πνευματικά απαιτητική αφήγηση του Westworld και τα μυστήρια που αποκαλύπτονται σταδιακά, επικρίθηκαν από μια μερίδα θεατών για το ότι ήταν πολύ επιτηδευμένα και δεν είχαν μεγάλη εξέλιξη στη πλειονότητα των 10 επεισοδίων του. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ενδιαφέρουσα, πνευματικά προκλητική ιστορία του Westworld διακοσμήθηκε με μια επιδέξια φωτογραφία και ένα έξυπνο μοντάζ, που κορυφώθηκε σε ένα πραγματικά συγκλονιστικό φινάλε, καθιστώντας το μία από τις καλύτερες σειρές του 2016. Επιστρέφοντας για μια μεγαλύτερη, πιο τολμηρή και πιο συγκροτημένη δεύτερη σεζόν, το Westworld αφηγείται μια πολύ πιο συνεκτική ιστορία αυτή τη φορά (με εξαίρεση το φινάλε της), αλλά αγωνίζεται να διατηρήσει το ίδιο θαυμάσιο, συναρπαστικό μυστήριο της πρώτης σεζόν.

Have you ever seen anything so full of splendor?

Η 2η σεζόν προβλήθηκε 18 μήνες μετά τη πρώτη. Είναι λογικό μετά από τόση απουσία ο θεατής να (ξε)χάσει το λεπτομερές εγκεφαλικό παζλ της πρώτης σεζόν, οπότε, ίσως χρειαστεί μια επανάληψη πριν ξεκινήσει τη δεύτερη. Υπάρχει μια ανακεφαλαίωση 3 λεπτών στην αρχή της. Όμως είναι επιφανειακή. Παραλείπονται κάποιες βασικές πληροφορίες και αρκετές συμβολικές αναφορές, που θα βοηθούσαν στο φρεσκάρισμα και στην αποσαφήνιση κάποιων στοιχείων στα πρώτα επεισόδια της 2ης σεζόν. Ενώ η πρώτη σεζόν επικεντρώθηκε κυρίως στην Dolores (Evan Rachel Wood) και την σταδιακή αφύπνισή της από τον κόσμο της, στη δεύτερη σεζόν στο προσκήνιο υπάρχουν άλλοι τρεις βασικοί ήρωες:Maeve (Thandie Newton), ο Μαυροντυμένος Άνδρας (Ed Harris) και ο Bernard (Jeffrey Wright).

Οι βασικοί ήρωες της σεζόν
You get used to it. After a while, it doesn’t look like anything at all.

Η ιστορία της Maeve είναι πολύ πιο απλή από τις άλλες τρεις. Περιστρέφεται γύρω από το συνεχές ταξίδι αναζήτησης της κόρης της. Ταξιδεύει έξω από το Westworld και στο Shogun World και παραπέρα. Υπό το πρίσμα ότι η νέα ιστορία του Ford (Anthony Hopkins) έχει σχεδιαστεί για αυτόν, ο Μαυροντυμένος Άνδρας (William) συνεχίζει την εύρεση του κρυφού νοήματος του Westworld. Σταδιακά αυτό επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής του. Μπερδεύει τη πραγματικότητα με τη φαντασία, προτού βίαια και πολύ οδυνηρά συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις για το περίγυρό του.

A strange new light can be just as frightening as the dark.

Aφού ήταν η πρωταγωνίστρια για το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης σεζόν, η φαινομενικά ελεύθερη Dolores και η εξέλιξή της στην εκδικητικά ψυχοπαθή Wyatt, είναι μια ωραία αντίθεση με την πιο απλή ιστορία της Maeve. Καθώς συνεχίζει να στρατολογεί περισσότερους οικοδεσπότες για την αιμοδιψή επιθυμία της να ανατρέψει τους ανθρώπους και να βρει μια διέξοδο από τον Westworld, η πίστη του Teddy (James Marsden) αρχίζει να εξασθενεί με αποτέλεσμα μια αρκετά καταστροφική και σημαντική αλλαγή στη σχέση του με τον Dolores. Τη τριάδα ολοκληρώνει ο Βernard, του οποίου το μυαλό ανακαλεί διαφορετικά μέρη της μνήμης του, κρατώντας ψηλά τη σύγχυση και το μυστήριο κατά τη διάρκεια αυτών των τμημάτων της ιστορίας, καθώς προσπαθεί να συνδεθεί με την πραγματικότητά του, προτού κατρακυλήσει και συναντήσει ένα παλιό φίλο του, στα τελευταία επεισόδια και σε μια από τις πιο εκπληκτικές και συγκλονιστικές ανατροπές αυτής της σεζόν.

Τα περισσότερα από τα 10 επεισόδια του Westworld εξελίσσονται ως τέσσερις ξεχωριστές παράλληλες ιστορίες που συγκλίνουν σε τυχαίες στιγμές. Το συναρπαστικό φινάλε βρίσκει όλους τους χαρακτήρες συγκεντρωμένους σε ένα μέρος, που ονομάζεται The Valley Beyond. Το φινάλε διάρκειας 90 λεπτών ολοκληρώνει μερικές από τις ιστορίες κάποιων βασικών χαρακτήρων, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή για μια τρίτη σεζόν. Το πού οδεύει η σειρά είναι σίγουρα θέμα προς συζήτηση, αλλά αρκεί να πούμε, ότι το τέλος αλλάζει αρκετά από αυτά που γνωρίζουμε. Σίγουρα χρειάζεται μια επανάληψη σε μια προσπάθεια εντοπισμού αυτών των περίπλοκων στοιχείων κατά τη διάρκεια αυτών των χρονικών αλμάτων.

We are all bound together, the living and the damned.

Στη πρώτη σεζόν υπήρχε μυστήριο κυρίως στην ιστορία του Bernard. Στη δεύτερη σεζόν υπάρχει πολύ περισσότερη έμφαση σε θέματα που προκαλούν σκέψεις γύρω από την ανθρωπότητα και τι σημαίνει να είσαι έμβιο ον με συνείδηση. Αυτά τα θέματα φαίνονται κυρίως στο υπέροχο όγδοο-σχεδόν αυτόνομο- επεισόδιο Kiksuya του Westworld. Στο τέλος αυτής της σεζόν, αναμφισβήτητα αυτό το επεισόδιο αφήνει τη μεγαλύτερη εντύπωση. Μια όμορφη και πλούσια ιστορία για το ταξίδι ενός οικοδεσπότη στην ανακάλυψη της αληθινής φύσης του κόσμου του, το Kiksuya αναδεικνύει τα βασικά στοιχεία της σειράς. Το επεισόδιο διερευνά τη συνείδηση, την ανθρωπότητα και την απώλεια δείχνοντας παράλληλα τι αντίκτυπο έχουν αυτά τα πράγματα στους ίδιους τους οικοδεσπότες με έναν εκπληκτικά ωμό και συναισθηματικό τρόπο. Παράλληλα,απαντά σε μερικά κρίσιμα ερωτήματα της πρώτη σεζόν, όπως γιατί ορισμένοι οικοδεσπότες ήταν ανεξέλεγκτοι.

Τελική Ετυμηγορία

Η δεύτερη σεζόν του Westworld είναι πιθανό να διχάσει. Εκείνοι που δεν θυμούνται την πρώτη σεζόν, μπορεί κάλλιστα να χαθούν εδώ και τα πρώτα επεισόδια δεν δείχνουν καμία εύνοια, καθώς πηδούν σποραδικά μεταξύ χρονικών περιόδων και ιστοριών με απερίσκεπτη έλλειψη μέτρου. Οι περισσότερες σειρές διαδραματίζονται με σχετικά ευθεία κατεύθυνση προς τα εμπρός. Εδώ, με τις τέσσερις παράλληλες ιστορίες να συγκλίνουν στο τέλος για το κλιμακωτό φινάλε που, ενώ η δράση είναι γεμάτη και σοκαριστική με τον δικό της τρόπο, αποτυγχάνει να ακολουθήσει την επιτυχία της πρώτης σεζόν. Ωστόσο, το Westworld διεγείρει τη σκέψη έχοντας πανέμορφη φωτογραφία και κάποιο ευρηματικό μοντάζ, καθιστώντας το μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ